Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Poslední dvaja obrali Slovan i Trenčín

Favoriti sa doma trápili a obrali ich o body dva posledné tímy tabuľky. Futbalisti Slovana Bratislava zachraňovali aspoň remízu so Senicou a Trenčín podľahol Michalovciam, ktoré sa vďaka tomu odpútali z dna tabuľky.

07.10.2018 20:28
SR Bratislava futbal FL 11. kolo Slovan Senica BAX Foto: ,
Moha (Slovan) a Juraj Kotula (Senica) v zápase 11. kola Fortuna ligy ŠK Slovan Bratislava - FK Senica.
debata

Bratislavský tím si aj v 11. kole najvyššej súťaže udržal ako jediný nulu na konte prehier, ale stratil komfortný päťbodový náskok. O všetky body prišiel doteraz doma, vonku má stopercentnú bilanciu.

Senica mu bola väčšinu vyrovnaným súperom. Aj napriek tomu, že do soboty dala najmenej a dostala najviac gólov v celej súťaži. Na Pasienkoch však v úvode druhého polčasu viedla 2:0.

„Prespali sme úvod a celkovo aj prvý polčas. Nevyužili sme šance. Keď sme dostali druhý gól, potom sa už náskok súpera ťažko dobiehal, hoci sme mali na to ešte dosť času,“ pripomínal brankár domácich Dominik Greif.

Belasých zachránil Moha, ktorý strelil oba ich góly. Po druhom góle v belasej sieti rýchlo znížil a o tri minúty vyrovnal.

„Sme smutní, že sme stratili dva body, ale za chyby, ktoré sme spravili, sme si nezaslúžili zvíťaziť. V našej hre bolo veľa nevynútených chýb, po ktorých sa súper dostával do brejkov,“ komentoval sklamaný tréner Slovana Martin Ševela.

Slovanista Dejan Dražič bojuje o loptu so... Foto: TASR, Pavel Neubauer
SR Bratislava futbal FL 11. kolo Slovan Senica BAX Slovanista Dejan Dražič bojuje o loptu so Sachom Petshim z FK Senica.

Hostia hrali aj po vyrovnaní aktívne a mali bližšie k víťazstvu. Útoky sa striedali na oboch stranách. Osem minút pred koncom sa Petshi prebil až pred Greifa, ale slovanistický brankár zachránil. Na druhej strane v nadstavenom čase trafil Holman z priameho kopu do žrde.

„V závere mohli oba tímy streliť tretí gól. Trochu nás mrzí strata dvojgólového náskoku, ale získať bod na Slovane je vynikajúce,“ skonštatoval tréner Senice Frederico Ricardo.

Nepríjemné obdobie prežíva Trenčín, ktorý mal v úvode ročníka vysoké ambície, ale tentoraz podľahol na Myjave Michalovciam. Pripísal si už tretiu prehru po sebe a padá v tabuľke. Všetky góly padli až po prestávke. Carrillo zabezpečil hosťom náskok, ale Čatakovič vyrovnal. Na Sulleyov ďalší presný zásah už Trenčania nedokázali odpovedať.

„Podali sme veľmi dobrý taktický výkon, najmä v defenzíve. Využili sme z minima maximum. Tri body nám pomôžu,“ hodnotil tréner Zemplína Anton Šoltis.

Trenčiansky kouč Ricardo Moniz potvrdil, že za stavu 1:1 veril, že jeho tím zápas otočí. „Urobili sme chyby, za ktoré pykáme. To ma hnevá. Máme za sebou veľmi zlý týždeň, mojou úlohou bude, aby som mužstvo opäť naštartoval.“

Proti svojim sa tešil z bodu. Dúfam, že nebude z toho zle

Od prípraviek vyrastal v Slovane Bratislava. V sobotu nastúpil proti svojmu klubu vôbec prvý raz. „Bol to pre mňa veľmi špeciálny zápas,“ vravel obranca Juraj Kotula, ktorý na konci septembra oslávil 23. narodeniny.

V Senici je na hosťovaní a tešil sa z nečakanej remízy (2:2). „Momentálne hrám vo farbách Senice, beriem to ako svoju prácu. Bol to ťažký zápas a som rád, že sme získali bod. Pred stretnutím by sme ho brali, ale nakoniec sa vyvíjalo tak, že sme mohli aj vyhrať. Slovan sme potrápili, prekvapilo ma to, hoci som trochu dúfal, že s ním odohráme vyrovnanú partiu. Remíza je asi spravodlivá.“

Seničania sa napriek bodovému zisku ocitli po prvej polovici základnej časti na poslednom mieste. Predtým štyri razy po sebe prehrali. „Podobne ako na Slovane, aj s Dunajskou Stredou či v iných zápasoch sme mohli uhrať aj viac. Nechcem sa však pozerať dozadu. Najbližšie ideme do Trnavy, pokúsime sa získať nejaké body tam,“ dodal Kotula.

Senické mužstvo sa skladalo do poslednej chvíle, už bežala súťaž a ešte nebolo kompletné. Aká je jeho sila? „Môžeme súperiť s každým, ak držíme ako tím. Na Slovane sme na chvíľu poľavili a hneď sme dostali dva góly. Máme v mužstve aj hráčov, ktorí sú individuálne silní, ale musíme hrať ako kolektív, potom vyniknú aj individuálne schopnosti, opačne to nefunguje.“

Jasnú prevahu majú v kádri legionári a komunikácia nie je jednoduchá. „V šatni je najčastejšie počuť španielčinu a angličtinu, stále sa prekladá z jedného jazyka do druhého, ale to nie je najväčší problém,“ domnieva sa Kotula.

V decembri by sa mal vrátiť do Slovana. „Dúfam, že z toho nebude zle a v Slovane mi nebudú zazlievať, že som proti nemu nastúpil a obrali ho o dva body,“ usmieval sa. „Predtým som proti Slovanu nehral, nemal som síce v zmluve, že nemôžem proti nemu nastúpiť, ale kluby sa na tom ústne dohodli. Tentoraz nijaká dohoda nebola, takže som musel hrať, inak by som porušil zmluvu v Senici.“

debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #Fortuna liga