Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Spartak hlási prvú letnú posilu. Do Trnavy sa vráti brankár Dobrivoj Rusov

Brankár Dobrivoj Rusov sa stal novou posilou Spartaka Trnava, s ktorým vo štvrtok podpísal dvojročný kontrakt.

10.05.2018 16:16
Dobrivoj Rusov Foto: ,
Dobrivoj Rusov.
debata

Po odchode Martina Vantrubu do pražskej Slavie vytvorí dvojičku s Martinom Chudým, ktorý v závere tejto sezóny pomohol tímu k zisku vytúženého majstrovského titulu.

Rusov je odchovanec Spartaka a bývalý reprezentant do 21 rokov, naposledy pôsobil v poľskom klube Piast Gliwice. Po vypršaní zmluvy sa rozhodol spoluprácu nepredĺžiť a od januára bol bez futbalu.

„Prežívam výborné pocity. Vraciam sa domov. Tu som vyrastal i začínal s kariérou. Spartak mi je k srdcu najbližší. Odchádzal som s tým, že sa chcem jedného dňa vrátiť. Síce som nepočítal, že to bude tak skoro, ale veľmi sa teším,“ uviedol Rusov pre klubový web Spartaka.

V Trnave zostáva aj Chudý, ktorý sa s vedením novopečeného majstra dohodol na predĺžení spolupráce.

„V závere som naskočil a podarilo sa nám získať titul. Už na jeseň ma môj manažér informoval, že klub má záujem o predĺženie spolupráce. Nebránil som sa tomu. S Dobom (Rusovom) sme sa zoznámili pri podpise zmluvy. V každom klube je konkurencia. Všade sú dvaja kvalitní, skúsení brankári alebo ako v Trnave talentovaní. Verím, že spolu vytvoríme úspešnú dvojicu, resp. trojicu a bude to fungovať,“ poznamenal Chudý, ktorý v bránke „andelov“ nastúpil do šiestich ligových stretnutí.

Čisté konto si udržal štyrikrát. Dvojicu brankárov doplnia v budúcej sezóne opäť talentovaní Peter Urminský s Dominikom Takáčom, ktorí trénujú s hlavným mužstvom.

Spartak Trnava je futbalový majster Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
Choreografia fanúšikov Spartaka Trnava pred...

Trnavu čaká po zisku prvého titulu v najvyššej slovenskej súťaži premiéra v Lige majstrov. Predstaví sa už v 1. kvalifikačnom kole, ktorého úvodné zápasy sú na programe 10.-11. júla a odvety 17.-18. júla. Meno súpera sa dozvie 19. júna na žrebe vo švajčiarskom Nyone.

debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #Dobrivoj Rusov