Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovanista Šporar: Ak chceme byť majstri, nesmie sa to opakovať

Rýchle vedenie. Dve gólové poistky. Pohodlný náskok, ktorý si mali postrážiť až do záverečného hvizdu. Po ňom však namiesto trojbodovej radosti nechápavo krútili hlavami.

27.08.2018 13:17
Adraž Šporar Foto: ,
Adraž Šporar zo Slovana.
debata (1)

„Neviem vysvetliť, čo sa stalo. Urobili sme niekoľko chýb, ktoré sa v závere nesmú stávať. Dobre sme to rozohrali, ale nakoniec sme stratili dva body,“ hneval sa kouč Slovana Martin Ševela.

Jeho zverenci v nedeľňajšom dueli najvyššej slovenskej futbalovej súťaže nevyužili skvelú možnosť upevniť si líderskú pozíciu. V závere prvého polčasu viedli nad Trenčínom 3:0, ale pohodlný náskok prehajdákali a hostia si z Pasienkov odviezli cenný bod po remíze 3:3.

„Čo k tomu povedať. Ak vedieš 3:0 a remizuješ 3:3, tak je to veľmi zlé. Ešte viac ma hnevá to, že všetky góly súpera padli po našich zbytočných chybách. Jednoznačne sme dnes stratili dva body, je to veľká škoda,“ povedal pre klubovú stránku jeden zo strelcov Slovana Mitch Apau.

„Ak chceme byť majstri, tak nemôžeme robiť takéto chyby. Verím, že je to pre nás všetkých ponaučenie smerom do budúcnosti. Toto sa už nikdy nesmie zopakovať,“ zdupľoval jeho spoluhráč Andraž Šporar.

Remízy Slovana s Trenčínom a Trnavy s Ružomberkom Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Slovanista Moha medzi Reubenom Yemom a Osmanom...

Trenčania plieskali gólovým bičom v závere oboch polčasov. Výrazne pozmenená zostava nezložila za nepriaznivého stavu zbrane. Domov si okrem bodu doviezli aj mentálnu vzpruhu pred štvrtkovou odvetou kvalifikácie Európskej ligy s cyperskou Larnakou.

„Bola to reklama na futbal. Pre nás je to veľmi dôležitý výsledok do štvrtkovej odvety na Cypre, v tomto zápase totiž musíme skórovať,“ neskrýval radosť kouč AS Ricardo Moniz.

„Takýto zápas som ešte nezažil. Myšlienky za stavu 0:3 boli všelijaké, no veľmi nám pomohol gól do šatne na 1:3. Po polčase sme trochu zmenili štýl hry, v druhom dejstve to vyzeralo už lepšie,“ hodnotil brankár Igor Šemrinec.

„Ukázala sa sila nášho mužstva a charakter. Je to pre nás výhra. Nepamätám si takýto zápas, možno v Žiline, keď sme otočili zápas s Bilbaom z 0:2 na 3:2,“ pripomenul bývalý hráč Žiliny Jakub Paur.

Trenčín v ďalšom kole privíta na svojom prechodnom domovskom štadióne v Myjave šampióna z Trnavy, ktorý v nedeľu remizoval s Ružomberkom 0:0. Slovan nastúpi v sobotu v šlágri siedmeho kola pod Dubňom. Proti Žiline by sa v zostave mala objaviť aj nová posila – Marin Ljubičič z Dunajskej Stredy.

„Môže vyriešiť otázku pozície stredového defenzívneho hráča. Je dobrý v súbojoch i rozohrávke a má dostatok skúseností,“ dodal Ševela, ktorý bývalému klubu zaželal postup cez Larnaku do skupinovej fázy Európskej ligy.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #AS Trenčín