Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Pri triumfe Slovana v Nitre sa trikrát červenalo, siedma prehra majstra

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce zdolali FC Spartak Trnava 1:0 v nedeľňajšom zápase 15. kola najvyššej slovenskej súťaže Fortuna ligy.

11.11.2018 17:14 , aktualizované: 19:10
Joeri De Kamps, Taiwa Foto: ,
Slovanista Joeri De Kamps v súboji s Abdulrahmanom Taiwom z Nitry.
debata

Vďaka víťazstvu poskočili Michalovčania na desiate miesto tabuľky a od šiestej Trnavy ich delia iba tri body.

V úvode sa hral medzišestnástkový futbal a oba tímy vychádzali zo zabezpečenej obrany. V 20. minúte vyšla domácim rýchla kontra po osi Diarra-Žofčák a Vaščák nekompromisne otvoril skóre zápasu. Michalovčania naďalej trpezlivo čakali na svoje šance.

Ďalšia prišla o 6 minút neskôr, ale Vaščákovi chýbal krok k Žofčákovému strieľanému centru. Domáci pohrozili aj v 38. minúte strelou Žofčáka. Na druhej strane Čanturišvili „vyprášil“ Kirove rukavice, a keď sa neujala ani strela Kolesára, Zemplínčania išli do kabín s jednogólovým náskokom.

V druhom polčase videli diváci viac šancí na oboch stranách. Hneď v úvode druhej časti mohol Diarra zvýšiť vedenie domácich, ale jeho strela išla nad. Trnavčania odpovedali hlavičkou Maleckého, ktorá skončila na žrdi michalovskej brány.

Krátko pred uplynutím hodiny hry Kolesár vystihol prihrávku hosťujúcej obrany, ale v dobrej šanci mieril tesne vedľa. Trest mohol prísť okamžite na druhej strane.

Po rohovom kope a hlavičke Yilmaza sa zaskvel vynikajucim zákrokom brankár Kira. Hostia síce mali loptu viac na svojich kopačkách, ale do šancí ich domáca obrana nepúšťala. Osem minút pred koncom diváci už kričali „gól“, ale Žofčákova strela sa od brvna odrazila pred bránkovú čiaru. Vo zvyšných minútach si domáci umne postrážili tesné víťazstvo nad majstrom.

MFK Zemplín Michalovce – FC Spartak Trnava 1:0 (1:0)
Gól: 20. Vaščák, ŽK: 77. Vaščák, 85. Kira – 30. Martin Tóth, 66. K. Yilmaz, 90.+ Čanturšvili, rozhodovali: Smolák – Vorel, Hrmo
Michalovce: Kira – Rota, Carrillo, Beskorovajnyj, Vojtko – Turík – Ch. Diarra (78. J. Grič) S. Danko (65. Nawotka) I. Žofčák, P. Kolesár (89. Kurminowski) – Vaščák
Trnava: Chudý – Greššák, Martin Tóth, Kulhánek – Čanturišvili, Grendel (78. Miesenböck), J. Rada, Schirtladze (33. K. Yilmaz), Janso – Ghorbani, Malecki (65. Dangubič)

Andrej Šoltis, tréner Michaloviec: „Chlapcom môžem len poďakovať. Výborným výkonom sme sa rehabilitovali za prehru na Slovane. Vedeli sme, že Trnava má za sebou náročný program a chceli sme to využiť. Súpera sme v prvom polčase do ničoho nepustili a podarilo sa nám streliť gól. V druhom polčase bola Trnava lepšia, ale mali sme dve šance a mohli sme rozhodnúť o víťazstve.“

Radoslav Látal, tréner Trnavy: „Blahoželám súperovi k víťazstvu. My sme zápas nezvládli. Prvých 20 minút sme hrali podľa mojich predstáv, potom sme sa však začali dopúšťať chýb a jednu súper potrestal. Hrali sme ľahkovážny futbal. Druhý polčas sme začali dobre, trafili sme žrď, mali sme ďalšiu šancu, ale gól sa nám streliť nepodarilo.“

Slovan potvrdil pozíciu lídra

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava zvíťazili 2:1 na trávniku FC Nitra a udržali si neporaziteľnosť v aktuálnom ročníku.Bratis­lavčania sú naďalej na prvom mieste tabuľky s 39 bodmi, Nitrania figurujú po troch prehrách v rade na deviatej pozícii.

Favorizovaní hostia mohli ísť do vedenia v 13. minúte, ale brankár Hroššo vyrazil pekne Holmanovu strelu. Slovan mal tlak, Križan v 19. minúte vykopol z bránkovej čiary Mohovu strelu. Aj v ďalších fázach tvrdil muziku Slovan, skórovať sa mu podarilo až z pokutového kopu, ktorý v 38. minúte premenil Šporar po faule v šestnástke na Apaua. V 45. minúte ešte Hroššo zlikvidoval veľkú šancu Šporara, ale o pár okamihov už nestačil na umiestnenú strelu Holmana.

Nitra nezložila zbrane a hneď na začiatku druhého polčasu znížil Fábry veľmi podarenou strelou z hranice šestnástky. V 57. minúte domáci dostali loptu za Greifov chrbát, ale gól neplatil pre útočiaci faul. Po hodine hry dostal druhú žltú kartu Šporar a musel predčasne pod sprchy. Nitra sa snažila niečo na Slovan vymyslieť, ale nedarilo sa jej vypracovať si čistú šancu.

V 81. minúte sa sily na ploche vyrovnali, červenú kartu po druhej žltej dostal Kóňa, keď dohral súboj bez lopty. V nervóznom závere skratoval Niba a po údere do tváre protihráča dostal ČK aj on. V 90. minúte ešte netrafil odkrytú bránu z väčšej vzdialenosti Moha, ale „belasých“ to napokon nemuselo mrzieť, keď zvíťazili 2:1.

FC Nitra – Slovan Bratislava 1:2 (0:2)

Góly: 46. Fábry – 38. Šporar (z 11 m), 45.+1 Holman, ŽK: Križan, Kóňa, Fábry, Niba – Šporar, Ljubičič, Moha, Božikov, ČK: 81. Kóňa po 2. ŽK, 86. Niba po 2. ŽK – 60. Šporar po 2. ŽK. Rozhodovali: Chmura – Kováč, Žákech, 2412 divákov.
Nitra: Hroššo – Kuník, Križan, Niba, Chovanec (84. Machovec) – Kóňa, Šimončič – Charizopulos (46. Vestenický), Chobot (46. Čeredničenko), Fábry – Abdulrahman
Slovan: Greif – Apau, Bajrič, Božikov, Suchockij – Ljubičič, Holman (70. Saláta), de Kamps – Čavrič (81. Dražič), Šporar, Moha (90.+2 Hološko)

Sereď prvýkrát uspela vonku

Futbalisti Serede zvíťazili na trávniku Zlatých Moraviec 1:0.

Úvodné dejstvo prinieslo medzišestnástkový futbal s minimom šancí na oboch stranách. V 18. minúte Ewerton vnikol do pokutového územia, ale s jeho prudkou strelou z uhla si poradil brankár Penksa. Po polhodine hry Urgelova obaľovačka z hranice šestnástky len tesne minula ľavú žrď. V 40. minúte sa po chybe hostí dostal k lopte Ewerton, ale jeho slabá strela nemala nárok na úspech. Ani po zmene strán veľa futbalovej krásy diváci nevideli.

Množstvo nepresností, tvrdých osobných súbojov a nervozita kvalite futbalu neprospeli. V 71. minúte potiahol akciu striedajúci Dimitrijevič, jeho strieľaný center zrazil jeden z obrancov hostí pred Karlíka, ktorý z asi 16 m strieľal nad bránu. Kurióznu situáciu priniesla 75. minúta.

Nevydarenú akciu hostí zakončil strelou do vlastnej šibenice Čögley a poslal hostí do vedenia. V 77. minúte mal gólovú poistku na kopačke Morong, ale z troch krokov mieril iba do bočnej siete. V 85. minúte sa ocitol zoči-voči Krnáčovi opäť Morong, ale jeho pokus domáci gólman vytesnil na roh. Hostia si v závere umnou hrou najtesnejšie víťazstvo ustrážili.

FC ViOn Zlaté Moravce – ŠKF iClinic Sereď 0:1 (0:0)
Gól: 75. Čögley (vlastný). Rozhodovali: Glova – Bednár- Roszbeck, ŽK: Duga, Čogley – Menich, Penksa, 1017 divákov.
Zlaté Moravce: Krnáč – Čogley, Práznovský, Banovič, Chren – Karlík (78. Švec) – Duga (65. Dimitrijevič), Ewerton, Richtárech, Brašeň – Urgela
Sereď: Penksa – Hučko, Menich, Michalík, Sus – Ventura, Baez, Ulrich (46. Subotič), Pankaričan (66. Richnák), Gatarič (83. Mečiar) – Morong

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Spartak Trnava #FC Nitra #MFK Zemplín Michalovce