Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vlasko skóroval proti DAC, na skúške nemecký stredopoliar Bühler

Okrem 19-ročného Martina Bednára (prišiel z Michaloviec a podpísal zmluvu na štyri roky, pozn.) sa v drese FC DAC 1904 Dunajská Streda vo štvrtkovom domácom prípravnom stretnutí proti maďarskému prvoligistovi Puskás Akadémia FC (1:1) objavila aj ďalšia nová tvár na poste defenzívneho stredopoliara - Johannes Bühler.

07.09.2018 19:25
Ján Vlasko Foto: ,
Ján Vlasko (vpravo) v drese Trnavy.
debata

Bývalý mládežnícky reprezentant Nemecka, ktorý na trávniku MOL Akadémie odohral celý duel, je z rezervného mužstva bundesligového Hoffenheimu na testoch v Dunajskej Strede.

„Výkon Bühlera, ktorý prišiel na skúšku, sa mi páčil. Potešil ma aj Bednár, pre neho to bol prvý zápas u nás a po dvojtýždňovej prestávke, počas ktorej zápasil aj s menším zranením,“ vyjadril sa tréner FC DAC 1904 Peter Hyballa pre oficiálnu internetovú stránku klubu aj na margo 21-ročného rodáka z Alfsfeldu Johannesa Bühlera.

V Dunajskej Strede využili reprezentačný asociačný termín a ligovú prestávku na odohranie spomenutého duelu, v ktorom však chýbalo koučovi DAC viacero hráčov: nastúpili najmä tí, ktorí v tejto sezóne nedostávali veľa priestoru.

O jediný gól druhého tímu klasifikácie Fortuna ligy z Dunajskej Stredy sa postaral po zmene strán v 57. min stopér Dominik Špiriak.

Za maďarský tím, v súčasnosti s dvoma bodmi po 7. kole uzatvárajúci tabuľku tamojšej najvyššej súťaže, skóroval v 45. min Ján Vlasko. Slovenský kreatívny stredopoliar po augustovom predčasnom konci v tíme úradujúceho majstra FC Spartak Trnava našiel nové pôsobisko práve v klube Puskás Akadémia FC, kde podpísal kontrakt na dva roky.

Príprava

FC DAC 1904 Dunajská Streda – Puskás Akadémia FC (Maď.) 1:1 (0:1) – hralo sa v MOL Akadémii v Dunajskej Strede
Góly: 57. Špiriak – 45. Vlasko, 200 divákov

debata chyba
Viac na túto tému: #DAC Dunajská Streda #Ján Vlasko