Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Slovane o sérii radšej nehovoria. Nechcú to zakríknuť

Dve stretnutia, v ktorých na seba narazia tímy prvej šestky, prinesie program 13. kola najvyššej futbalovej súťaže. V Podbrezovej, ktorá potrebuje body, aby sa udržala v lepšej polovičke tabuľky, privítajú vedúci Slovan Bratislava.

26.10.2018 13:18
ŠK Slovan Bratislava Foto: ,
Belasá radosť.
debata

Podbrezovčania pred vyše dvoma rokmi zdolali doma bratislavský tím 2:0, ale potom nasledovala séria piatich vzájomných stretnutí, v ktorých boli úspešnejší belasí (vyhrali štyri zápasy a jeden sa skončil nerozhodne). V 2. kole tohto ročníka dominoval Slovan a vyhral 3:0.

Líder súťaže ešte v tomto ročníku neprehral a dovedna ťahá šnúru štrnástich ligových zápasov bez prehry. Naposledy ich zdolal Ružomberok ešte 5. mája (1:0), odvtedy si pripísal 11 víťazstiev a 3 remízy.

„Všetci si uvedomujeme, že ťaháme dlhú sériu bez prehry, ale veľmi o tom nehovoríme, pretože nechceme nič zakríknuť. Sme, samozrejme, radi, že vyhrávame zápasy, v čom chceme pokračovať aj v Podbrezovej,“ vyjadril sa v rozhovore pre klubový web Holanďan z Pasienkov Joeri de Kamps.

Podbrezovčania prehrali doma hneď prvý zápas sezóny – s Dunajskou Stredou. V ďalších štyroch však vybojovali víťazstvá, tri dokonca na nulu, len Nitra im dokázala streliť na ich pôde dva góly (ale podľahla 2:3).

Kolo otvorí zápas v Ružomberku, kde sa predstaví Trenčín. V súboji susedov v tabuľke môžu domáci urobiť dôležitý krok k udržaniu v hornej polovici tabuľky. Trenčania, ktorí mali solídny štart do aktuálneho ročníka, prehrali štyri ligové zápasy po sebe a v týždni vyleteli aj zo Slovenského pohára s druholigovou Skalicou. Teraz im hrozí, že vypadnú z prvej šestky. Nevydaril sa im v aktuálnej sezóne ani prvý vzájomný zápas s Ružomberkom, keď na Myjave podľahli 1:4 a v tom zápase im rozhodca vylúčil dvoch hráčov.

Program 13. kola

Sobota 13.45 Ružomberok – Trenčín (Orange Sport), 16.00 Podbrezová – Slovan Bratislava (RTVS), 17.00 Senica – Sereď, Nitra – Žilina, Michalovce – Dunajská Streda, nedeľa 17.00 Zlaté Moravce-Vráble – Trnava.

debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #ŠK Slovan Bratislava #AS Trenčín #ŽP Šport Podbrezová