Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zlá správa pre Trnavu. Egho odchádza do Dánska

Rakúsky futbalista Marvin Egho opúšťa tím úradujúceho slovenského majstra FC Spartak Trnava. Ako referuje oficiálna stránka "andelov", 24-ročný útočník (nar. 9. mája 1994) bude pôsobiť v dánskom prvoligovom tíme Randers FC.

21.08.2018 13:26 , aktualizované: 21:26
Marvin Egho Foto: ,
Marvin Egho.
debata (1)

Trnavčanom už nepomôže vo štvrtkovom prvom zápase play off Európskej ligy 2018/2019 na pôde slovinskej Olimpije Ľubľana.

„Marvin mal v zmluve výstupnú klauzulu, čo bola svojho času podmienka jeho príchodu do Spartaka. Už v júni dostal ponuku z dánskej ligy. Dohodli sme sa však s hráčom aj s vedením dánskeho klubu, že nám pomôže prejsť aspoň do tretieho predkola pohárových súťaží a potom mu umožníme prestup a nebudeme ho blokovať. Momentálne rokuje v Dánsku o svojej budúcnosti, je to na džentlmenskej dohode medzi klubom a hráčom,“ povedal pre portál trnavskyhlas.sk generálny manažér FC Spartak Trnava Pavel Hoftych k chystanému transferu Marvina Egha, ktorý v uplynulej sezóne výraznou mierou a siedmimi gólmi prispel k majstrovskému titulu pre „červeno-čiernych“ po dlhých 45 rokoch.

Po Eghovom odchode sa môže oslabiť útok „andelov“, keďže okrem novica v mužstve Mareka Bakoša majú Trnavčania k dispozícii už len mladíkov Senada Jaroviča a Tomáša Vantrubu.

„Marek Bakoš prichádzal s tým, že táto situácia môže nastať. Teraz je to tak postavené, že ak sa nám podarí postúpiť cez Ľubľanu do skupinovej fázy, určite budeme chcieť do kádra priviesť ešte jedného útočníka. Meno zatiaľ konkretizovať nebudem,“ podotkol Hoftych.

"V play off Európskej ligy nenájdete slabého súpera, čo je zároveň dobrá vizitka pre náš klub, že sme sa tam prepracovali. Rozdáme si boj o postup s Olimpijou Ľubľana, ktorá v poslednom čase, hoci v nedeľu prehrala v derby s Mariborom (0:3, pozn.), dosahuje výborné výsledky.

Je to majster slovinskej ligy. Ak sa nám podarí postúpiť, určite nadviažeme na rokovania o posilnení kádra, ktoré sme už medzitým rozbehli. Nepôjde však o razantné zmeny, pretože, ak si tento tím ‚vykope‘ účasť v skupinovej fáze, mal by dostať aj tú odmenu, že si súťaž zahrá. Posilnenie musí mať hlavu aj pätu, bavíme sa o jednom až dvoch hráčoch," dodal pre web trnavskyhlas.sk generálny manažér FC Spartak Trnava Pavel Hoftych.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #Marvin Egho