Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Stihne to Trnava? Doma je o 100 percent slabšia

Zvládnu to ešte futbalisti Spartaka Trnava a vytiahnu sa do prvej šestky? Po polovici základnej časti sú obhajcovia titulu na nelichotivom 9. mieste, získali len 11 bodov a od aktuálne šiestej Podbrezovej ich stále delí päť bodov.

08.10.2018 16:13
Ali Ghorbani, Erik Grendel, Erik Jirka Foto: ,
Futbalisti Spartaka Trnava Ali Ghorbani (v strede) a Erik Grendel sa tešia z gólu. V pozadí je ich spoluhráč Erik Jirka.
debata (1)

Ich neslané-nemastné jesenné účinkovanie je najväčším prekvapením doterajšieho priebehu najvyššej domácej súťaže.

Ak berieme do úvahy len čísla, Spartak má stále reálnu šancu na postup do skupiny, v ktorej sa bude na jar bojovať o titul. V hre je ešte 33 bodov. Pravda, Trnavčania musia byť v ďalšej časti súťaže nepomerne úspešnejší, pretože ak by získali aj v nej len 11 bodov, alebo aj o niečo málo viac, určite by im to nestačilo. Viac ako dvadsať bodov majú už teraz štyri mužstvá a Trenčínu chýba k tejto hranici jedno víťazstvo.

Trnavčania veria, že v uplynulom kole začali úspešnú stíhaciu jazdu. Hoci nastúpili doma proti nováčikovi zo Serede, nebola to jednoznačná záležitosť, ale výsledkové trápenie ako aj doteraz. Domáci prehrávali a o troch bodoch napokon rozhodla penalta po prestávke, ktorú premenil kapitán Boris Godál.

Tréner hostí Karel Stromšík sa o spornom momente vyjadril diplomaticky: „Bola to prísna penalta.“ A potom ešte dodal: „Rozhodla o výsledku, keby nebola, skončí sa zápas remízou.“

Asistent trnavského trénera Michal Ščasný priznal, že po stretnutí v Istanbule v Európskej lige a náročnej ceste späť, to bol pre Trnavu náročný zápas. „Po dobrom začiatku sme urobili dve-tri chyby, súper z nich vyťažil šance a odvtedy sme hrali veľmi nervózne a komplikovane. Zápas sme však zvládli gólovo a teraz sú dôležité najmä tri body,“ zdôraznil.

Výhra Trnavy prišla v poslednej chvíli a po dvoch mesiacoch. Predtým sa v lige tešila 11. augusta (Trnava – Michalovce 3:0), nasledovali dve bezgólové remízy a štyri prehry o gól. Aktuálne postavenie Spartaka, ktorý doteraz žiaril v Európe a dosahoval výsledky nad očakávanie, dokresľuje situácia spred roka.

Vtedy po 11 kolách viedol tabuľku s 27 bodmi, teraz ich má o 16 menej. Jeho bilancia je o sto percent horšia. Mimochodom, vedie Slovan, ktorý ešte neprehral a pripísal si rovnaký zisk ako vlani Trnava, ktorá potom úspešný štart dotiahla až k titulu.

Už po minuloročnom 11. kole bolo v prvej polovici tabuľky päť tímov, ktoré tam zostali aj po jej delení. Dobrú pozíciu stratili na jar len Nitrania, ktorých nahradil slabšie sa rozbiehajúci Trenčín. Ak sa nestane nič nečakané, tak aj teraz je v prvej šestke prakticky voľný už iba jeden flek. Momentálne patrí Podbrezovej, ale tlačia sa naň viacerí ďalší. Majster to ešte môže stihnúť, ale v druhej polovici základnej časti sa poriadne zapotí.

Zvláda to len Dynamo Záhreb

Nielen Trnavčania, ale aj viaceré ďalšie kluby, ktoré hrajú v európskych pohároch, sa v domácej lige často trápia. V D-skupine Európskej ligy je zatiaľ suverénne len Dynamo Záhreb, ktoré oba zápasy vyhralo a v domácej súťaži jasne vedie bez prehry. Anderlecht je v skupine EL posledný bez bodu a doma stráca na treťom mieste na vedúci Genk šesť bodov. Priam katastrofálna je situácia Fenerbahce, ktorý opäť v lige doma nevyhral (bezgólová remíza s Basaksehirom) a v tabuľke je 15. z 18 tímov.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava