Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nitra čaká na prvú výhru. Hostí majstra z Trnavy

Futbalisti FC Nitra sú už len jedným z dvoch mužstiev, ktoré v najvyššej súťaži ešte nevyhrali. V úvodom stretnutí 5. kola hostia na novom štadióne obhajcu titulu z Trnavy.

18.08.2018 09:00
SR futbal FL 4. kolo Slovan Nitra BAX Foto: ,
Vukan Savičevič (Bratislava), Adbulrahman Taiwo (Nitra) a Arťom Suchockij (Bratislava) v zápase 4. kola Fortuna ligy medzi ŠK Slovan Bratislava a FC Nitra.
debata (1)

Nitrania nezvládli závery dvoch uplynulých zápasoch. Najprv pred dvoma týždňami, keď otvárali zrekonštruovaný štadión pod Zoborom a hostili Dunajskú Stredu, si dali vlastný gól v poslednej minúte a podľahli (2:3), pred týždňom na Pasienkoch viedli väčšinu zápasu nad Slovanom, ale dve minúty pred koncom Šporar vyrovnal (1:1).

Hoci Nitrania už verili, že na pôde Slovana môžu naplno bodovať, napokon brali aj bod. Podľa brankára Lukáša Hrošša môže mať v konečnom účtovaní svoju cenu. Nitrania sa na zápas s Trnavou tešia a veria, že sa štadión opäť zaplní.

"Asi vieme hrať proti pohárovým mužstvám. Určite majú toho dosť, ale nešetria sily. Bod z Bratislavy musíme potvrdiť doma s Trnavou, čo bude extrémne ťažké. Povedal som, že v lige môže vyhrať každý s každým a myslím, že to tak aj bude,“ zdôraznil nitriansky brankár na klubovej stránke.

Trnavčania už druhý mesiac bojujú aj v pohárovej Európe. Naposledy síce skončili v Lige majstrov, keď vypadli v predĺžení s CZ Belehrad, ale už najbližší štvrtok ich čaká Lubľana v boji o skupinu Európskej ligy.

„Teraz musíme prepnúť na ligu, ktorá je pre nás tiež veľmi dôležitá. Potrebujeme v nej vyhrávať, aby sme aj o rok mohli hrať také krásne zápasy v pohárovej Európe ako to bolo teraz,“ zdôraznil trnavský obranca Andrej Kadlec.

Trnavčania boli v utorok večer po vypadnutí s Belehradom sklamaní. „Najlepším liekom na sklamanie je vždy ďalší zápas. Domáci majú málo bodov, potrebujú bodovať, v Nitre nás nečaká nič ľahké,“ zdôraznil stredopoliar Spartaka Erik Grendel.

Kolo uzavrú zajtra dva atraktívne súboje. Najprv tretí Ružomberok privíta vedúci a zatiaľ nezdolaný Slovan a na Myjave uvidia súboj dvoch pohárových mužstiev, z ktorých v Európskej lige pokračuje už len Trenčín. Pokúsi sa ako prvý v sezóne zdolať Dunajskú Stredu.

Program 5. kola

Dnes 16.45 Nitra – Trnava, 19.00 Žilina – Sereď, Podbrezová – Zlaté Moravce, Michalovce – Senica, zajtra 18.00 Ružomberok – Slovan Bratislava (RTVS), 19.00 Trenčín – Dunajská Streda na Myjave

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #Fortuna liga #FK Nitra