Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trnavu čaká generálka. Na Legiu je už vypredané

Nový ročník najvyššej futbalovej súťaže odštartoval minulý víkend, ale druhé kolo otvorí vzájomný súboj tímov, ktoré doteraz nehrali, pretože ich zápasy odložili.

28.07.2018 09:55
Štefan Pekár, Jakub Kotula Foto: ,
Trnavčan Štefan Pekár (vpravo) a Jakub Kotula zo Senice v súboji 1. ligového kola, v ktorom úradujúci majster prehral 0:1.
debata

Oneskorenú premiéru na žilinskej lavičke v prvej lige bude mať nový tréner Jaroslav Kentoš. Jeho tím hostí Nitru.

Pred rokom sa stretli títo súperi pod Zoborom takisto v ich prvom zápase a vtedy nováčik zaskočil obhajcu titulu a vyhral 1:0, ale v odvete sa už tešili Žilinčania (2:0).

MŠK uvoľnil v lete oporu obrany Hancka, ale tesne pred úvodným ligovým zápasom sa posilnil o skúseného Aleksandara Susnjara, austrálskeho stopéra so srbskými koreňmi, ktorý naposledy pôsobil v Mladej Boleslavi.

Doma sa prvý raz v tomto ligovom ročníku predstaví majster z Trnavy, ktorému štart v domácej súťaži nevyšiel, pred týždňom senzačne podľahol Senici. Pre Spartak bude dnešný súboj so Zlatými Moravcami najmä generálkou na odvetný zápas v Lige majstrov, v ktorej už najbližší utorok privíta Legiu Varšava. Po vstupenkách sa len zaprášilo a pohárový šláger je už vypredaný.

„Zlaté Moravce musíme zdolať. Naladili by sme sa tak pozitívne na odvetu,“ pripomína stredopoliar Erik Grendel, ktorý vo Varšave strelil prvý gól svojho tímu.

Trnavčanom sa proti Zlatým Moravciam tradične darí, v uplynulých deviatich ligových zápasoch s nimi neprehrali a z nich len v dvoch remizovali. ViOn čaká na výhru nad Spartakom už takmer štyri roky. V septembri 2014 vyhral na domácej pôde 2:1.

Zaujímavosťou je, že v Trnave zvíťazil len raz, ale stálo to za to – pred šiestimi rokmi jej pripravil jeden z najkrutejších domácich debaklov (5:0).

Program 2. kola

Dnes: 18.30 Žilina – Nitra (RTVS), 19.00 Sereď – Senica (Myjava), Trnava – Zl. Moravce, nedeľa: 19.00 Slovan – Podbrezová, Dun. Streda – Michalovce, Trenčín – Ružomberok (Myjava).

debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #Spartak Trnava