Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Hanbu Slovana odvrátil Šporar, Trenčín vyhral v Žiline

Futbalisti Trenčína sa víťazne naladili na odvetu 3. predkola Európskej ligy proti Feyenoordou Rotterdam. V nedeľu vyhrali v Žiline 3:2. Menej sa darilo Slovanu, ktorý sa doma trápil s Nitrou a stratil body po remíze 1:1.

12.08.2018 19:35 , aktualizované: 21:05
debata
Trenčan Achraf El Mahdiou uniká domácemu... Foto: SITA, Milo Fabian
FUTBAL-FL: Žilina - Trenèín Trenčan Achraf El Mahdiou uniká domácemu kapitánovi Michalovi Škvarkovi.

Fortuna liga – 4. kolo

MŠK Žilina – AS Trenčín 2:3 (1:1)
Góly: 24. Cociuc (z 11 m), 74. Boženík – 40. a 72. Sleegers, 80. Škvarka (vl.). ŽK: Azango, Zubairu (obaja Trenčín). Rozhodovali: Ziemba – Kováč, Poláček, 2515 divákov.
Žilina: Holec – Anang, Kaša, Králik, Holúbek – Fazlagič – Cociuc (72. Pečovský), Škvarka – Jánošík (64. Vallo), Boženík, Mihalík (86. Gerebenits)
Trenčín: Šemrinec – Yem, Šulek, Lawrence, Skovajsa – El Mahdioui – Ubbink (78. Čatakovič), Zubairu – Sleegers (90.+ Kvocera), Umeh (78. Mance), Azango

Jaroslav Kentoš, tréner MŠK Žilina: „Videli sme veľmi dobrý zápas. Mali sme doňho dobrý vstup, súpera sme vysoko napádali, nedávali sme mu priestor a získavali sme lopty. Zaslúžene sme sa ujali vedenia. Súper potom prevzal iniciatívu a inkasovali sme lacný gól na 1:1. Ten zastavil našu aktivitu. V druhom polčase začal aktívnejšie Trenčín, bol dominantnejší, silnejší na lopte. Inkasovali sme po prienikovej prihrávke, dokázali sme ešte zareagovať po rohu na 2:2, na nešťastný tečovaný tretí gól sme už nestačili zareagovať. V určitých fázach mal náš výkon dobré parametre, hrali sme proti veľmi dobrému súperovi. Vidím veľký priestor na to, aby sme sa v ďalších zápasoch zlepšovali herne aj výsledkovo.“

Vladimír Cifranič, asistent trénera AS Trenčín: „Odohrali sme ťažký zápas s dobrým súperom. Po pohárovej výhre sme si verili. Začiatok zápasu bol vlažnejší z našej strany, v hre sme mali veľa nepresností, ale postupom času sme sa zlepšovali. V druhom polčase sme prebrali iniciatívu, diktovali sme tempo hry. Inkasovali sme po dvoch štandardných situáciách, ale našťastie sme dali o gól viac, a preto sme s výsledkom spokojní.“

Trenčín sa pod Dubňom veľmi po štvrtkovej pohárovej výhre nešetril a okrem Manceho a Čatakoviča, ktorí ostali na lavičke, poslal na trávnik rovnakú zostavu. Od začiatku sa hral dobrý futbal, oba tímy hrali útočne a prvé šance prišli čoskoro. V 4. min. však dobre čítal hru brankár Šemrinec a o dve minúty nik nezakončil center El Mahdiouiho, ktorý prešiel celou šestnástkou.

V 12. min. musel pokus Boženíka smerujúci pod brvno vytlačiť Šemrinec nad bránu. V 23. min. našiel Kaša dlhým pasom napravo Ananga, ktorý vyhral bežecký súboj s Azangom. Hosťujúci krídelník ho však v šestnástke posotil na trávnik a hlavný rozhodca odpískal jedenástku, ktorú s istotou premenil Cociuc – 1:0.

Žilina po góle získala viac z hry, tlačila sa častejšie do zakončenia, lenže viacero dobrých šancí nepremenila a prišiel trest. Umeh výborne poslal do šance Sleegersa, ktorého nechal Holúbek osamoteného a holandský krídelník z uhla prestrelil Holeca – 1:1.

V druhom polčase mali hostia viac loptu na nohe a Žilinčania sa k nej iba ťažko dostávali. Prevaha Trenčína v strede postupne narastala, ale jeho šance neboli veľmi gólové a obrana Žiliny na čele s Holecom ich dokázala riešiť. V 65. min. musel Holec vytlačiť na roh pokus Ubbinka, v 72. min. však Sleegers po dlhom pase prešiel cez rozum Anangovi, nezastavil ho ani Kaša a Sleegers druhým gólom poslal hostí prvý raz do vedenia – 1:2.

Tréner domácich Kentoš zareagoval striedaním, na ihrisko sa dostal Pečovský a Žilinčania v 74. min. vyrovnali. Po rohu strieľal v šestnástke Králik, lopta sa odrazila k Boženíkovi, ktorý ju napálil do siete – 2:2 . Aj hostia zareagovali striedaním, na trávnik vybehli Čatakovič a Mance a prvý menovaný sa po faule Holúbeka podujal v 80. min. zahrať priamy kop.

Jeho strelu však hlavou tečoval nešťastne do vlastnej brány kapitán Škvarka a Trenčín opäť viedol – 2:3. Žilina túžila vyrovnať, tlačila sa dopredu, ale nedokázala si vypracovať gólovú šancu. V 90. min. mohol prikrášliť víťazstvo hostí Čatakovič, ale Holec dokázal jeho delovku vyraziť do bezpečia.

Vukan Savičevič (Bratislava), Adbulrahman Taiwo... Foto: TASR, Marko Erd
SR futbal FL 4. kolo Slovan Nitra BAX Vukan Savičevič (Bratislava), Adbulrahman Taiwo (Nitra) a Arťom Suchockij (Bratislava) v zápase 4. kola Fortuna ligy medzi ŠK Slovan Bratislava a FC Nitra.

Slovan vydrel bod proti Nitre

ŠK Slovan Bratislava – FC Nitra 1:1 (0:1)
Góly: 88. Šporar – 44. Taiwo. Rozhodovali: Sedlák – Benko, Hrmo, ŽK: Fábry, Hroššo (obaja Nitra), 1192 divákov
Slovan: Greif – Apau, Saláta, Laczkó, Suchockij – Savičevič (46. Holman), De Kamps (69. Čavrič) – Hološko, Rabiu, Cmiljanič (46. Moha) – Šporar
Nitra: Hroššo – Kuník, Križan, Farkaš, Chovanec – Taiwo, Kóňa, Šimončič, Kotrík – Fábry (86. Machovec), Vestenický (78. Steinhübel)

Martin Ševela, tréner Slovana: „Z našej strany nebol najmä prvý polčas dobrý. Chýbali predovšetkým pohyb stredových hráčov a podpora krajných obrancov. Krídla neboli také ťahové, ako by sme chceli. Absentovala hra dopredu, aj keď sme si vypracovali šance, ktoré by sme mali premieňať. Je to o efektivite, pokiaľ by sme dali góly, bolo by to úplne iné. Súper skóroval hneď z prvej šance. Do druhého polčasu sme museli urobiť zmeny, Moha bol priamočiarejší a veľmi nebezpečný. Chalani išli nabudenejší, videl som túžbu a väčšiu energiu, že chcú niečo urobiť so zápasom. Podarilo sa nám streliť iba remízový gól. Nitra hrala vyrovnanú partiu v Žiline, takisto s Dunajskou Stredou. Príležitostí v ligovom zápase sa musíme chopiť lepšie. Chceli sme zvíťaziť, nepodarilo sa nám to, máme iba bod. Liga je dlhodobá, ale mrzí nás strata dvoch bodov.“

Ivan Galád, tréner Nitry: „Napriek vysokej kvalite Slovana sme túžili zvíťaziť, boli sme k tomu veľmi blízko, ale je to šport. Pracujeme veľmi dobre už rok a pol, aj keď teraz nemáme výsledky, aké by sme chceli. Boli sme blízko s Dunajskou Stredou, boli sme blízko v nedeľu, nabudúce to už zvládneme. Prajem Slovanu všetko dobré v Európe.“

Nitrania ohrozili bránku súpera skôr než kombinačnejší domáci, keď Kóňa zblokoval rozohrávku Savičeviča a Vestenický potiahol loptu, s jeho strelou si poradil brankár Greif. Slovan si úvodnú príležitosť utvoril po štvrťhodine hry, Šporar si spracoval dlhú loptu a zbavil sa obrancu, hosťujúci brankár Hroššo vyrazil pokus na roh.

Po ňom sa akrobatickým zakončením prezentoval Saláta, no nebezpečnejšia bola nasledujúca rýchla akcia, na jej konci Hološko zvolil prihrávku namiesto strely a nenašiel žiadneho spoluhráča. Po polhodine hry potiahol Cmiljanič protiútok, prihral Šporarovi, ktorý ani tentoraz neprekonal Hrošša.

Na opačnej strane podbehol Greif vysoký kop, ale obrancovia zaňho zaskočili a aktívneho Taiwa nepustili do zakončenia. Šporar mal vďaka vysunutiu od Rabiua aj tretiu a zatiaľ najväčšiu šancu, zákrok Hrošša však opäť uchoval bezgólový stav. Prelomili ho hostia v 44. minúte, keď Taiwo po Kóňovej prihrávke obišiel aj Greifa a skóroval do odkrytej siete – 0:1.

Slovan zareagoval cez prestávku dvoma striedaniami, Moha a Holman nahradili Cmiljaniča so Savičevičom. Domáci sa tlačili dopredu, ale centre či iné náznaky narážali na defenzívu Nitry, ktorá pri protiútokoch hrozila predovšetkým Taiwom. Striedajúci Moha sa po jednom z centrov uvoľnil v šestnástke, Hroššo zneškodnil jeho tvrdý pokus o vyrovnanie.

V 69. minúte prišiel do hry Čavrič, ktorý vystriedal De Kampsa, a Bratislavčania sa vrhali do útoku v ešte väčšom počte. Práve Čavrič mal onedlho vyloženú možnosť, ale Hroššo niekoľkýkrát podržal Nitru. Čavrič mal v záverečnej desaťminútovke ďalšiu šancu, po spätnej prihrávke netrafil bránku.

Slovan sa dočkal vyrovnania v 88. minúte, obrancovia neustrážili v pokutovom území Šporara, a ten prekonal Hrošša, ktorý si siahol na loptu. Domáci sa pokúsili aj o víťazný zásah, no po troch víťazstvách prvýkrát nezabodovali naplno.

debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #AS Trenčín #Fortuna liga