Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trnava opäť nezdolala doma Žilinu. Tréner hovoril o groteske

Futbalistom MŠK Žilina sa v Trnave darí. Nič na tom nezmenil ani súboj v 8. kole najvyššej súťaže.

16.09.2018 18:25
FUTBAL-FL: Trnava - žilina Foto: ,
Domáci Martin Tóth a Enis Fazlagič zo Žiliny počas zápasu v Trnave
debata

Domáci Spartak nezdolal svojho súpera ani na piaty pokus. V uplynulých viac ako dvoch rokoch sa zrodila na trnavskom trávniku jedna remíza (0:0) a štyri víťazstvá Žilinčanov (trikrát bolo 2:1).

Naposledy skóre otvorila domáca posila Patryk Malecki, ktorý prišiel do tímu v reprezentačnej prestávke. Poľský stredopoliar skóroval v 68. min, ale Trnavčania náskok neudržali a MŠK v rozpätí štyroch minút otočil skóre. Najprv im pomohol nešťastným vlastným gólom Kadlec a vzápätí kapitán Škvarka rozhodol o víťazstve svojho tímu.

Veľa diskusií vyvolala situácia krátko po vedúcom trnavskom góle. Malecki prihrával Bakošovi, ktorý zvýšil, ale rozhodcovia gól neuznali pre postavenie mimo hry.

„Dali sme aj druhý gól, ale, žiaľ, niekto to asi nevidel. Mohlo byť po zápase. Nestalo sa. Vývoj sme mali zvládnuť, aj sme zvládli, ale že si niekto niečo vymyslel, to už je iná vec. Nejaký komik si z toho urobí grotesku. Je mi to veľmi ľúto,“ vyhlásil po stretnutí trnavský tréner Radoslav Látal.

Trnavčanov čaká vo štvrtok úvodný zápas skupiny Európskej ligy s Anderlechtom, ale v lige sa im stále nedarí podľa predstáv a aktuálne sa držia v druhej polovici tabuľky.

Pečovský dostihol Poljovku

Päť minút pred koncom trnavského zápasu bývalý kapitán mužstva Viktor Pečovský vystriedal súčasného kapitána Michala Škvarku. Tento trochu symbolický moment znamenal historický zápis v súťaži i v Pečovského kariére.

Niekdajší slovenský reprezentant si pripísal 404 štart v lige a vyrovnal tým historický rekor súťaže v počte ligových zápasoch. Doteraz bol na čele rebríčka Martin Poljovka.

Slovan viedol o tri góly a triasol sa o tri body

Futbalisti Slovana Bratislava viedli doma nad Trenčínom 3:0, ale nestačilo im to na zisk troch bodov (hostia vyrovnali na 3:3). Aj uplynulú sobotu sa takmer zopakovala rovnaká situácia.

Belasí získali v súboji s DAC Dunajská Streda trojgólový náskok, ale v záverečnej štvrťhodine v rozpätí piatich minút dva razy po rohových kopoch inkasovali a triasli sa o víťazstvo.

„Blahoželám Slovanu k víťazstvu, ale nemyslím si, že vyhral lepší. Remíza by bola spravodlivá,“ vyhlásil nemecký kouč DAC Peter Hyballa. Jeho zverenci utrpeli v šlágri kola, v ktorom išlo o prvé miesto tabuľky, prvú ligovú prehru v aktuálnom ročníku. Slovan už vedie pred nimi o päť bodov.

„Zápas sme mali pod kontrolou, no zrazu sme prepadli panike. Začali sme robiť zbytočné chyby. Práve vďaka tomu sme videli drámu až do konca. Toto je náš aktuálny problém a o tom sa budeme musieť porozprávať,“ komentoval asistent trénera Slovana Vladimir Radenkovič, ktorý je poverený vedením mužstva v zápasoch v čase trestu hlavného kouča Martina Ševelu.

V štatistických ukazovateľoch (držanie lopty, strely na bránku i mimo nej) boli na tom lepšie hostia. Víťazný gól domácich futbalistov bol kuriózny. Brankár Hrdlička ďaleko od svojej bránky v domnení, že rozhodca odpísal Šporarovo postavenie mimo hry, vracal loptu do stredu ihriska.

Rozhodca Sedlák však hru neprerušil a Šporar z diaľky pohodlne do opustenej bránky druhý raz v zápase a ôsmy raz v sezóne (uniká na čele tabuľky kanonierov súperom) skóroval. „Bol to komediálny gól,“ reagoval po stretnutí Hyballa.

Jeho tím zaspal v úvode zápasu, už po necelých dvadsiatich minútach prehrával 0:2, čo bolo napokon rozhodujúce aj v konečnom účtovaní.

„V obrane sme párkrát zaspali a aj z toho sa zrodili dva úvodné góly. Obidva zásahy boli pre nás šokom, z ktorého sme sa dlho spamätávali,“ pokračoval Hyballa.

V záverečnom finiši mali dunajskostredskí futbalisti nevýhodu, lebo po potýčke v strede ihriska dostali domáci de Kamps a hosťujúci Bayo žltú kartu. Pre hráča DAC pochádzajúceho z Pobrežia Slonoviny bola druhá, takže vzápätí videl aj červenú a posledné dve minúty (plus nadstavený čas) dohrávalo jeho mužstvo oslabené.

debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #ŠK Slovan Bratislava #Spartak Trnava