Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Návrat kouča. Pripraví majster Slovanu prvú prehru?

V minulosti to bývali zväčša súboje o popredné priečky tabuľky, ak nie priamo o titul. Dnes to bude zápas, v ktorom líder zavíta na pôdu až deviateho tímu. Napriek tomu má vždy špeciálny náboj. Súboj futbalistov Trnavy a Slovana je najprestížnejším slovenským derby.

29.09.2018 05:00
FUTBAL-FL: Bratislava - Slovan Foto: ,
Nono Villar, Moha a Alexandar Čavrič sa tešia z gólu do siete Serede.
debata

Aj tentoraz sa dá nájsť niekoľko jeho zaujímavých motívov. Slovan, ktorý opäť povedie už omilostený tréner Ševela, ešte nenašiel na jeseň v ligovej súťaži premožiteľov. Najúspešnejší doma sa stretne s najúspešnejším slovenským tímom v Európskej lige.

Trnavčania sa pokúsia prerušiť šnúru jedenástich súperových zápasov bez prehry (aj s dvoma z minulého ročníka). Body potrebujú, lebo sa im pomaly vzďaľuje reálna šanca na prvú šestku.

„Trnavčania ma neprekvapili, ako hrajú v Európskej lige. Bavili sme sa viacerí o jej výkonoch a zhodli sme sa, že s Trnavou sa hrá ťažko. Je kompaktná, tímová, dokáže využiť aj jednu šancu, ktorú má,“ tvrdí brankár Slovana Dominik Greif.

Hoci oba tímy delí v tabuľke päťnásť bodov, slovanisti sú v predpovediach dosť opatrní. „Derby sa ťažko odhaduje. Nevieme, v akej zostave súper nastúpi. V domácej súťaži býva často iná ako v Európskej lige,“ doplnil Greif.

V uplynulom kole strelil Alexandar Čavrič svoj prvý gól aktuálneho ročníka a rád by v tomto pokračoval.

„Očakávam ťažké stretnutie. Je to derby, Slovensko väčšie nemá, v takom zápase nikdy neviete, čo sa môže stať. Je veľmi dôležitý pre oboch. V Trnave býva výborná atmosféra, bude to pekný zápas,“ domnieva sa útočník belasých.

Spartak sa v lige trápi, čaká na výhru už viac ako šesť týždňov. Naposledy sa tešil z troch bodov 11. augusta (vyhral nad Michalovcami 3:0), ale odvtedy päť zápasov po sebe nepozná chuť víťazstva.

Vybojoval dve bezgólové remízy a tri prehry o gól. Sklamaný bol najmä naposledy, lebo v Dunajskej Strede podľahol v nadstavenom čase.

Špecifický zápas čaká trnavského stredopoliara Erika Grendela, ktorý prežil v Slovane viac ako päť rokov. Potvrdzuje, že zlú bilanciu by chceli Trnavčania zlomiť práve dnes.

„Slovanistom sa teraz darí, majú sebavedomie i formu. Recept na nich ukázal Rapid – veľká agresivita a napádanie. Majú radi loptu, budú sa usilovať hrať na veľa prihrávok. Ak im to znepríjemníme, verím, že s podporou tribún ich zdoláme,“ vraví.

Posledná vzájomná bilancia hovorí v prospech belasých. V uplynulých piatich súbojoch vyhrali štyri, podľahli len raz. Zápas je označený ako rizikový. Do Trnavy vypravia špeciálny vlak s fanúšikmi Slovana. Klub vyžiadal tisíc vstupeniek do sektora hostí.

Program 10. kola

Dnes 16.00 Sereď – Nitra (Orange Sport), 18.00 Trnava – Slovan Bratislava (RTVS), 19.00 Senica – Dunajská Streda, Zlaté Moravce – Žilina, Podbrezová – Trenčín, Michalovce – Ružomberok.

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Spartak Trnava #Fortuna liga