Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Po dvoch rokoch v útoku nulový. Trenčín padol vo všetkých parametroch

Súboje Trenčína a Žiliny stratili náboj a iskru, ale aj kvalitu z nedávnych vzájomných stretnutí. A ubudli aj góly, ktoré boli vítaným korením súbojov dvoch útočne naladených mužstiev. Uplynulú sobotu padli len dva a o oba sa postarali Žilinčania. To je najmenej v súbojoch Trenčín - Žilina od mája 2015.

11.11.2018 13:48
FUTBAL-FL: TreNčíN mANCE Nitra Foto: ,
Antonio Mance z AS Trenčín (vpravo) na archívnej snímke.
debata

Trenčania v porovnaní s minulými sezónami padli vo všetkých futbalových parametroch, ale azda najviac klesla ich ofenzívna sila. Potvrdzujú to aj fakty.

Pred rokom sa mužstvu takisto príliš nedarilo a po 15. kole bolo na šiestom mieste tabuľky, len o jednu priečku vyššie ako teraz. Vlani inkasovalo 24 gólov, teraz o dva viac, čo je minimálny rozdiel.

Trenčín však zlyháva najmä v ofenzíve. Kým v rovnakej fáze súťaže dal v minulom roku 39 gólov, teraz len 22 gólov. Tento obrovský rozdiel pripravil mužstvo okrem iného v porovnaní s vlaňajškom o sedem bodov.

To sa prejavilo aj v uplynulom kole. Trenčín nestrelil gól Žiline po dvoch rokoch, medzitým odohral s týmto tradičným rivalom v lige sedem stretnutí.

„Som spokojný s výkonom najmä v prvom polčase, dali sme v ňom dva pekné góly a súpera sme nepustili do vážnejšej šance,“ komentoval zápas na Myjave žilinský tréner Jaroslav Kentoš.

Po prestávke boli Trenčania už o niečo iniciatívnejší, ale nedokázali nijakú akciu dotiahnuť do konca. Ich situácia je alarmujúca. Bol to už štvrtý zápas Trenčanov z uplynulých šiestich, v ktorom nedali ani gól. V ďalších dvoch dali po góle a bolo to málo – v oboch podľahli.

„V poli sme sa súperovi vyrovnali, ale finálna fáza bola lepšia v podaní Žiliny. Momentálne sme vo fáze, keď nemáme kvalitu, aby sme šance premieňali. Naša defenzíva je zlá a finálna fáza zatiaľ nulová. Potrebujeme mať aj trošku viac šťastia a verím, že sa to otočí,“ komentoval kouč Trenčína Vladimír Cifranič.

debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #AS Trenčín