Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mŕtva Podbrezová ožila po Breznaníkovej ľavačke

Minúta mu stačilo na to, aby nováčikovi vzal všetky tri body. Keď Ľubomír Ulrich zo Serede nechal vyniknúť brankára Podbrezovej Martina Kuciaka, netušil, že o niekoľko desiatok sekúnd jeho mužstvo príde po dvoch góloch v rýchlom slede o víťazstvo.

26.08.2018 13:14
Michal Breznaník Foto: ,
Michal Breznaník na archívnej snímke.
debata

Sobotňajší súboj tabuľkových susedov najvyššej súťaže v Nitre, kde má Sereď svoj nový prechodný domov, dopadol lepšie pre hostí. Horehronci sa po výsledku 2:1 tešili z tretieho víťazstva v sezóne i posunu na najvyššie priečky najmä vďaka Michalovi Breznaníkovi.

„Mišova individuálna kvalita je obrovská. Keby nemal všetky tie zdravotné problémy, táto liga by mu bola primalá. Mohol byť úplne inde, v kvalitnejšej súťaži i lepšom klube. Život mu priniesol viac po sebe idúcich zranení, no teraz je šťastný, že sa z problémov dostal. Tréner i vedenie ho podržali, takto im to spláca,“ chválil dvojgólového strelca brankár Kuciak pre profutbal.sk.

Krátko potom, ako Kuciak zlikvidoval šancu domácich na dvojgólové vedenie, z diaľky sledoval skvelú prácu svojho 32-ročného spoluhráča. Breznaník si najskôr pravačkou pripravil loptu a krížnou strelou vyrovnal. Krátko po rozohrávke v stredovom kruhu sa stav zmenil opäť. A znovu po krížnej strele ľavou nohou v podaní krídelníka Podbrezovej.

„Bola to veľká šanca. Keby sme dostali na 0:2, máme veľký problém, asi by bolo po nás. Podržal nás aj Kuciak, ktorý každý zápas vychytá nejakú tutovku. Strieľali sme už v prvom polčase, no mnoho pokusov išlo mimo alebo boli zablokované. Bolo to také mŕtve, nevedeli sme nič vymyslieť. Dlho sme hrali hekticky, pomohli striedania, po ktorých sme dokázali podržať loptu. Nakopol nás prvý gól, začali sme si veriť a išli sme za víťazstvom,“ hodnotil najlepší hráč duelu.

Po góle mal obrovskú radosť. Nadviazal na jeden presný zásah z predošlého duelu proti Zlatým Moravciam-Vráblom a pred ďalším súbojom proti Michalovciam má jasný cieľ. Dať tri góly.

„Bodaj by. Alebo nech je aj jeden, ale víťazný,“ smial sa bývalý slovenský reprezentant. „Jemu aj nám pomohla búrka v kabíne, lebo prvý polčas nebol dobrý. Mišo nám dodáva sebavedomie a je pre všetkým správnym impulzom,“ doplnil Kuciak.

Ak si obe opory udržia fazónu, Podbrezová môže naplniť predsezónny cieľ – skončiť v hornej polovici.

debata chyba
Viac na túto tému: #Michal Breznaník #FK Železiarne Podbrezová