Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šéf Tatrana o korupcii: Deje sa to stále

Nekalé praktiky v najvyššej slovenskej futbalovej súťaži už skôr naznačil aj majiteľ 1. FC Tatran Prešov Miroslav Remeta, ktorý obsadil posledné miesto a s ligou sa rozlúčil.

05.06.2018 13:43
FUTBAL-FL: Prešov - Žilina Foto:
Miroslav Káčer z MŠK Žilina (vľavo) a Patrik Jacko z 1. FC Tatran Prešov počas futbalového zápasu 13. kola Fortuna ligy.
debata (1)

Pred mesiacom, keď Remeta pre Korzár Prešov spochybnil integritu Fortuna ligy, nikto tomu nepripisoval veľkú váhu. Teraz však jeho tvrdenie zapadá do mozaiky korupčného škandálu.

„Z mojej strany som už pre fungovanie klubu viac urobiť nemohol. Ja sa nikdy neznížim k tomu, že by som niečo vybavoval v zákulisí,“ začal svoje rozprávanie Remeta. Vyhlásil, že „on vybavovať zápasy chodiť nebude“. Myslí si, že nečestné spôsoby sú v slovenskom futbale bežné.

„Samozrejme, že sa deje pravidelne. Máte pocit, že záver ligy bol taký a že sa udiali zápasy tak, že niektoré mužstvá nastúpili v plnej sile? A že Senica vyhrala posledné zápasy úplnou náhodou?“ pýtal sa rečnícky.

Majiteľ Tatrana Prešov Miroslav Remeta. Foto: SITA
Remeta Prešov Majiteľ Tatrana Prešov Miroslav Remeta.

Portál topky.sk v pondelok informoval, že stretnutia uplynulého ročníka Fortuna ligy 2017/2018 totiž mali byť ovplyvňované. Minimálne v jednom prípade existovať zdokumentované svedectvá a dôkazy, podľa ktorých mali byť podplácaní hráči v zápasoch majstrovskej Trnavy.

Prípadom sa údajne zaoberal aj Slovenský futbalový zväz, no vzhľadom k obrovským podozreniam ho prevzala Národná kriminálna agentúra.

Podľa denníka SME figuruje v prípade bývalý predseda FC Senec Daniel Bartko, ktorý sa podľa TV Markíza pokúšal uplatiť brankára MFK Ružomberok Matúša Macíka. Remeta v pondelok odmietol vyjadriť sa znovu k situácii.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #korupcia #Fortuna liga #Miroslav Remeta