Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Šporar po strate: Nie je to koniec sveta

Po štyroch kolách najvyššej futbalovej súťaže už nie je v tabuľke ani jedno mužstvo s plným počtom bodov.

13.08.2018 15:00
Andraž Šporar Foto: ,
Andraž Šporar zo Slovana pred nitrianskou bránkou.
debata

Nie je to úplne bežná situácia. Za päť uplynulých sezón podobná nastala len pred dvoma rokmi. Futbalisti Slovana Bratislava i DAC Dunajská Streda prišli v nedeľu o svoju doterajšiu suverenitu práve v domácich zápasoch.

Slovanisti mali síce v súboji s Nitranmi zväčša prevahu i viac šancí, ale napokon mohli dopadnúť aj horšie. Aktuálne ich najlepší strelec Andraž Šporar zachránil remízu dve minúty pred koncom. Napriek tomu bol slovinský útočník po stretnutí trochu sklamaný.

„Je dobré, že sme vyrovnali a získali bod, môže sa nám ešte v konečnom účtovaní hodiť,“ komentoval autor štyroch gólov v aktuálnej sezóne. Cenil si, že mužstvo do posledných chvíľ bojovalo a napokon stratu dotiahlo, ale tiež dodal. „Sme celkovo sklamaní, že sme nevyhrali. Najmä v prvom polčase sme mali viacero šancí, ani ja som svoje príležitosti nevyužil.“

Na klubovej stránke sa potom vyjadril: „Remíza nie je koniec sveta, ale má trpkú príchuť.“ Napriek zaváhaniam si Slovan a DAC udržali prvé dve miesta v tabuľke a spolu s Ružomberkom ešte neokúsili chuť prehry. Na tieto tímy sa doťahuje najmä Trenčín, ktorý má však o zápas menej.

V tradičnom šlágri dokázal vyhrať v Žiline. Potvrdilo sa, že v súboji týchto mužstiev padá tradične dosť gólov a v poslednom období sú úspešnejší hostia. Trenčín nebol tentoraz jednoznačne lepší, ale bol o niečo šťastnejší, pretože o jeho víťazný gól sa postarali domáci – desať minút pred koncom si Škvarka nešťastne zrazil loptu do vlastnej siete.

Žilinčanom, od ktorých sa očakáva, že budú takisto patriť k lídrom súťaže, štart v novom ročníku príliš nevyšiel a na konte majú už dve prehry z troch stretnutí.

„V niektorých fázach zápasu s Trenčínom náš výkon spĺňal dobré parametre. Hrali sme proti silnému súperovi a vidím veľký priestor, aby sme sa v ďalších stretnutiach zlepšili a prinieslo nám to aj lepšie výsledky,“ nestráca optimizmus žilinský kouč Jaroslav Kentoš, ktorý v lete na lavičke nahradil Adriána Guľu.

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #FC Nitra #Andraž Šporar