Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Bol aj asistentom v Leverkusene. Dunajskú Stredu povedie Nemec Hyballa

Trénerom účastníka najvyššej slovenskej futbalovej súťaže FC 1904 DAC Dunajská Streda bude v sezóne 2018/2019 Nemec Peter Hyballa.

16.07.2018 17:01
Dunajská Streda, fanúšikovia Foto: ,
Fanúšikovia Dunajskej Stredy.
debata

Štyridsaťdvaročný kouč prevezme káder po odvetnom stretnutí 1. predkola Európskej ligy proti Dynamu Tbilisi od Marca Rossiho, ktorý spolu so svojimi asistentmi zamieri do maďarského národného tímu. Rossi viedol Dunajskú Stredu v ročníku 2017/2018 a priviedol ju na konečné tretie miesto Fortuna ligy znamenajúce účasť v predkole Európskej ligy.

Hyballa odštartoval trénerskú činnosť už v roku 1993, vo vlasti viedol napríklad mládežnícke tímy Borussie Dortmund, Wolfsburgu či Bayeru Leverkusen. Pôsobil aj v pozícii hlavného trénera rakúskeho Sturmu Graz či asistenta v spomenutom Leverkusene. V ostatnej sezóne bol koučom holandského tímu NEC Nijmegen.

"Počas rozhovorov s novým koučom sme nadobudli veľmi dobrý pocit, že ide o skutočného odborníka a profesionála, ktorý má veľkú chuť pracovať s naším mužstvom a odovzdať mu svoje nemalé skúsenosti. Pre nás bol dôležitý jeho profil. Počas svojej kariéry pracoval najmä s mladými mužstvami a z pohľadu preferovaného herného štýlu je flexibilný, čo môže byť dobrým základom pre kontinuitu po práci Marca Rossiho.

Pôsobil vo viacerých veľkokluboch, zblízka spoznával ich filozofiu, ktorá je blízka aj nám. Sú to vysoká intenzita v zápasoch aj tréningoch a pressing, teda typické črty nemeckého futbalu, ktoré vďaka Jürgenovi Kloppovi poznáme aj z Anglicka. V skratke, pri výbere Petra Hyballu bola dôležitá kombinácia jeho teoretických znalostí najmä z nemeckého futbalového prostredia, dlhoročná práca s mládežou a mladými hráčmi a skúsenosti z top klubov.

Presvedčili sme ho naším projektom, vďaka čomu sa rozhodol opustiť svoj post na Nemeckom futbalovom zväze a prijať našu výzvu. Želáme mu, aby sa u nás rýchlo udomácnil a dokázal s naším tímom dosiahnuť vytýčené ciele," uviedol pre oficiálnu internetovú stránku Dunajskej Stredy športový riaditeľ DAC Jan van Daele.

Nový tréner si so sebou na juh Slovenska priviedol aj vlastný realizačný tím. Asistenmi Petra Hyballu budú Remco ten Hoopen a Admir Kozlič, videoanalytikom Maik Drzensla. Zaujímavou zmenou prešla funkcia kondičného trénera, ktorú preberie Laura Stosnová.

debata chyba
Viac na túto tému: #DAC Dunajská Streda #Peter Hyballa