Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prvý hetrik Vestenického. Prinesie Nitre obrat?

V najvyššej súťaži sa zrodil prvý hetrik v aktuálnej sezóne. Postaral sa oň strelec tímu, ktorý až do soboty ani raz nevyhral.

02.09.2018 14:54
Tomáš Vestenický Foto: ,
Tomáš Vestenický.
debata

Naplno zabral Tomáš Vestenický a vďaka jeho trom gólom Nitra v derby zdolala Zlaté Moravce-Vráble.

Nitriansky útočník otvoril skóre po dvadsiatich minútach, ale do prestávky hostia vyrovnali. Hneď po nej síce Richard Križan vybavil Nitranom opäť tesný náskok, ale domáci definitívne zlomili súpera až v záverečnej desaťminútovke, keď bývalý hráč AS Rím v rozpätí troch minút spečatil víťazstvo svojho tímu i vlastný dobrý výkon.

Tréner Nitry Ivan Galád potvrdil, že pred stretnutím boli v klube pokojní, lebo vedeli, že mužstvo hrá dobrý futbal. Nitranov mrzeli doteraz len ich slabšie výsledky a čakali na premiérový víťazný zápis na novom štadióne. „Teraz sme predviedli pekný futbal a k dobrej hre sme pridali aj dobrý výsledok,“ tešil sa nitriansky kouč.

Dvadsaťdvaročný Vestenický, ktorý sa vrátil do Nitry na začiatku tohto roka, strelil svoj prvý hetrik v kariére. „Aj v predchádzajúcich stretnutiach sme hrali dobre, podľa mňa sme boli lepší ako súper, ale mali sme aj smolu. Teraz sme to prelomili aj strelecky,“ zdôraznil útočník spod Zobora.

Nitrania veria, že víťazstvo nad tradičným súperom im prinesie aj výsledkový obrat. V predchádzajúcich jedenástich ligových stretnutiach vyhrali len jediný raz, ešte v závere minulého ročníka.

Nulu na konte výhier vymazali v 7. kole aj Michalovčania a v súťaži už niet mužstva, ktoré by sa aspoň raz netešilo zo zisku troch bodov. Zemplín zdolal na domácom trávniku Podbrezovú, ale ani premiérové víťazstvo sezóny mu nestačilo, aby sa odlepil z posledného miesta tabuľky.

debata chyba
Viac na túto tému: #FC Nitra #Tomáš Vestenický