Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Žilina si trúfa v Dunajskej Strede zlomiť zlú sériu. Slovan hrá s Trenčínom

Bude to malá generálka na nadstavbovú časť ligy? Najvyššia futbalová súťaž tento víkend ponúka tri zápasy, v ktorých sa stretne všetkých šesť mužstiev, ktoré po necelej štvrtine obsadili priebežne prvú polovicu tabuľky.

24.08.2018 22:06
Dunajská Streda, gól Foto: ,
Ilustračné foto
debata

Magnetom bude už úvodný zápas šiesteho kola, v ktorom narazia na seba druhý a tretí tím – Dunajská Streda hostí Žilinu.

„Predpokladám, že v zápase so Žilinou budeme my držať viac loptu na kopačkách a súper sa zameria na protiútoky,“ vyhlásil tréner DAC Peter Hyballa v rozhovore na klubovej stránke.

„Každý si myslí, že po dobrom výkone s Ružomberkom i Trenčínom nebude problém zdolať Žilinu. Čaká nás však náročný zápas a budeme potrebovať podporu našich fanúšikov, ktorí sú najlepší na Slovensku. S plným štadiónom rastie aj naše mužstvo a naopak súper možno trochu stráca silu. Potrebujeme zabodovať naplno.“

Žilinčania ešte na novom dunajskostredskom štadióne nevyhrali. A už takmer dva roky, v piatich uplynulých vzájomných stretnutiach, s DAC naplno nebodovali (dve remízy a tri prehry). Teraz si trúfajú prelomiť túto nepriaznivú sériu, ale domáci v tomto ročníku ešte nenašli premožiteľov.

„Do Dunajskej Stredy cestujeme s pokorou, no nejdeme tam so žiadnymi obavami. Súper má svoju kvalitu, rešpektujeme jeho silu, ale na druhej strane je to zdolateľný súper,“ pripomenul na stránke MŠK tréner Jaroslav Kentoš.

V nedeľu sú na programe ďalšie príťažlivé súboje favoritov. Trnava potrebuje doma bodovať s Ružomberkom, lebo jej hrozí, že môže vypadnúť z prvej šestky. Tréner Radoslav Látal však po náročnom zápase v Ľubľane avizuje, že nechá oddychovať viacerých kľúčových hráčov.

Viac času na oddych mal Slovan Bratislava, ktorý sa už rozlúčil s pohárovou Európou a rád by to využil v súboji s Trenčínom.

"Myslím si, že pre fanúšikov to môže byť veľmi zaujímavý zápas. Chceme uspieť ofenzívnym prejavom, Trenčín je na tom podobne. K úspechu sa dopracujeme jedine tímovým výkonom, pri ktorom každý z nás nechá na ihrisku sto percent,“ tvrdí na klubovom webe stredopoliar belasých Holanďan Joeri de Kamps, ktorý sa môže tešiť na silnú holandskú skupinu v tíme súpera.

Program 6. kola
Sobota: 16.45 Dunajská Streda – Žilina (Orange Sport), 19.00 Senica – Nitra, Zlaté Moravce – Michalovce, Sereď – Podbrezová, Nedeľa: 17.30 Slovan – Trenčín, 19.00 Trnava – Ružomberok.

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #AS Trenčín #DAC Dunajská Streda