Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

DAC hlási posilu. Prichádza ďalší Vida

V kádri futbalistov FC DAC 1904 Dunajská Streda budú pôsobiť už dvaja maďarskí hráči s priezviskom Vida. Po Kristopherovi prichádza na Žitný ostrov aj jeho menovec Máté Vida, ktorý podpísal s DAC trojročnú zmluvu.

06.07.2018 09:24
DAC Dunajská Streda Foto:
Hráči FK DAC 1904 Dunajská Streda oslavujú s fanúšikmi.
debata (1)

„Vieme, že slovenské kluby sa finančnými možnosťami len ťažko môžu porovnávať s maďarskými. Nie je teda jednoduché priviezť hráča z Maďarska, no napriek tomu sa nám podarilo podpísať jedného z najtalentova­nejších mladých záložníkov NB I,“ vyhlásil pre oficiálnu klubovú stránku športový riaditeľ DAC Jan Van Daele.

Dvadsaťdvaročný defenzívny stredopoliar Vida, ktorý je však využiteľný aj na krajoch záložnej formácie, je odchovancom Vasasu Budapešť, kde strávil celú svoju doterajšiu kariéru. V drese A-tímu debutoval ako sedemnásťročný.

Máté Vida doteraz nazbieral 85 prvoligových štartov a 3 góly. Podľa oficiálneho dunajskostredského webu prešiel viacerými mládežníckymi reprezentačnými výbermi. V roku 2015 bol takisto ako hráči s dunajskostredskou minulosťou či súčasnosťou Zsolt Kalmár a Bence Mervó účastníkom MS hráčov do 20 rokov na Novom Zélande.

Trikrát si už obliekol aj dres A-tímu Maďarska, v reprezentačnom „áčku“ sa prvýkrát predstavil v novembri 2016 v prípravnom stretnutí proti Švédsku.

„Dunajská Streda je pre mňa jasný krok vpred. Vybudovala si futbalové zázemie, štadión a výkonnostne napreduje. Teším sa aj na vystúpenia v Európskej lige,“ citoval piatkový denník Šport slová M. Vidu pre maďarské médiá.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #DAC Dunajská Streda #Máté Vida