Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Prestup Jirku je oficiálny. V Crvenej zvezde v ňom vidia veľký potenciál

Prestup slovenského futbalistu Erika Jirku z tímu slovenského šampióna FC Spartak Trnava do kádra srbského majstra FC Crvena zvezda Belehrad nabral oficiálne kontúry.

04.09.2018 11:26 , aktualizované: 14:32
Erik Jirka Foto: ,
Erik Jirka hlavičkuje počas zápasu s Nitrou.
debata

Uviedli to na facebooku zástupcovia agentúry Stars and Friends Slovakia, ktorá hráča zastupuje: „Je to tam. Krídelník Spartaka Trnava Erik Jirka mení dres, prestupuje do najslávnejšieho srbského klubu – Crvenej zvezdy Belehrad.“

Čoskoro 21-ročný mládežnícky reprezentant (nar. 19. septembra 1997) určite odohrá minimálne jesennú časť a možno i celú sezónu 2018/2019 v Spartaku Trnava. „Na základe dohody agenta, hráča a klubov je toto pre Erika a všetky strany najlepšie riešenie,“ napísali na facebooku zástupcovia trnavského mužstva.

Samotný Jirka priznal, že o prípadnom prestupe vedel dlhšie, ale čakal na oficiálne potvrdenie. „Crvena zvezda je v Srbsku veľkoklub a aj vo svete je veľká značka. Je to pre mňa dobré a teším sa tam. Na prestup som čakal, teraz sa to už stalo. Môžem byť pokojný a venovať sa futbalu. Prestupu som uveril, až keď sa to celé stalo. Srbský klub na mňa zapôsobil veľmi dobre. Dokedy budem hrať v Trnave, bude záležať od Crvenej zvezdy, kedy si ma stiahne. Trnave sa v slovenskej a aj v Európskej lige budem snažiť pomôcť, ako len budem vedieť,“ povedal pre oficiálnu internetovú stránku Slovenského futbalového zväzu (SFZ) talentovaný krídelník. „Záujemcov o moje služby bolo síce viacero, ale Crvena zvezda prišla s ponukou, aká sa neodmieta. Je to veľkoklub a podobná šanca môže prísť raz za život. Stále som rovnaký futbalista. Nech hrám za Trnavu, Crvenu zvezdu či reprezentáciu. Každému tímu sa budem snažiť odovzdať, čo vo mne je,“ doplnil Jirka.

„Erika klub sledoval dlhšie a veľký dojem zanechal aj v nedávnom dvojzápase. Vidia v ňom veľký potenciál, ide o najdrahší prestup mladého hráča v histórii ich klubu. Erik by mal jeseň stráviť v Trnave a pomôcť jej v Európskej lige. Potom sa pripojí k novému klubu. Erikovi želáme všetko dobré v novom pôsobisku a ďakujeme všetkým zúčastneným,“ povedal o prestupe Roman Vojtek zo Stars and Friends.

Odchovanec „andelov“ spravil dojem na vedenie srbského klubu počas dvojzápasu 3. predkola Ligy majstrov, v ktorom Crvena zvezda vyradila práve FC Spartak a poslala ho do bojov o skupinovú fázu Európskej ligy. „Erik Jirka bol najnebezpečnejším hráčom slovenského šampióna proti Crvenej zvezde. Rovnako dobre pôsobil na pravom i ľavom krídle,“ napísal portál sport.blic.rs. „Jirka je vynikajúci futbalista. Hral dvakrát proti nám a Crvena zvezda má záujem o jeho služby,“ uviedol podľa rovnakého portálu už skôr športový riaditeľ srbského mužstva Mitar Mrkela.

Jirka nastúpil za seniorský tím Spartaka Trnava v najvyššej slovenskej súťaži premiérovo už v ročníku 2014/2015, ale naplno sa etabloval v zostave „andelov“ až o dve sezóny neskôr. Postupne sa zaradil medzi opory „červeno-čiernych“ a vo väčšine stretnutí aktuálneho ročníka patril k najlepším hráčom na ihrisku.

debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #Crvena Zvezda Belehrad #Erik Jirka