Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trnavskí chuligáni vyčíňali v Žiline, Rossi navrhuje skočiť do Dunaja

Nový majster z Trnavy si urobil hanbu. V súboji s minuloročným šampiónom zo Žiliny dostal šesťgólový výprask.

13.05.2018 14:47
debata (1)
Fanúšikovia Trnavy v Žiline. Foto: SITA, Milo Fabian
žilina trnava fanúšikovia Fanúšikovia Trnavy v Žiline.

Fanúšikov Trnavy vyviedli z hľadiska

Ťažkú prehru týždeň po zisku titulu neuniesli trnavskí fanúšikovia v žilinskom hľadisku. Prelomili oplotenie a demolovali sedačky vo svojom sektore. Rozhodca Marhefka musel prerušiť stretnutie za stavu 5:0, takmer polhodinu sa nehralo. Policajti napokon vyviedli zo štadióna vyčíňajúcich trnavských divákov a tí už záver stretnutia nevideli.

Trnavčania sa tešili v týždni z titulu a s oslavami to prehnali. Na zápas nastúpili nekoncentrovaní. Už v 23. min prehrávali 0:3 a po prestávke MŠK pokračoval v ofenzíve a pridal ďalšie tri góly.

Trnavský tréner El Maestro sa priznal, že z podobného vývoja mal pred zápasom obavy. „Dva roky máme so Žilinou problém. Keď k zápasu pristúpime zle, dopadne to takto. Nemôžem sa však na chalanov hnevať, lebo ukázali tento rok neuveriteľné výkony,“ vravel kouč.

Žilinčania sa rozlúčili s trénerom Adriánom Guľom. Foto: SITA, Milo Fabian
FUTBAL-FL: Žilina - Trnava Žilinčania sa rozlúčili s trénerom Adriánom Guľom.

V Žiline ďakovali Guľovi

Slabá návšteva (asi štvrtinu z nej tvorili hostia) sa prišla v Žiline rozlúčiť s týmto ročníkom súťaže, v ktorom MŠK neobhájila titul a tiež s trénerom Adriánom Guľom, ktorý po piatich rokoch z klubu odchádza (MŠK však môže hrať ešte baráž o miesto v Európskej lige a súťaž sa pre ňu nemusí o týždeň skončiť).

Guľa poďakoval mužstvu za výkon. „Chlapci vynikajúco odohrali zápas, sami si ho odkoučovali. Je to fantastické, že už ma nepotrebujú,“ vravel so smiechom.

Žilina je stále v hre o miestenku do pohárovej Európy a jej tréner avizuje, že bude o ňu do posledných minút bojovať. Najbližšiu sobotu sa predstaví na Slovane, kde takmer dva roky mužstvo neprehralo. Aj Žilinčania schytali na jar debakel od Slovana (0:6), ale to bolo na neutrálnej pôde na Myjave.

Rossi: Skočíme do Dunaja…

Poradie na 2., 3. a 4. mieste je stále otvorené a o tom, ako si podelia tieto priečky Slovan, DAC a Žilina sa rozhodne až v poslednom kole. Už v 9. časti nadstavby mohla druhú priečku definitívne obsadiť Dunajská Streda, ale musela doma zdolať Slovan.

Napriek tomu, že mala viac šancí (tesne pred koncom ešte trafila žrď i brvno) a bola aj futbalovo lepšia, podľahla Slovanu gólom v nadstavenom čase prvého polčasu. Po rohu ho strelil hlavou úplne voľný Božikov. DAC si tak výrazne skomplikoval svoju pozíciu.

Tréner Slovana Martin Ševela uznal, že remíza by tomuto zápasu sedela viac. „Dunajská Streda hrala dobre a z troch bodov sa veľmi tešíme,“ vyhlásil.

"Ak si nevybojujeme postup do Európskej ligy, tak ja, hráči a celý realizačný tím aj s vedením klubu musí skočiť do Dunaja a spáchať samovraždu,“ reagoval emotívne tréner DAC Marco Rossi

Kristopher András (Dunajská Streda) a Boris... Foto: TASR, Michal Svítok
SR Futbal FL 9. kolo Nadstavba DAC Slovan TTX Kristopher András (Dunajská Streda) a Boris Sekulič (Slovan) v akcii.

Prešov nevyhral v Senici a lúči sa s ligou

V dolnej skupine, v ktorej sa bojuje o záchranu, je definitívne rozhodnuté: so súťažou sa rozlúčia po dvoch rokoch futbalisti Tatrana Prešov a baráž s druhým mužstvom druhej ligy o zotrvanie v najvyššej súťaži čaká FK Senica.

V zápase, v ktorom išlo v priamom súboji o záchranu, nedokázali streliť v Senici gól a remíza 0:0 domácim stačila. Prešovčania sa držali od prvého kola nadstavby na predposlednej priečke a ušli Seničanom až o štyri body.

Až po 7. kole padli na dno a už na ňom zostanú. Môžu síce ešte Senicu v poslednom kole bodovo dostihnúť, ale vzájomné zápasy hovoria v prospech Seničanov (vyhrali v jednom zápase 1:0 a tri razy sa zrodila remíza – 0:0, 1:1, 2:2).

„Chceli sme v Senici vyhrať, ale to sme nesplnili, som sklamaný. Najmä v prvom polčase sme nepremenili dobré šance,“ komentoval zápas prešovský tréner Anton Mišovec.

Kým Seničania v zime mobilizovali sily, získali viaceré posily, Prešovčanom sa to nepodarilo a dlho nebolo ani jasné, kto ich na jar povedie. To neprispelo ku koncentrácii na jarnú časť súťaže.

Naposledy vyhrali pred vyše mediacom nad Zlatými Moravcami a v ďalších piatich stretnutiach sa z výhry už netešili. V nadstavbovej časti až šesťkrát remizovali, čo napokon rozhodlo.

Seničania sa naopak vzchopili v takmer beznádejnej situácii a pred bezgólovou remízou s Prešovom uplynulú sobotu dosiahli tri senzačné výhry po sebe – zdolali Podbrezovú, Michalovce i Zlaté Moravce.

V skupine o záchranu je už otvorená len posledná otázka – v záverečnom kole sa bude bojovať ešte o 7. priečku, ktorá môže zaručiť postup do baráže o miestenku do Európskej ligy. Celú nadstavbu patrí Nitre, ktorá má však už iba bodový náskok pred Michalovcami.


Tabuľka Fortuna ligy

    Z V R P S B
1. Trnava 32 20 4 8 41:28 64
2. Slovan Bratislava 32 17 8 7 58:37 59
3. Dunajská Streda 32 16 9 7 46:32 57
4. Žilina 32 17 2 13 63:51 53
5. Trenčín 32 15 6 11 75:47 51
6. Ružomberok 32 10 10 12 36:39 40

    Z V R P S B
7. Nitra 32 11 12 9 33:29 45
8. Michalovce 32 11 8 13 35:34 41
9. Podbrezová 32 11 5 16 29:43 38
10. Zlaté Moravce-Vráble 32 8 7 17 39:52 31
11. Senica 32 6 8 18 29:58 26
12. Prešov 32 5 11 16 22:56 26

Poznámka:

1.-6. miesto skupina o titul
7.-12. miesto skupina o udržanie

1 debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #ŠK Slovan Bratislava #Spartak Trnava #DAC Dunajská Streda #Fortuna liga