Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

So Sereďou nás čaká zápas pravdy, tvrdí kapitán Trnavy

Trnavskí futbalisti stoja pred poslednou šancou na obrat v najvyššej súťaži. Padli v nej až na deviate miesto a ďalšiu stratu si nemôžu dovoliť. V nedeľu hostia nováčika zo Serede, ktorý získal doteraz šokujúco o päť bodov viac ako majster.

05.10.2018 17:02
Boris Godál Foto: ,
Na snímke kapitán FC Spartak Trnava Boris Godál.
debata

„Pre nás bude teraz prioritou naštartovať sa konečne v domácej súťaži. V nej sme na tom veľmi zle – výsledkovo, bodovo, aj gólovo. To je náš cieľ číslo jeden. So Sereďou to bude pre nás možno zápas pravdy,“ vyhlásil po pohárovom súboji v Istanbule kapitán Spartaka Boris Godál.

Obhajcovia titulu v uplynulých štyroch ligových stretnutiach prehrali o gól, ale predtým sa takisto netešili z výhry a pripísali si len dve bezgólové remízy. V praxi to znamená, že Trnavčania naposledy získali tri body ešte pred dvoma mesiacmi – 11. augusta si poradili hladko s Michalovcami 3:0. Mimochodom, v ďalších deviatich stretnutiach strelili dovedna len päť gólov…

Z najbližších štyroch zápasov odohrajú tri na domácom trávniku a s papierovo slabšími súpermi. „Toto musíme maximálne využiť. Už nemáme na čo čakať, potrebujeme konečne vyhrávať,“ potvrdzuje aj trnavský stredopoliar Erik Grendel.

Odskáču si to prví v nedeľu Sereďania v záverečnom kole prvej polovice základnej časti? Spartak už nemá situáciu vo vlastných rukách, na šieste miesto – ešte zaručuje účasť v skupine, v ktorej sa bude bojovať o titul – strácajú osem bodov. Dôležité bude, aké výsledky budú dosahovať mužstvá nad ním. Aktuálne je šiesta Podbrezová, ktorá si naposledy poradila s Trenčínom (2:0).

V sobotu sa predstaví v Žiline a bude to súboj kola, stretne sa tretí tím so šiestym. Žilinčania chytili výbornú sériu, neprehrali sedem stretnutí po sebe (šesť víťazstiev, jedna remíza). V lige okúsili trpkosť prehry naposledy 12. augusta, keď na domácej pôde nestačili na Trenčín – 2:3.

Podbrezovčania to budú mať na jej pôde ťažké, ale súperovi majú čo vracať. V uplynulých troch vzájomných zápasoch vyhral MŠK, a tak Podbrezová čaká na víťazstvo nad ním dva a pol roka – od marca 2016 (2:0). Potom nasledovali štyri prehry a jedna remíza. <pe>

Program 11. kola
Sobota: 16.00 Ružomberok – Nitra (Orange Sport), 17.00 Slovan – Senica, Žilina – Podbrezová, Trenčín – Michalovce (Myjava), 18.00 Dunajská Streda – Zlaté Moravce-Vráble (RTVS), Nedeľa: 17.00 Trnava – Sereď.

debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #ŠFK Sereď