Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trnavský kapitán Greššák: Šestku nemáme istú

Futbalisti Spartaka Trnava neprehrali v lige štyri zápasy za sebou a uplynulý víkend sa po víťazstve nad Podbrezovou (2:0) prvý raz dostali do prvej šestky.

05.11.2018 16:42
Lukáš Greššák Foto: ,
Lukáš Greššák zo Spartaka Trnava.
debata

Skúsený pilier trnavskej obrany a kapitán mužstva Lukáš Greššák (29) však tvrdí, že ešte nič nemajú vyhraté.

Vydýchli ste si po sobote?

Je to určite lepší pocit, byť v prvej šestke, ale ešte nás čaká veľa zápasov, kým sa bude tabuľka deliť.

Veríte, že si mužstvo už udrží miesto v hornej polovici tabuľky?

Musíme ho potvrdiť v ďalších stretnutiach. V súťaži vládne veľká vyrovnanosť a ešte to nie je hotová vec. Udržať sa v prvej šestke nebude jednoduché. Možno len prvé tri mužstvá už môžu s tým rátať, ostatné budú o miesta tvrdo bojovať.

Úvod domácej súťaže vám nevyšiel. V posledných kolách však v tabuľke stúpate. V čom vidíte podstatu pozitívneho obratu?

Nielen my, aj iné mužstvá majú lepšie i horšie obdobia. Aj Podbrezová, náš posledný súper, mala dobrú sériu, dostala sa do šestky, ale teraz padá. Tým, že je súťaž vyrovnaná, stačia tri zápasy a všetko môže byť inak. My sme v úvode prežívali eufóriu z Európskej ligy, ale uvedomili sme si, že musíme väčšiu pozornosť venovať aj domácej súťaži.

Mužstvo bojovalo na dvoch frontoch a nie vždy zvládalo nahustený program. To sa nezmení ani v nasledujúcich týždňoch. Nemáte z toho obavy?

Verím, že najťažšie obdobie máme za sebou. Pre nás je každý zápas dôležitý, teraz je viac prioritou domáca liga, v ktorej sme nestáli dobre a, ako som povedal, ešte sa o ničom nerozhodlo. Sústredíme sa na ňu. Zápasy v Európskej lige sú pre nás bonus, ak ich zvládneme, bude to pre nás ďalšie plus.

S Podbrezovou to bol súboj s priamym konkurentom o prvú šestku. Ako ho hodnotíte?

Bol to náš tabuľkový sused. Výhra nad Podbrezovou nebola jednoznačná, nerodila sa ľahko. Nielen ona, ale aj mužstvá, ktoré sme zdolali pred ňou, vedia hrať futbal a víťazstvá nad nimi si ceníme.

Lukáš Greššák počas prvého tréningu v letnej... Foto: TASR, Lukáš Grinaj
SR futbal Trnava FL letná príprava TTX Lukáš Greššák počas prvého tréningu v letnej príprave pred štartom nového ročníka Fortuna ligy.

Už týždeň predtým ste sa mohli prebojovať do prvej šestky, ale v Zlatých Moravciach ste stratili výhru v samom závere a z penalty…

Nebol to z našej strany dobrý zápas. Ale určite by vyznel inak, keby sme ho vyhrali a mali teraz o dva body viac. To sa však už nevráti a musíme sa pozerať dopredu na ďalšie stretnutia.

Tréner po zápase s Podbrezovou upozornil na nahustený program. Zvyšuje sa únava a viacerých hráčov trápia zranenia…

S tým sa musíme vyrovnať, čakajú nás ďalšie anglické týždne, nielen zápasy počas víkendu, ale aj v týždni. Každý hráč sa musí o seba starať, dobre regenerovať. Často je to v hlave. Ak sú lepšie výsledky, tak sa ľahšie zvláda aj únava. Pomohlo nám, že sme teraz viac bodovali v domácej súťaži. Zápasy Európskej ligy sú pre nás nielen záťaž, ale najmä radosť, užívame si ich, možno viacerí z nás ich hráme prvý i posledný raz. Len popri tom nemôžeme zabúdať na našu ligu. Proti Podbrezovej dostali šancu hráči, ktorí nastupovali doteraz menej a nesklamali. Neviem, či na najbližší zápas budú k dispozícii všetci, ktorí naposledy nemohli hrať, ale určite bude situácia lepšia.

Vo štvrtok vás čaká ďalší súboj v Európskej lige – na pôde suveréna skupiny. Na čo si v Záhrebe trúfate?

V pohárovej Európe sme doteraz – až na zápas v Istanbule – vonku vždy prekvapili a dosiahli aj dobré výsledky. Dúfam, že na to nadviažeme. Musíme hrať svoju hru, veriť si, byť sebavedomí, dobre, zodpovedne brániť. Pravda, Dynamo má skvelú formu, za sebou fantastickú sériu, vyhráva zápas za zápasom, zdolalo nás v Trnave, bude to veľmi náročné.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #Lukáš Greššák