Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trnava sa v lige trápi. Gól z hry nedala 464 minút

Liga sa len rozbieha a hovoriť o tom, či trnavskí futbalisti obhája titul alebo nie, je predčasné. Už teraz však platí, že minuloročnú jeseň v aktuálnom ročníku nezopakujú.

05.08.2018 16:18
Martin Kuciak Foto: ,
Brankár Podbrezovej Martin Kuciak (vpravo) zasahuje v zápase proti Trnave.
debata (1)

Trnava sa v lige naďalej trápi. Pred rokom mal Spartak po štyroch kolách plný počet bodov a prvý raz okúsil prehru v piatom kole. Uplynulú sobotu si pripísal už druhú prehru z troch stretnutí. Obhajca padol do druhej polovice tabuľky.

„Zápas sme si prehrali sami. Po prestávke sme urobili zbytočnú chybu, ktorá nás stála tri body,“ skonštatoval trnavský tréner Radoslav Látal po prehre v Podbrezovej (0:1).

Minuloročný štart sa porovnáva so súčasnosťou ťažko. Vlani sa Trnavčania sústredili len na ligovú súťaž a od začiatku sa im darilo, ale teraz bojujú na dvoch frontoch. Na európskom sa im darí podstatne lepšie a už zajtra sa predstavia v 3. predkole Ligy majstrov na pôde Crvenej Zvezdy Belehrad. Na generálku v Podbrezovej potrebujú rýchlo zabudnúť a musia sa pokúsiť nadviazať na predchádzajúce pohárové stretnutie vo Varšave.

„Po prestávke sme začali dobre, ale zastavila nás chyba, po ktorej sme inkasovali. Po góle sme sa už nedokázali vrátiť do zápasu,“ skonštatoval Látal po prehre na podbrezovskej pôde. Jeho zverenci podľahli v úvodom kole aj v Senici. Zatiaľ strelili jediný gól, aj ten dali z penalty. V lige z hry neskórovali už v piatich zápasoch po sebe. Dovedna 464 minút.

Momentka zo zápasu FK Železiarne Podbrezová -... Foto: SITA, Peter Rusko
FK Železiarne Podbrezová, Spartak Trnava Momentka zo zápasu FK Železiarne Podbrezová - Spartak Trnava.

V porovnaní s minulotýždňovým súbojom s Legiou v Lige majstrov urobil Látal v základnej zostave šesť zmien. Prvý raz sa na ihrisku v trnavskom dres objavil aj bývalý reprezentant, skúsený útočník Marek Bakoš, ktorý prišiel do Trnavy na polročné hosťovanie z Plzne. V premiére sa strelecky nepresadil.

Podbrezovčania si pripísali prvé body v tomto ročníku a po troch stretnutiach, v ktorých doma Spartak nezdolali, sa tešili z prvého víťazstva. Po vyše dvoch rokoch. „Potrebovali sme bodovo potvrdiť stúpajúcu výkonnosť, najmä v domácom prostredí. Podriadili sme tomu všetko,“ zdôraznil podbrezovský tréner Marek Fabuľa.

Majster zažil horší štart v 26-ročnej histórii slovenskej ligy len pred rokom – Žilina mala po troch kolách na bodovom konte nulu a už sa z toho nepozbierala do konca súťaže, nevybojovala si ani miestenku do pohárovej Európy. V podobnej situácii ako teraz Spartak sa ocitli pred 13 rokmi futbalisti Artmedie Petržalka. Po troch kolách mali tiež tri body. Po zaváhaní s Trnavou (0:2) a Nitrou (0:1) do tretice naplno zabral a zvíťazil na pôde Žiliny (2:1).

Z obhajcov najlepšie odštartoval domácu súťaž AS Trenčín. V ročníku 2015/2016 vyhral prvých päť zápasov a neinkasoval v nich ani gól (7:0). V 6. kole stratil prvé dva body po domácej remíze s Ružomberkom (1:1). A prvú prehru okúsil až v 20. kole, keď doma podľahol Slovanu (0:2).

Daniel prihral na tri góly

So Žilinou nevyhrávajú. A ak sa im to podarí, je to vždy udalosť. Z uplynulých 13 vzájomných zápasov, za viac ako štyri roky, Ružomberok zdolal Žilinu v lige len raz, aj to najchudobnejším možným skóre (1:0).

V tomto kalendárnom roku do uplynulej soboty ružomberskí futbalisti tri razy podľahli Žilinčanom (skóre 1:7). V 3. kole najvyššej súťaže túto zlú sériu zlomili a zvíťazili 3:1. Mimochodom, tri góly strelili do žilinskej siete naposledy v marci 2014 (3:2).

„Som spokojný s výsledkom, ale nie výkonom,“ komentoval zápas ružomberský tréner David Holoubek. Tvrdil, že sa mu zápas nepáčil, lebo jeho tím vie hrať lepšie a Žilinčania boli rýchlejší i silnejší v kombináciách.

„Máme na čom pracovať,“ dodal český kouč ružomberského mužstva. Jeho zverenci si v úvode novej sezóny najskôr pripísali bezgólovú remízu s nováčikom zo Serede, ale potom zdolali dvoch favoritov – Trenčín (4:1) a Žilinu (3:1).

Domácim ideálne vyšiel úvod sobotňajšieho stretnutia, Peter Gál-Andrezly otvoril skóre už v 3. minúte. Domáci sa z náskoku dlho netešili, o štvrťhodinu Filip Kaša hlavou vyrovnal. Po prestávke prišla silná ružomberská päťminútovka, v ktorej pohotový, čoskoro 23-ročný Ismar Tandir, bosniansky strelec narodený v Hamburgu, dal dva góly a bolo rozhodnuté.

Vo všetkých troch góloch domácich mal prsty Erik Daniel. Žilinského brankára Dominika Holeca síce neprekonal, ale na všetky góly prihral.

„Moje tri prihrávky? To bol bonus. Myslím si, že sme podali najmä veľmi dobrý kolektívny výkon,“ komentoval zápas 26-ročný ružomberský stredopoliar.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #Fortuna liga