Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Podbrezová čaká na výhru s DAC štyri roky. Trnava štartuje stíhaciu jazdu

Obhajca titulu z Trnavy začína svoju stíhaciu jazdu do prvej šestky tabuľky. V úvodnom zápase 12. kola, ktorým odštartuje druhá polovica dlhodobej časti najvyššej súťaže, privíta poslednú Senicu.

20.10.2018 07:00
Dunajská Streda, Spartak Trnava Foto: ,
Momentka zo zápasu FK DAC 1904 Dunajská Streda - FC Spartak Trnava.
debata

Na šieste miesto, ktoré patrí aktuálne Podbrezovej, strácajú Trnavčania len päť bodov. Seničanom majú čo vracať, pretože v úvodnom kole aktuálneho ročníka na ich pôde podľahli (0:1).

Trnavčania pred reprezentačnou prestávkou po veľkom boji zdolali nováčika zo Serede a po šiestich zápasoch v lige si konečne pripísali tri body. "Dúfam, že sme touto výhrou prelomili nepriaznivú bilanciu. Síce sme v tabuľke zostali na tom istom mieste, ale priblížili sme sa k prvej šestke. To je najdôležitejšie,“ vyjadril sa na klubovom webe Matej Oravec.

Seničania naposledy odohrali dva veľmi solídne zápasy s favoritmi. Najskôr tesne podľahli Dunajskej Strede (1:2) a potom na Pasienkoch trápili Slovan a líder súťaže nakoniec bral aj bod (2:2). „Ukázalo sa, že keď sme koncentrovaní a ideme na sto percent, dobrý výsledok sa dá uhrať s každým. Na tieto výkony treba nadviazať aj proti Trnave,“ tvrdí kapitán senického mužstva Erik Otrísal.

Prvé štyri tímy tabuľky majú pred odvetami sľubnú pozícu a nemalo by im už ujsť miesto v lepšej polovici tabuľky. Zatiaľ je v nej aj Trenčín, ktorý hostí Nitru. Nitrania síce strácajú na súpera päť bodov, ale ani oni ešte nevzdávajú boj o prvú šestku.

Trenčania sú favoritmi zápasu, ale s Nitrou odohrali v poslednom období veľmi vyrovnané stretnutia. Z uplynulých piatich súbojov vyhrali len jediný. Aj v úvode sezóny boli úspešnejší Nitrania, ktorí sa tešili z výhry 2:1. AS sa musí zaobísť niekoľko týždňov bez opory v bránke Igora Šemrinca, ktorý sa podrobil operácii kolena. Na ihrisko by sa mal vrátiť na konci jesennej časti.

Príťažlivý zápas dvoch mužstiev z prvej šestky uvidia v Dunajskej Strede. DAC už nemá k dispozícii reprezentanta Pačindu, ktorý prestúpil do Plzne. Tréner Peter Hyballa považuje Podbrezovú za nebezpečného súpera.

„Jeho hráči pripomínajú basketbalistov, sú medzi nimi traja či štyria nad 190 centimetrov. Videli sme to aj v prvom zápase,“ pripomenul kouč.

Jeho tím je však v súbojoch s Podbrezovou jasne úspešnejší. Neprehral s ním už jedenásť zápasov po sebe (sedem vyhier a štyri remízy). Podbrezová sa naposledy tešila zo zisku troch ligových bodov s DAC pred vyše štyrmi rokmi – 16. septembra 2014 (3:0).

Program 12. kola

Dnes: 13.45 Trnava – Senica (Orange Sport), 17.00 Dunajská Streda – Podbrezová, Sereď – Ružomberok, Slovan – Zlaté Moravce-Vráble, Trenčín – Nitra (RTVS), Žilina – Michalovce.

debata chyba