Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

DAC privíta Trnavu. Naposledy sa prizeral jej oslavám

Malo by to byť kolo domácich. Vo všetkých zápasoch sú favoritmi a patrí im aktuálne aj vyššie postavenie v tabuľke.

22.09.2018 07:00
FUTBAL-FL: Dunajská Streda - Trnava Foto: ,
Erik Pačinda z FK DAC 1904 Dunajská Streda a Anton Sloboda z FC Spartak Trnava v súboji o loptu.
debata

Šlágrom bude posledný zápas 9. kola najvyššej futbalovej súťaže, ktorý sa jediný uskutoční v nedeľu. Dunajská Streda privíta Spartak Trnava. Aj v tomto súboji hovorí tabuľkové postavenie jasne v prospech mužstva zo Žitného ostrova.

Lenže trnavskí futbalisti prídu do Dunajskej Stredy dobre naladení a namotivovaní čerstvým úspechom v Európskej lige, v ktorej nečakane zdolali Anderlecht Brusel (1:0). V domácej súťaži navyše potrebujú nutne body, pretože v tabuľke padajú a aktuálne im patrí až ôsma priečka.

Posledná bilancia hovorí v trnavský prospech. Z uplynulých deviatich vzájomných zápasov vyhral DAC jediný raz. Na jar tohto roku zdolal Spartak na domácom ihrisku 1:0. Trnavčania na dunajskostredskej pôde vybojovali predtým dve bezgólové remízy. Znamená to, že v troch uplynulých stretnutiach na ihrisku súpera nestrelili gól. Naposledy skórovali v MOL Aréne pred vyše troma rokmi.

Gólová oslava futbalistov Trnavy v ostatnom... Foto: SITA, Martin Havran
Trnava, Dunajská Streda Gólová oslava futbalistov Trnavy v ostatnom zápase s Dunajskou Stredou, po ktorom oslavovali titul.

Na začiatku mája sa stretli títo súperi v ligovom súboji a pre domácich Trnavčanov mal tento zápas mimoriadny náboj. Práve v ňom po víťazstve 2:0 definitívne rozhodli o zisku svojho prvého titulu.

Aj opora mužstva z Dunajskej Stredy Eric Davis potvrdzuje, že majú súperovi čo vracať. "Viem, že je to jeden z najdôležitejších zápasov roka. Vnímame to zároveň ako šancu na revanš, pretože si veľmi dobre pamätáme na posledný vzájomný zápas, po ktorom Trnavčania oslavovali majstrovský titul a my sme sa na nich smutne pozerali. Toto je pre nás špeciálna motivácia, aby sme v nedeľu vyhrali,“ tvrdí jediný hráč slovenskej ligy, ktorý sa predstavil na nedávnych majstrovstvách sveta v Rusku (v drese Panamy).

Program 9. kola

Dnes: 18.00 Nitra – Michalovce (RTVS), 19.00 Slovan – Sereď, Ružomberok – Podbrezová, Trenčín – Zlaté Moravce-Vráble, Žilina – Senica, nedeľa: 15.00 Dunajská Streda – Trnava (Orange Sport).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #DAC Dunajská Streda