Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trénerovi Trenčína zastavili činnosť na dva týždne. Dostal aj pokutu 1500 eur

Tréner futbalistov AS Trenčín Ricardo Moniz, ktorý priviedol vo svojich zverencov na ihrisku k vysokému víťazstvu nad holandským Feyenoordom Rotterdam 4:0 v prvom zápase 3. predkola Európskej ligy, má od disciplinárnej komisie SFZ pozastavený výkon funkcie na dva týždne a zaplatí pokutu 1500 eur. Informuje o tom oficiálna internetová stránka SFZ v novej úradnej správe.

10.08.2018 19:22
Ricardo Moniz Foto: ,
Ricardo Moniz.
debata (2)

„Disciplinárna komisia berie na vedomie ospravedlnenie Ricarda Moniza z neúčasti na zasadnutí DK a písomné stanovisko menovaného, doručené dňa 8. augusta 2018 a za hrubé nešportové správanie voči delegovanej osobe a pozápasovým vyjadreniam počas stretnutia 2. kola Fortuna ligy AS Trenčín – MFK Ružomberok mu uložila disciplinárne sankcie – pozastavenie výkonu funkcie na dva týždne a finančnú pokutu 1500 eur, a to od 30. júla 2018,“ uvádza sa v rozhodnutí „disciplinárky“ na webe SFZ.

Po spomenutom stretnutí 2. kola najvyššej slovenskej súťaže na „domácom“ štadióne v Myjave proti Ružomberku sa 54-ročný holandský kouč trenčianskeho mužstva cítil byť poškodený. Hlavný arbiter Boris Marhefka vylúčil dvoch hráčov AS Martina Šuleka i Osmana Bukariho, nariadil pokutový kop proti Trenčínu a Moniza aj vykázal na tribúnu.

Kouč AS, ktorý sa domnieva, že arbiter nerozhodoval spravodlivo, po spomenutom júlovom dueli s Ružomberokom okrem iného poznamenal: „Niečo je za tým a ja zistím čo. Toto nesúvisí s futbalom. Možno mu niekde zaplatili, ja neviem. Toto nie je normálne, nikdy som to nevidel. Vždy chceme s Trenčínom ukázať to najlepšie, na Slovensku i v Európe. Za tým, čo sa teraz stalo, je rozhodne niečo, čo nesúvisí s futbalom.“

2 debata chyba
Viac na túto tému: #AS Trenčín #Disciplinárna komisia SFZ #Ricardo Moniz