Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trnava bola mysľou vo Varšave. V Senici prepadla

Veľká senzácia na štarte nového ročníka najvyššej futbalovej súťaže. Senica, ktorá v lete výrazne zmenila káder a stále ho ešte len dáva dokopy, zdolala obhajcu z Trnavy 1:0.

22.07.2018 13:56
Senica, Trnava Foto: ,
Momentka zo zápasu Senica - Trnava.
debata (2)

O jej troch bodoch rozhodol vlastný Čonkov gól v závere prvého polčasu. Trnavský obranca sa stal prvým strelcom nového ročníka.

Látal: Podcenili sme to

Trnavský tréner Radoslav Látal pripísal nečakané zlyhanie svojich zverencov podceneniu zápasu i súpera. „Nepristúpili sme k stretnutiu tak, ako sme mali a výsledok sa dostavil. Chýbala nám disciplína a koncentrácia,“ komentoval Látal.

Jeho zverenci boli mysľami už vo Varšave, kde už zajtra odohrajú prvý zápas 2. predkola Ligy majstrov. Látal urobil v zostave viacero zmien a kľúčových hráčov nechal v ligovom stretnutí oddychovať. Aj v pozmenenej zostave si však podľa neho malo mužstvo počíňať podstatne lepšie.

„To nás neospravedlňuje,“ zdôraznil trnavský kouč. „Dostali sme lacný gól, po prestávke sa súper zatiahol do obrany a neboli sme schopní si s tým poradiť.“

Na ligu ešte nie sú pripravení

Jeho zverenci mali takmer celý zápas prevahu, vypracovali si aj niekoľko dobrých šancí, v úvode trafili do brvna, ale gól nedali.

„Ak máme prevahu, to nič neznamená. Hrá sa na góly. Upozornil som hráčov, že keď tento zápas podcenia, budú mať problémy,“ dodal Látal.

Holandský tréner Seničanov Ton Caanen pred zápasom upozorňoval, že jeho mužstvo ešte nie je na súťaž pripravené.

„Možno až po treťom kole ukončíme prípravu na súťaž. Neznamená to však, že prvé zápasy v lige budeme brať ako prípravu. Pôjdeme v nich na sto percent a pokúsime sa získať čo najviac bodov,“ vravel.

Na Trnavu to stačilo. Seničania najmä bojovali a pripísali si prvú výhru v úvode súťaže po štyroch rokoch. V troch predchádzajúcich ročníkoch v úvode vždy podľahli.

Caanen: Nemusíte byť Einstein

„Myslím, že nepotrebujete byť Einstein, aby ste vedeli, že toto je pre náš klub veľký výsledok a povzbudenie,“ vyhlásil senický tréner na tlačovej besede po zápase.

Uznal, že jeho zverenci mali aj dosť šťastia, ale vyzdvihol ich prístup. „Hrali sme proti dobrému tímu. Taktiku sme prispôsobili tomu, aby hráči vydržali so silami. Od 60. minúty sme boli unavení, ale mali sme veľkú motiváciu dotiahnuť zápas do úspešného konca,“ hodnotil Caanen.

Sklamaní Trnavčania sa nenaladili dobre na ťažké pohárové stretnutie s Legiou vo Varšave, kam dnes predpoludním odcestovali.

Látal avizuje zmeny. „V Senici dostali šancu hráči, ktorí neboli v Mostare. Máme široký káder a aspoň vieme, s kým môžeme počítať a s kým nie.“

Majstrom sa na štarte nedarí

Trnavčania pokračujú v sérii zlých štartov obhajcov titulu. Je to už tretia prehra za sebou, ktorú v úvodnom kole utrpel úradujúci majster.

Pred Spartakom nezvládol štart do súťaže ani MŠK Žilina, ktorý podľahol pred rokom dokonca nováčikovi z Nitry (0:1) a pred dvoma rokmi prepadol Trenčín v Michalovciach (1:2). Ako varovanie môže trnavským futbalistom poslúžiť fakt, že ani Trenčania a ani Žilinčania po zlom rozbehu v súťaži titul neobhájili…

Trnave, už ako novému majstrovi, nevyšiel záver uplynulého ročníka. Uplynulú sobotu utrpela v Senici tretiu ligovú prehru v rade, s celkovým skóre 0:9. Z gólu sa netešila už 284 minút.

Program 2. kola
Sobota 28. 7. 18.30 Ži­lina – Nitra (RTVS), 19.00 Sereď – Senica na Myjave, Trnava – Zlaté Moravce, nedeľa 29. 7. 19.00 Slo­van – Podbrezová, Dunajská Streda – Michalovce, Žilina – Nitra, Trenčín – Ružomberok.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #FK Senica