Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Trénerovi Trenčína zastavili činnosť na dva týždne. Dostal aj pokutu 1500 eur

Tréner futbalistov AS Trenčín Ricardo Moniz, ktorý priviedol vo svojich zverencov na ihrisku k vysokému víťazstvu nad holandským Feyenoordom Rotterdam 4:0 v prvom zápase 3. predkola Európskej ligy, má od disciplinárnej komisie SFZ pozastavený výkon funkcie na dva týždne a zaplatí pokutu 1500 eur. Informuje o tom oficiálna internetová stránka SFZ v novej úradnej správe.

10.08.2018 19:22
Ricardo Moniz Foto: ,
Ricardo Moniz.
debata (2)

„Disciplinárna komisia berie na vedomie ospravedlnenie Ricarda Moniza z neúčasti na zasadnutí DK a písomné stanovisko menovaného, doručené dňa 8. augusta 2018 a za hrubé nešportové správanie voči delegovanej osobe a pozápasovým vyjadreniam počas stretnutia 2. kola Fortuna ligy AS Trenčín – MFK Ružomberok mu uložila disciplinárne sankcie – pozastavenie výkonu funkcie na dva týždne a finančnú pokutu 1500 eur, a to od 30. júla 2018,“ uvádza sa v rozhodnutí „disciplinárky“ na webe SFZ.

Po spomenutom stretnutí 2. kola najvyššej slovenskej súťaže na „domácom“ štadióne v Myjave proti Ružomberku sa 54-ročný holandský kouč trenčianskeho mužstva cítil byť poškodený. Hlavný arbiter Boris Marhefka vylúčil dvoch hráčov AS Martina Šuleka i Osmana Bukariho, nariadil pokutový kop proti Trenčínu a Moniza aj vykázal na tribúnu.

Kouč AS, ktorý sa domnieva, že arbiter nerozhodoval spravodlivo, po spomenutom júlovom dueli s Ružomberokom okrem iného poznamenal: „Niečo je za tým a ja zistím čo. Toto nesúvisí s futbalom. Možno mu niekde zaplatili, ja neviem. Toto nie je normálne, nikdy som to nevidel. Vždy chceme s Trenčínom ukázať to najlepšie, na Slovensku i v Európe. Za tým, čo sa teraz stalo, je rozhodne niečo, čo nesúvisí s futbalom.“

2 debata chyba
Viac na túto tému: #AS Trenčín #Disciplinárna komisia SFZ #Ricardo Moniz