Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan reaguje na incident v Trnave. Nik z nás neprovokoval

Vedenie futbalového klubu ŠK Slovan Bratislava vydalo oficiálne stanovisko k incidentu, ktorý poznačil sobotňajší zápas 10. kola Fortuna ligy Spartak Trnava - ŠK Slovan na Štadióne Antona Malatinského v Trnave.

02.10.2018 18:08
Spartak Trnava, Slovan Bratislava Foto: ,
Dymovnice na tribúne fanúšikov Spartaka počas derby so Slovanom.
debata (6)

Počas neho malo prísť na tribúne k napadnutiu rodinných príslušníkov hráčov a členov realizačného tímu ŠK Slovan Bratislava domácimi fanúšikmi.

Stanovisko ŠK Slovan Bratislava je v plnom rozsahu bez redakčných úprav:

"ŠK Slovan Bratislava okamžite po skončení zápasu v Trnave zareagoval na verbálne a neverbálne útoky, ktorým boli vystavení niektorí rodinní príslušníci našich trénerov i hráčov. Celú udalosť sme nahlásili do oficiálneho zápisu o stretnutí a prípadom by sa tak mala zaoberať Disciplinárna komisia SFZ.

Prijímame ospravedlnenie FC Spartak Trnava a oceňujeme rýchly zásah usporiadateľskej služby, ktorá promptne zareagovala na vzniknutú situáciu, identifikovala útočníkov a odviedla poškodených do priestorov VIP.

Považujeme za potrebné zareagovať na určité informácie, ktoré prostredníctvom stanoviska Spartaka Trnava odzneli v masmédiách. V sektore 08, kde sa udial spomínaný incident, sedeli rodinní príslušníci hráčov, trénerov a zamestnancov ŠK Slovan Bratislava. Po stretnutí sme nezávisle od seba kontaktovali viacerých z nich, aby nám popísali udalosti, ktoré predchádzali fyzickému napadnutiu syna hlavného trénera ŠK Slovan.

Odmietame tvrdenia o tom, že by rodinní príslušníci trénerov a hráčov ŠK Slovan provokovali domácich priaznivcov alebo vyvolávali hádky. Naopak, sami boli od úvodného výkopu terčom verbálnych útokov. A to len kvôli tomu, že nevstali pri nástupe hráčov a hymne Il Silenzio.

Syn Martina Ševelu na sebe nemal klubový šál a aj očití svedkovia i kamerové záznamy dosvedčia, že nijakým spôsobom neprovokoval domácich priaznivcov. Obhajovať to, že domáci fanúšik uštedrí komukoľvek kopanec do chrbta a úder do tváre, po ktorom skončí človek s prasknutým nosom, údajnými provokáciami, považujeme za nesprávne a nešťastné.

Po tomto ataku a verbálnych útokoch sa rodinní príslušníci hlavného trénera a asistenta trénera presúvali do sektoru VIP. Pri presune na jednu rodinnú príslušníčku zaútočil domáci „fanúšik,“ ktorý jej chcel násilím ukradnúť šál ŠK Slovan. Je to, že mala na sebe šál, dôvod na to, aby muž zaútočil na ženu? Na videozázname jasne vidno, ako dotyčný fanúšik zaútočil na túto ženu a ako mu následne usporiadateľ dôrazne dohovára. Mrzí nás, že v stanovisku trnavského klubu bola táto situácia otočená a ako vinníčkou bola vykreslená rodinná príslušníčka nášho trénera.

A čo môžu povedať ostatní rodinní príslušníci hráčov, trénerov a zamestnancov ŠK Slovan, ktorí po incidente zostali v sektore? Nemali na sebe klubové šály ani dresy. Z radov divákov naokolo však počúvali verbálne vyhrážky. Aj títo ľudia niekoho provokovali? Zaslúžili si báť sa ďalšieho útoku zo strany domácich divákov?

Dôrazne tak odmietame tvrdenia Spartaka o údajných provokáciách, ktoré viedli k útokom na rodinných príslušníkov hráčov a trénerov Slovana Bratislava. Naopak, od začiatku zápasu smerovali urážky a neverbálne útoky od trnavských divákov, ktoré vyvrcholili do fyzického útoku."

6 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Spartak Trnava