Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan by sa chcel lúčiť s rokom na Tehelnom poli

Jasný líder najvyššej futbalovej súťaže Slovan Bratislava privíta v sobotu Ružomberok a týmto zápasom sa možno rozlúči s Pasienkami.

23.11.2018 23:04
debata (1)

Do konca tohto roka ho síce čaká ešte jeden domáci zápas, ale nie je stále vylúčené, že súboj so Žilinou odohrá 8. decembra už na novom Národnom futbalovom štadióne na Tehelnom poli.

Hlavné práce sa na ňom už skončili, trávnik je položený, sedadlá na tribúnach inštalované, osvetlenie vyskúšané, ale v okolí nového stánku sa ešte intenzívne pracuje, budujú sa prístupové cesty, schodiská… Do záverečného stretnutia posledného jesenného kola zostávajú ešte dva týždne.

Nový trávnik na Tehelnom poli Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Pokladanie nového trávnika na Tehelnom poli.

Na prípadný zápas by nebola ešte k dispozícii plná kapacita, akiste by išlo o menej ako desaťtisíc miest. Na to, aby sa na Tehelnom poli mohol odohrať prvý zápas, sú potrebné povolenia na užívanie štadióna. Ak budú všetky podmienky splnené, nič nebude brániť v tom, aby sa zápas uskutočnil.

Belasí by už dnes mohli rozhodnúť o tom, že budú zimovať na čele tabuľky. Pred druhou Dunajskou Stredou majú šesťbodový náskok a výrazne lepšie skóre. Čakajú ich v závere roka tri zápasy s mužstvami, ktoré ašpirujú opäť na účasť v prvej šestke.

Slovanisti, ktorí ako jediní ešte v aktuálnej sezóne neprehrali a spolu so záverom minulého ročníka nenašli premožiteľov už v 17 zápasoch, si chcú utvoriť čo najlepšiu pozíciu pred jarným pokračovaním súťaže. Potvrdzujú to aj slová Marina Ljubičiča.

"Som presvedčený, že sme dobre pripravení na záverečné jesenné zápasy, ktoré síce budú náročné, ale naším cieľom je zvládnuť ich a vybudovať si pred zimnou pauzou čo najvyšší náskok na čele tabuľky,“ vyslovil sa na klubovej stránke chorvátsky stredopoliar bratislavského mužstva.

V programe 16. kola sú aj tri zápasy, v ktorých sa bude bojovať v priamych súbojoch o prvú šestku. DAC, ktorý má miesto v hornej polovici tabuľky už takme isté, hostí Trenčín, ktorý o ňu bojuje a pokúsi sa ukončiť katastrofálonu sériu siedmich ligových prehier po sebe.

V prvej šestke je momentálne aj nováčik zo Serede, ktorý privíta tretiu Žilinu. Do tretice sa o účasť v lepšej skupine bude súperiť v Trnave, kde sa predstaví Nitra.

Program 16. kola

Sobota 13.45 Sereď – Žilina (Orange Sport), 14.00 Senica – Michalovce, Slovan – Ružomberok, Trnava – Nitra, Zlaté Moravce-Vráble – Podbrezová, 15.00 Dunajská Streda – Trenčín (RTVS).

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Tehelné pole #ŠK Slovan Bratislava #Národný futbalový štadión