Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

FOTO: Vyrastá ďalší utešený štadión. Tentoraz v Trenčíne

Futbalový klub AS Trenčín prezentoval finálnu podobu nového štadióna. Stalo sa tak počas pondelkového večera v zaplnených priestoroch Artkina Metro, kde súčasne prebehla takmer trojhodinová diskusia generálneho manažéra klubu Róberta Rybníčka s fanúšikmi. Nová futbalová aréna začne rásť už počas nasledujúcich mesiacov.

20.09.2018 09:16
debata
Vizualizácia nového štadióna v Trenčíne Fotogaléria - 3 fotky Všetky fotky
Vizualizácia nového štadióna v Trenčíne.

„Sme radi, že prezentáciu finálnej podoby štadióna sa nám podarilo urobiť v priestoroch, kde sme sa už neraz stretli s našimi fanúšikmi. Nikdy sme sa nevyhýbali a ani sa nechceme vyhýbať otvorenej komunikácii. V prípade štadióna sme dlhšie mlčali. V minulosti sme sa prezentovali viacerými vyhláseniami týkajúcimi sa výstavby, ktoré napokon neplatili. Nechceli sme touto cestou pokračovať. Riešili sme procesné veci a teraz prišiel čas, aby opäť sme otvorili túto tému,“ uviedol na webe AS Róbert Rybníček.

„Našou ambíciou je, aby sme pri dolaďovaní zmlúv s generálnym dodávateľom stavby mali dokončenie novej hlavnej tribúny v septembri budúceho roka. V rámci procesu prípravy výstavby novej arény sme sa rozhodli pre odvážnejšiu verziu projektu, než bol pôvodne navrhnutý. V konečnej fáze bude drahší, ako sme pôvodne plánovali. Našim cieľom je, aby bol funkčný približne tridsať až päťdesiat rokov. Aj toto bol ďalší argument pri zmenách v projekte. Pred necelými štyrmi rokmi sme mali pripravenú štúdiu v celkovej hodnote arény asi dvanásť miliónov eur. Dnes by to bolo v prípade dokončenia približne dvadsať miliónov.“

„Treba priznať, že nemáme vykryté financovanie na celý štadión. Preto budeme budovať po častiach. Náklady na výstavbu hlavnej tribúny, kde bude kompletné zázemie pre tímy, delegované osoby, médiá a VIP priestory, sú zabezpečené. Veríme, že posun vo výstavbe a naša ambícia postaviť reprezentatívny štadión bude motivovať ľudí z regiónu, ktorí by nám mohli pomôcť dofinancovať celú výstavbu. V priebehu roka chceme spustiť novú tribúnu. Spoločne s využitím starej tribúny vytvoríme potrebné zázemie, aby sme sa mohli vrátiť do Trenčína. Počas tohto obdobia sa nám vykryštalizujú ďalšie možnosti financovania z klubových alebo iných zdrojov. Ďalším krokom by bolo dostavať tribúny za bránami. Kapacita sa upravuje na 9500 až 10 000 divákov. Viac v rámci tohto regiónu nemá význam. Podoba vnútorných priestorov a celá logistika štadióna vychádza zo skúseností pri budovaní arény v Dunajskej Strede.“

„Našim cieľom sú štyri hviezdičky v rámci hodnotenia štadiónov UEFA. To samozrejme niektoré veci predražuje. Ak by sme sa rozhodli ísť cestou skladacích tribún, štadión už mohol stáť. Nepriniesol by nám však možnosť hrať skupinovú fázu európskych pohárov doma. Aj preto sme sa rozhodli ísť dlhšou cestou, ktorá však kopíruje aj naše športové ambície. Práve preto potrebujeme štadión vyššej kategórie,“ dodal Róbert Rybníček.

debata chyba
Viac na túto tému: #štadión #AS Trenčín #Fortuna liga