Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rozhodol lob v úvode. Žilina zdolala v dramatickej dohrávke Michalovce

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce prehrali doma v utorkovej dohrávke 1. kola Fortuna ligy 2018/2019 s hráčmi Žiliny 0:1.

21.08.2018 19:12 , aktualizované: 19:19
Matúš Kira Foto: ,
Brankár Michaloviec Matúš Kira inkasuje gól v dohrávke 1. kola proti Žiline.
debata

„Šošonov“ už v 4. min poslal do vedenia Miroslav Káčer, ktorý z rohu šestnástky preloboval brankára domácich.

Zemplínčania si v ďalšom priebehu stretnutia vypracovali viacero príležitostí na vyrovnanie, v 57. a 62. min však bola proti konštrukcia Volešákovej bránky. V 78. min domáci gólman Matúš Kira ponúkol Žilinčanom šancu nevydareným odkopom, ale súper túto chybu nepotrestal.

Michalovčania sú s jedným bodom naďalej na dne fortunaligovej tabuľky. Žilina má po utorku na svojom konte 9 bodov, posunula sa na 3. miesto a za prvým Slovanom zaostáva o štyri body.

Dohrávka 1. kola:

MFK Zemplín Michalovce – MŠK Žilina 0:1 (0:1)

  • Gól: 4. Káčer, ŽK: 84. Sulley – 33. K. Vallo, 90.+ Káčer, rozhodovali: Pavlík – Ferenc, Štrbo, 1642 divákov
  • Michalovce: Kira – Rota, J. Carrillo (23. Beskorovaj­nyj), Kavka, Vojtko – Grič – Ch. Diarra, I. Žofčák (69. P. Kolesár), Turík, Regáli – Vaščák (52. Sulley)
  • Žilina: Volešák – Králik, Šušnjar, Kaša, B. Sluka – Káčer, Pečovský, Škvarka – L. Jánošík (32. K. Vallo), Balaj (76. Gerebenits), Boženík (63. I. Díaz)

Anton Šoltis, tréner MFK Zemplín Michalovce: „Myslím si, že s naším výkonom môžeme byť spokojní, hráčom v tomto smere nemám čo vytknúť. Žiaľ, chýbal tomu gól. Toto musíme zmeniť, pretože góly sú to, čo najviac chýba v našej hre. Myslím si, že ak budeme pokračovať v takýchto výkonoch, tak víťazstvá prídu, no v prvom rade musíme premieňať šance. Miestami som sa čudoval nad tým, z akých šancí dokážeme nedať gól, ale asi to tak má byť. Čoskoro nás čaká ďalší zápas, na ktorý sa musíme dobre pripraviť, takže nevešiame hlavy a ideme ďalej.“

Jaroslav Kentoš, tréner MŠK Žilina: „Je to pre nás dôležié víťazstvo. V prvom polčase sme boli nebezpečnejším tímom. Vytvorili sme si šance. V druhom nás súper zatlačil do defenzívy, ľahko sme strácali loptu, no mali sme aj dosť šťastia. Je to pre nás víťazstvo, ktoré nás povzbudí do ďalšej práce.“

debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #MFK Zemplín Michalovce