Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Najhorší mesiac Trenčína. Nitra to s ním ukopala

Futbalisti AS Trenčín majú za sebou čierny mesiac. Kým v polovici septembra atakovali v najvyššej súťaži prvú priečku tabuľky, v druhej polovici októbra budú musieť zapnúť na najvyššie obrátky, ale nevypadli z prvej šestky.

22.10.2018 19:26
FUTBAL-FL: TreNčíN mANCE Nitra Foto: ,
Antonio Mance z AS Trenčín (vpravo) a Macdonald Ngwa Niba z FC Nitra počas sobotňajšieho zápasu.
debata

Trenčania podľahli v štyroch zápasoch za sebou, čo sa im od návratu do ligy v lete 2011 nikdy nestalo.

Holandský tréner trenčianskeho tímu Ricardo Moniz mal donedávna vysoké ambície, nielen v domácej súťaži, ale aj v Európskej lige. Po vypadnutí s cyperskou Larnakou to ide z Trenčanmi dole z kopca teraz aj v domácej súťaži. Forma hráčov sa vyparila, padla úderná sila mužstva. V uplynulých štyroch stretnutiach dali Trenčania len dva góly, majú skóre 2:7.

V klube si uvedomujú nepriaznivú situáciu. „Výsledkovo a herne sa teraz trápime, ale musíme ísť ďalej a v nasledujúcom zápase ponúknuť viac,“ zdôraznil asistent trénera Vladimír Cifranič, ktorý viedol mužstvo v uplynulom kole namiesto zdravotne indisponovaného Moniza.

„Nemali sme v zápase kvalitu, aby sme ju prekonali,“ priznal Cifranič po súboji s Nitrou. Trenčín si komplikuje svoje postavenie v tabuľke. Ešte stále mu patrí piate miesto, ale najbližšie ho čaká priamy súboj o udržanie sa v prvej šestke v Ružomberku, ktorý je len jednu priečku nad ním. Aktuálne kandiduje na dve miesta v šestke päť mužstiev.

Stred tabuľky je veľmi vyrovnaný. Deviata Trnava stráca na Trenčín iba tri body a v skupine prenasledovateľov, ktorí čakajú na jeho zakopnutie, je aj nováčik zo Serede, ktorý má iba o bod menej ako Trenčania.

Obhajca titulu, Spartak Trnava, vybojoval najjednoznačnejšie víťazstvo uplynulého kola a odštartoval tým útok na prvú šestku, lenže zostal na rovnakej priečke, pretože naplno bodovali aj tímy nad ním – Nitra a Sereď.

Trenčania v uplynulých štyroch stretnutiach podľahli dva razy Nitre. V dohrávke 1. kola na konci septembra ich Nitrania zdolali doma 2:1 a víťazný gól dali z penalty v nadstavenom čase. Tréner Ivan Galád pred troma týždňami tvrdil, že jeho tím zdolal najlepšie mužstvo na Slovensku.

Uplynulú sobotu bol spokojný najmä so ziskom troch bodov. „Chceli by sme hrať lepšie, futbalovejšie. Tentoraz sme to ukopali. Vypadnutie dvoch kreatívnych hráčov – Kóňu a Fábryho a vynútenie striedania zmenili ráz našej hry. Mrzí ma, že sme neboli futbaloví,“ hodnotil nitriansky kouč.

Jeho tím je jedným z tých, ktoré sa chcú pretlačiť do prvej šestky, ale teraz bude mať náročnú sériu. Čakajú ho momentálne najúspešnejšie mužstvá: najskôr hostí Žilinu, potom Slovan a medzitým sa predstaví v Dunajskej Strede.

Súperenie o prvú šestku sľubuje dramatický a zaujímavý boj.

debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #Fortuna liga