Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tréner Žiliny zaplatil tímu obed, chystá sa opäť. Trenčania veria v obrat

Ich vzájomné zápasy patrili v posledných rokoch vždy k tomu lepšiemu, čo ponúkala slovenská futbalová liga. Prinášali ofenzívny futbal, veľa gólov a boj o čelo tabuľky.

09.11.2018 19:53
Róbert Boženík Foto: ,
Zľava: Róbert Boženík z MŠK Žilina a Lukáš Skovajsa z AS Trenčín na archívnej snímke.
debata

Teraz je situácia trochu iná. Súboj Trenčín – Žilina, ktorý otvorí 15. kolo, síce púta pozornosť, ale náboj z nedávnej minulosti trošku stratil. Oba tímy delí v tabuľke 12 bodov. Podstatne lepšie je na tom Žilina, ktorá útočí na druhú Dunajskú Stredu.

Trenčanom sa vôbec nedarí, prehrali šesť ligových stretnutí po sebe a vypadli aj z prvej šestky. Podarí sa im obrat v zápase s tradičným rivalom?

Žilinský tréner Jaroslav Kentoš sa slabšími výsledkami súpera príliš nezaoberá. „Nepozeráme sa na tabuľku, s Trenčínom to vždy býva na vážkach. Určite to bude vyrovnané. Všetky spoločné stretnutia majú futbalovú kvalitu, sú obojstranne útočné. Nič iné neočakávam ani na Myjave,“ vyjadril sa na klubovej stránke MŠK.

Žilina naposledy vybojovala cenné víťazstvo nad Ružomberkom (3:0). Kentoš dodržal slovo, sľúbil mužstvu, že v prípade výhry ho pozve na obed. „Ak by to malo byť len o obede, potom ho pokojne zaplatím znovu,“ avizuje.

Zaujímavosťou je, že v posledných mesiacoch sa darilo hosťom. Žilinčania zo štyroch uplynulých stretnutí privítali Trenčín tri razy a vždy podľahli (2:3, 1:2, 1:5). A keď na jar zavítali pod Trenčiansky hrad, odniesli si odtiaľ tri body (2:1). Staronový tréner AS Vladimír Cifranič hovorí o kríze, ale verí v obrat. „Kvalitu na to máme.“

Výhodu domáceho prostredia budú mať v sobotu Trenčania, ale len na papieri, pretože sa dočasne nasťahovali na Myjavu. Konečne sa potrebujú chytiť, pretože v strede tabuľky vládne vyrovnanosť a pred nich sa môže v sobotu dostať aj Podbrezová, ktorá hostí predposlednú Senicu a po zlej sérii by rada bodovala – podľahla v štyroch zápasoch po sebe (nastúpila v nich proti trom tímom z čela tabuľky), naposledy na ihrisku majstra z Trnavy.

Tí sa vďaka tomu dostali prvý raz v aktuálnej sezóne do hornej polovice tabuľky. Zo zápasu Európskej ligy v Záhrebe sa nevrátilo mužstvo do Trnavy, ale po medzipristáti v Košiciach, zostalo na východe republiky a chystalo sa na nedeľňajší zápas v Michalovciach.

Program 15. kola

Sobota 14.30 Trenčín – Žilina (RTVS), 15.00 Ružomberok – Dunajská Streda, 17.00 Podbrezová – Senica, nedeľa: 15.00 Michalovce – Trnava, Nitra – Slovan (Orange Sport), 17.00 Zlaté Moravce-Vráble – Sereď.

debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #AS Trenčín