Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Z Talianska na Slovensko. Dunajská Streda ulovila mladý talent

Funkcionárom FC DAC 1904 Dunajská Streda sa podarilo z Apeninského polostrova angažovať slovenského mládežníckeho futbalového reprezentanta Denisa Baumgartnera.

07.08.2018 13:31
DAC Dunajská Streda, Slovan Bratislava Foto: ,
Fanúšikovia Dunajskej Stredy.
debata

Dvadsaťročný stredopoliar (nar. 2. februára 1998), ktorý je kmeňovým hráčom Sampdorie Janov, prichádza do fortunaligového klubu zo Žitného ostrova na ročné hosťovanie – do konca sezóny 2018/2019. Informuje o tom oficiálna internetová stránka Dunajskej Stredy.

„DAC je jeden z najlepších klubov na Slovensku a som veľmi rád, že tu môžem byť. Klub pomohol mne a budem sa snažiť túto pomoc opätovať. Najviac sa teším na samotné zápasy. Viem totiž, že sú tu plné tribúny a vládne na nich výborná atmosféra,“ uviedol nováčik v dunajskostredskom drese Denis Baumgartner pre klubový web.

Príchod 180 cm vysokého hráča s výbornou rozohrávkou, prehľadom v hre a silnou ľavou nohou, ktorý pôsobil vo všetkých mládežníckych reprezentáciách SR od „šestnástky“ po „dvadsiatku“, kde patrí k lídrom, potešil aj vedenie klubu zo Žitného ostrova.

„Pri angažovaní Baumgartnera sme sa inšpirovali vzorcom, ktorý sa nám osvedčil v prípade Ľubomíra Šatku a Christiána Herca. Aj oni v mladom veku odišli do zahraničia, videli a spoznali veľký futbal zblízka a vrátili sa domov, aby nazbierali skúsenosti s ‚dospelým‘ futbalom. Podobným talentom disponuje aj Denis, ktorý svoje prednosti ukázal v mládežníckych reprezentáciách, jeho ľavačka patrí medzi najcennejšie vývozné artikle slovenského futbalu. Od jeho pôsobenia u nás si sľubujeme posilnenie stredovej formácie najmä z pohľadu kreativity,“ predstavil na klubovom webe novú posilu športový riaditeľ FC DAC 1904 Jan van Daele.

Denis Baumgartner sa narodil v Skalici, je však odchovancom FK Senica. Do domoviny sa vracia po štyroch rokoch. Už ako 9-ročný sa zúčastnil na tréningovom kempe AC Miláno, v dorasteneckom veku trénoval aj v Juventuse Turín. V žiackej kategórii strávil 1,5 roka na hosťovaní v Nitre. Po návrate do Senice odohral dva roky v mládežníckych tímoch „Záhorákov“ a pravidelne nastupoval aj za slovenské mládežnícke reprezentácie.

„V decembri 2013 zahviezdil na turnaji Karol Wojtyla Cup v Ríme a jeho meno sa skloňovalo v súvislosti s Bolognou aj Juventusom Turín. Do povedomia širokej verejnosti sa dostal aj v januári 2014 vďaka gólu, ktorý obletel internet. V drese slovenskej reprezentácie do 16 rokov skóroval do siete Číňanov takmer z polovice ihriska parádnym lobom naslepo,“ uvádza dunajskostredský klubový web o novej akvizícii.

V lete 2014 zakotvil Baumgartner v spomenutej Sampdorii Janov. Pôvodne hral vo farbách tohto klubu mládežnícku súťaž Primavera, postupne však začal trénovať s A-tímom a objavovať sa na jeho lavičke.

Technicky vybavený ofenzívny stredopoliar vlani predĺžil so Sampdoriou zmluvu do konca júna 2019 s následnou dvojročnou opciou. Vzápätí ho janovský klub posunul na hosťovanie do Livorna. V tíme čerstvého víťaza Serie C nastúpil v piatich dueloch, zväčša hral za juniorský tím.

Hráči FC DAC 1904 Dunajská Streda ešte v tejto sezóne najvyššej slovenskej futbalovej súťaže nezaváhali, po 3. kole Fortuna ligy patrí ambicióznemu klubu 2. miesto v tabuľke s plným počtom 9 bodov, za lídrom ŠK Slovan Bratislava sú iba horším skóre.

debata chyba
Viac na túto tému: #Seria A #DAC Dunajská Streda #Denis Baumgartner #Sampdoria Janov