Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trenčín nestačil na Sereď. Ťahá najhoršiu sériu

Majster i nováčik sú už v prvej šestke. Futbalistom Spartaka Trnava a ŠKF Sereď pomohli k tomu víťazstvá v 14. kole najvyššej súťaže v priamych súbojoch s konkurentmi, ktorí sa usilujú vybojovať lukratívne miesto v hornej polovici tabuľky.

04.11.2018 15:00
Trenčín futbal Foto: ,
Antonio Mance (uprostred) z Trenčína.
debata

Obhajca titulu z Trnavy si poradil s Podbrezovou (2:0). Začal súťaž veľmi zle a ešte po 10. kole mu patrilo deviate miesto s ôsmimi bodmi. Potom však vyhral tri zápasy a v jednom remizoval, pripísal si viac bodov ako dovtedy v desiatich stretnutiach.

Tréner Radoslav Látal však avizuje trnavské problémy. „Zápasy pribúdajú, proti Podbrezovej sme hrali 28. v aktuálnej sezóne. Pomaly nás to dobieha, vypadli nám piati hráči zo zostavy a už vo štvrtok nás čaká ďalší zápas v Záhrebe v Európskej lige. Dúfam, že sa uzdraví Marek Bakoš, aby sa zvýšila konkurencia,“ naznačoval, čo ho najviac trápi.

Kouč nemohol rátať s Godálom, Slobodom, Hladíkom, Kadlecom, Grendelom i Bakošom. Táto situácia mu priniesla aj jednu pozitívnu skúsenosť. „Šancu ukázať sa dostali niektorí naši hráči a aj ju využili. Napríklad Malecki či Schirtladze,“ do­dal.

Na úzky káder a z toho vyplývajúcu slabú konkurenciu sa posťažoval aj podbrezovský tréner Marek Fabuľa. Mal problém so zložením zostavy. Napokon sa v nej objavilo viacero mladých hráčov. Podbrezovčania sa ešte pred dvoma týždňami držali v prvej šestke, lenže prehrali štyri zápasy po sebe (z toho tri na nulu).

Ešte zložitejšie obdobie prežívajú Trenčania. Ťahajú najhoršiu sériu odvtedy, čo sa vrátili pred vyše ôsmimi rokmi do najvyššej súťaže. Pred týždňom odstúpil holandský tréner Ricardo Moniz a ani jeho nástupca Vladimír Cifranič zatiaľ nepriniesol obrat – Trenčín prehral šiesty zápas za sebou.

Uplynulú sobotu dokonca so Sereďou. Nováčik mal byť jasným outsiderom súťaže, nemá – podobne ako ani Trenčania – domáce prostredie, ale v Nitre si poradil s favoritom (3:1).

„Nachádzame sa v kríze, ale budeme tvrdo makať. Musíme pokračovať v tom, čo sme ukázali v druhom polčase so Sereďou. Budeme sa venovať viac defenzíve celého mužstva, lebo chyby v nej nás zrážajú na kolená. Je to aj o zodpovednosti hráčov a o väčšej agresivite, nemôžeme hrať len vtedy, keď máme loptu. Pokiaľ inkasujeme gól, musíme dať dva,“ hodnotil Cifranič.

Sereď je prekvapením doterajšieho priebehu súťaže. Po výhre nad Trenčínom jej patrí piata priečka. „Trenčín si zaslúži vyššie postavenie v tabuľke. Najmä druhý polčas nebol z našej strany ideálny. Boli sme však dobre organizovaní, čakali sme na slabé momenty v defenzíve súpera a tie prišli,“ hodnotil asistent trénera Serede Peter Lérant.

Priznal, že po prestávke sa báli o výsledok, ale využili ďalšiu chybu súpera. „Uvedomovali sme si, že Trenčín má individuálnu kvalitu a nemohli sme hrať úplne otvorene. Organizáciou hry a disciplínou sme to zvládli,“ dodal.

debata chyba
Viac na túto tému: #AS Trenčín #ŠFK Sereď