Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šporar: Trnavu sme zdolali jej zbraňou. Poľovačka na Slovan bude ešte väčšia

Doklepnutím do prázdnej bránky dokončil parádnu akciu Slovana. Úvodným gólom výrazne prispel k sobotňajšiemu víťazstvu svojho mužstva na ihrisku Spartaka Trnava 2:1, upevneniu prvej priečky i natiahnutiu série bez prehry.

30.09.2018 09:54
Andraž Šporar, Andrej Kadlec Foto: ,
Útočník Slovana Andraž Šporar (vpravo) v súboji s Trnavčanom Andrejom Kadlecom.
debata

Útočník belasých Andraž Šporar (24) tvrdí, že šláger 10. kola a najslávnejšie slovenské derby rozhodla efektivita. „O tom tieto zápasy sú. Musíte využiť každú šancu, ktorá sa vám naskytne. Obzvlášť prvú. To sa nám podarilo,“ tešil sa najlepší ligový kanonier s deviatimi gólmi.

Ako hodnotíte derby s Trnavou?

Bol to veľmi náročný duel. Na ihrisku sa iskrilo od úvodných sekúnd. Rozhodca mal čo robiť, aby hráčov upokojil. Na začiatku ťahal jednu kartu za druhou. Sme spokojní s výsledkom. Máme dôležité tri body a tešíme sa na ďalšieho súpera.

S výsledkom ste spokojný. Aj s výkonom?

To ani nie. Potvrdilo sa, že v Trnave sa hrá veľmi ťažko. Sú veľmi striktní v defenzíve a keď majú šancu na útok, nešetria krokom. Nezačali sme najlepšie. Nevedeli sme sa presadiť. Nebolo ľahké sa cez ich obranný val a prepracovaný systém dostať.

Derby Spartak - Slovan korisťou belasých Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Fanúšikovia Trnavy pred zápasom so Slovanom.

Dvakrát sa to Slovanu podarilo, vám osobne raz. Ako ste videli vašu gólovú situáciu?

Hoci som ako strelec prvého gólu napísaný ja, zaslúžili by si to viacerí. Ja som len dokončil skvelú robotu celého mužstva.

Svojím 9. gólom v ročníku ste potvrdili rolu najlepšieho ligového kanoniera. Dávate si nejaký cieľ do zvyšnej časti sezóny?

Brankár šance chytá. Obranca mu má pomôcť. Stredopoliar zasa vytvára príležitosti a útočník ich má premieňať. Je to moja práca a baví ma. (smiech) Som rád, že sa mužstvu darí. Potvrdili sme dobrú formu aj na ihrisku, kde si vylámal zuby napríklad aj Anderlecht.

Prezentujete sa rýchlou kombináciou. Bolo náročné hrať svoju hru proti Spartaku, ktorý súperovi nedopraje toľko miesta v ofenzíve?

Jednoznačne. Bolo vidieť, že viackrát nám naša kombinácia viazla. Párkrát nám to ale vyšlo skvele, dali sme dva nádherné góly. Oba prišli po doklepnutí do prázdnej bránky.

Futbalisti Slovana oslavujú gól v sieti Trnava. Foto: SITA, Martin Havran
Slovan Bratislava, radosť Futbalisti Slovana oslavujú gól v sieti Trnava.

Čo chýbalo, aby ste v závere strelili aj tretí gól do prázdnej bránky?

Asi toľko (roztiahne prsty na niekoľko centimetrov). Päť možno desať centimetrov. Moha ma parádne našiel. Keby som mal väčšiu nohu, určite je 3:1. (úsmev)

Trnava mala viac vyložených šancí ako Slovan. Rozhodla efektivita?

O tom je derby. Musíte využiť každú šancu, ktorá sa vám naskytne. Obzvlášť prvú. To sa nám podarilo. V závere mohla ísť Trnava do vedenia, ale zahodila tutovku a o chvíľu sme ich potrestali. Dnes sme súpera zdolali jeho vlastnou zbraňou. Bojovnosťou. Mám pocit, že to je jediná šanca, ako v Trnave uspieť.

Prečo?

Potvrdilo sa to, čo chalani hovorili pred zápasom, že sa proti Spartaku nehrá ľahko. Sú veľmi dobrí. Chceme našou kombinačnou hrou hrať stále, ale na zlom trnavskom trávniku to bolo náročnejšie než obvykle.

Prišli vás podporiť aj desiatky fanúšikov Slovana. Vnímali ste ich podporu?

Na to, v akom boli podčíslení, predviedli skvelú robotu. Bolo ich poriadne počuť. Sme radi, že prišli a pomohli nám dostať sa cez ďalšiu prekážku na ceste k titulu. Verím, že ich na nový štadión budú chodiť tisícky, lebo momentálne je to veľmi zlé.

Spomenuli ste titul. Po desiatich kolách ste stále bez prehry. Bude náročné túto sériu natiahnuť?

Tešíme sa, že sme zatiaľ stratili len štyri body. Šnúra je pekná, ale každá sa raz musí skončiť. Chceme získať titul, to je náš cieľ. Pôjdeme od zápasu k zápasu a budeme sa snažiť naše sebavedomie i bodovú výhodu pred súpermi využiť tak, aby sme naplnili naše ambície. Myslím si, že súperi majú proti Slovanu vždy veľkú motiváciu. Keď si pozrú tabuľku, bude tá poľovačka na nás ešte väčšia.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava