Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

DAC privíta Trnavu. Naposledy sa prizeral jej oslavám

Malo by to byť kolo domácich. Vo všetkých zápasoch sú favoritmi a patrí im aktuálne aj vyššie postavenie v tabuľke.

22.09.2018 07:00
FUTBAL-FL: Dunajská Streda - Trnava Foto: ,
Erik Pačinda z FK DAC 1904 Dunajská Streda a Anton Sloboda z FC Spartak Trnava v súboji o loptu.
debata

Šlágrom bude posledný zápas 9. kola najvyššej futbalovej súťaže, ktorý sa jediný uskutoční v nedeľu. Dunajská Streda privíta Spartak Trnava. Aj v tomto súboji hovorí tabuľkové postavenie jasne v prospech mužstva zo Žitného ostrova.

Lenže trnavskí futbalisti prídu do Dunajskej Stredy dobre naladení a namotivovaní čerstvým úspechom v Európskej lige, v ktorej nečakane zdolali Anderlecht Brusel (1:0). V domácej súťaži navyše potrebujú nutne body, pretože v tabuľke padajú a aktuálne im patrí až ôsma priečka.

Posledná bilancia hovorí v trnavský prospech. Z uplynulých deviatich vzájomných zápasov vyhral DAC jediný raz. Na jar tohto roku zdolal Spartak na domácom ihrisku 1:0. Trnavčania na dunajskostredskej pôde vybojovali predtým dve bezgólové remízy. Znamená to, že v troch uplynulých stretnutiach na ihrisku súpera nestrelili gól. Naposledy skórovali v MOL Aréne pred vyše troma rokmi.

Gólová oslava futbalistov Trnavy v ostatnom... Foto: SITA, Martin Havran
Trnava, Dunajská Streda Gólová oslava futbalistov Trnavy v ostatnom zápase s Dunajskou Stredou, po ktorom oslavovali titul.

Na začiatku mája sa stretli títo súperi v ligovom súboji a pre domácich Trnavčanov mal tento zápas mimoriadny náboj. Práve v ňom po víťazstve 2:0 definitívne rozhodli o zisku svojho prvého titulu.

Aj opora mužstva z Dunajskej Stredy Eric Davis potvrdzuje, že majú súperovi čo vracať. "Viem, že je to jeden z najdôležitejších zápasov roka. Vnímame to zároveň ako šancu na revanš, pretože si veľmi dobre pamätáme na posledný vzájomný zápas, po ktorom Trnavčania oslavovali majstrovský titul a my sme sa na nich smutne pozerali. Toto je pre nás špeciálna motivácia, aby sme v nedeľu vyhrali,“ tvrdí jediný hráč slovenskej ligy, ktorý sa predstavil na nedávnych majstrovstvách sveta v Rusku (v drese Panamy).

Program 9. kola

Dnes: 18.00 Nitra – Michalovce (RTVS), 19.00 Slovan – Sereď, Ružomberok – Podbrezová, Trenčín – Zlaté Moravce-Vráble, Žilina – Senica, nedeľa: 15.00 Dunajská Streda – Trnava (Orange Sport).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #DAC Dunajská Streda