Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Látal o spore s Vlaskom: Vlani bol hviezdou, ale na to sa dnes nehrá

Odchod Jána Vlaska zo Spartaka Trnava do Puskásovej Akadémie v najvyššej maďarskej súťaži vyvolal pozornosť médií i fanúšikov.

22.08.2018 16:37
Spartak, Legia Foto: ,
Tréner Trnavy Radoslav Látal.
debata (1)

Stredopoliar mal byť lídrom tímu pri obhajobe majstrovského titulu vo Fortuna lige, no pred štartom sezóny ho pribrzdilo zranenie nohy. Po uzdravení mal podľa vlastných slov „bloknutú hlavu“ a nemohol odovzdať maximum na tréningoch ani v zápasoch.

V médiách sa skloňovali najmä nezhody s novým trénerom Radoslavom Látalom, s ktorým sa futbalista podľa vlastných slov rozprával len raz – po tom, ako si nalomil kosť v nohe, aj to 40 sekúnd.

„Konverzácia nebola pozitívna. Odvtedy sme neprehodili jediné slovko, čím mi asi naznačil, že so mnou nepočíta,“ povedal v rozhovore pre Profutbal.sk.

Svoj pohľad na udalosti v kabíne poskytol v rozhovore pre Sport.cz aj Látal.

„Týždeň pred prvým súťažným zápasom sa Vlasko zranil. Postúpili sme cez Mostar, zostava si sadla. Nechcel som do nej zasahovať. Vlasko situáciu zle pochopil,“ uviedol český tréner a pokračoval:

„V uplynulej sezóne bol hviezdou, ale na to sa dnes nehrá. Tým šliapal, jemu sa daný stav nepáčil. Nehodlal sa s touto úlohou zmieriť.“

Ján Vlasko (vpravo) ešte v drese Trnavy. Foto: SITA, Ivan Kopčáni
Ján Vlasko, Peter Čögley Ján Vlasko (vpravo) ešte v drese Trnavy.

Látal poprel, že by prišlo k hádke: „Vôbec so mnou nekomunikoval, bol urazený. Legii dal gól, z trucu sa ani netešil. Boli za ním aj hráči, ale ani s nimi sa nebavil. Mal svoju hlavu. V domácej odvete s Legiou nastúpil na poslednú minútu. Po záverečnom hvizde, keď tím oslavoval postup s fanúšikmi, šiel do kabíny, osprchoval sa a odišiel domov. Druhý deň som mu v kabíne povedal, že sa mi jeho správanie nepáči. Reagoval žiadosťou o uvoľnenie, bez toho, aby so mnou chcel čokoľvek rozobrať.“

Situácia podľa Látala vzbudila pozornosť fanúšikov i médií, každý sa pýtal, čo sa deje, či má v šatni problém. „Mať v kabíne poriadok, aby tím ťahal za jeden koniec povrazu, je pre mňa jedna z najdôležitejších vecí. Po dohode s manažérom a riaditeľom klubu sme Jánovi Vlaskovi vyhoveli. Aby malo mužstvo pokoj na prácu. Momentálne ho má,“ uzavrel kouč.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #Radoslav Látal #Ján Vlasko