Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jágr v kopačkách. Nestarnúci Pečovský vyrovnal rekord

Futbalistu MŠK Žilina Viktora Pečovského po sobotňajšom stretnutí 8. kola Fortuna ligy v Trnave potešilo nielen víťazstvo 2:1 na trávniku úradujúceho slovenského majstra, ale aj skutočnosť, že so 404. štartom v najvyššej slovenskej súťaži sa vyrovnal doterajšiemu rekordérovi, už neaktívnemu Martinovi Poljovkovi.

16.09.2018 12:26
Viktor Pečovský, Reagy Ofosu Foto: ,
Viktor Pečovský v drese MŠK Žilina.
debata

„Mal som to trošku v hlave, ale nejako výrazne som to neriešil. Som však rád, že sa mi to podarilo – a navyše pri víťaznom zápase v Trnave so Spartakom. Verím, že ešte pridám nejaký štart a Martina prekonám,“ skonštatoval v rozhovore pre RTVS Pečovský, ktorý prišiel v sobotu večer na trávnik v 88. min a vystriedal kapitána MŠK Michala Škvarku.

Tridsaťpäťročný stredopoliar (nar. 24. mája 1983) mal pred sezónou 2018/2019 na konte 401 duelov v najvyššej domácej súťaži, v tomto fortunaligovom ročníku nastúpil na trávnik trikrát. Sobotňajším štartom proti Spartaku sa odpútal od Miroslava Barčíka (ten absolvoval 403 stretnutí, pozn.) a teraz figuruje po Poljovkovom boku, s ktorým sa dobre pozná aj z klubového účinkovania v Banskej Bystrici.

„S Martinom sme po zápase nekomunikovali, ešte počkám. Keď prekonám jeho rekord, tak sa mu ozvem. Zatiaľ sme na tom rovnako, nemám sa čím chváliť,“ uviedol s úsmevom Viktor Pečovský.

Bývalý slovenský futbalový reprezentant (v najcennejšom drese absolvoval 35 duelov a strelil 1 gól, pozn.) a účastník ME 2016 vo Francúzsku zostáva aj po svojich viac ako 400 ligových zápisoch skromný.

„Špeciálne nechcem vyzdvihnúť niektorý z duelov, v ktorých som nastúpil v našej najvyššej súťaži. Ja si vážim každý jeden zápas, lebo 404 stretnutí, to je naozaj pekné číslo. Som rád, že ich bolo toľko. Verím však tomu, že ešte nejaké štarty v lige pridám,“ poznamenal ďalej rodák z Čierneho Balogu, narodený v Brezne.

Viktor Pečovský v drese MŠK Žilina. Foto: SITA
Grendel, Pečovský Viktor Pečovský v drese MŠK Žilina.

Pečovský, ktorý ešte nepôsobil v zahraničí, by už skôr dosiahol rekordnú métu v počte štartov na domácej ligovej scéne, pribrzdilo ho však vážne zranenie – zlomenina nohy. Po dlhšej prestávke i liečbe sa niekdajšia opora žilinského mužstva s pravidelnou 90-minútovou porciou v stretnutiach dostáva v súčasnosti na hraciu plochu zväčša iba z lavičky náhradníkov.

„Samozrejme, že to vnímam. Je to pre mňa nová situácia, ale to nič. Dôležité je, že pomáham chalanom. Aj z lavičky, keď nastúpim, ale predovšetkým v tréningovom procese sa im snažím poradiť. Verím tomu, že moja šanca ešte príde a využijem ju.“

Šikovný defenzívny záložník so stále výbornou kondíciou už v najbližšom ligovom zápase – v sobotu 22. septembra doma proti FK Senica – môže prekonať Martina Poljovku, pripísať si 405. duel a osamieť na čele poradia podľa počtu štartov futbalistov v najvyššej slovenskej súťaži.

„Budem čakať, ale nejdem nejako za tým, že to musím dosiahnuť čo najskôr. Verím však, že to dokážem,“ dodal pre RTVS Viktor Pečovský, ktorý v spomenutých 404 zápasoch strelil 16 gólov.

debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #Viktor Pečovský