Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Spartak hlási prvú letnú posilu. Do Trnavy sa vráti brankár Dobrivoj Rusov

Brankár Dobrivoj Rusov sa stal novou posilou Spartaka Trnava, s ktorým vo štvrtok podpísal dvojročný kontrakt.

10.05.2018 16:16
Dobrivoj Rusov Foto: ,
Dobrivoj Rusov.
debata

Po odchode Martina Vantrubu do pražskej Slavie vytvorí dvojičku s Martinom Chudým, ktorý v závere tejto sezóny pomohol tímu k zisku vytúženého majstrovského titulu.

Rusov je odchovanec Spartaka a bývalý reprezentant do 21 rokov, naposledy pôsobil v poľskom klube Piast Gliwice. Po vypršaní zmluvy sa rozhodol spoluprácu nepredĺžiť a od januára bol bez futbalu.

„Prežívam výborné pocity. Vraciam sa domov. Tu som vyrastal i začínal s kariérou. Spartak mi je k srdcu najbližší. Odchádzal som s tým, že sa chcem jedného dňa vrátiť. Síce som nepočítal, že to bude tak skoro, ale veľmi sa teším,“ uviedol Rusov pre klubový web Spartaka.

V Trnave zostáva aj Chudý, ktorý sa s vedením novopečeného majstra dohodol na predĺžení spolupráce.

„V závere som naskočil a podarilo sa nám získať titul. Už na jeseň ma môj manažér informoval, že klub má záujem o predĺženie spolupráce. Nebránil som sa tomu. S Dobom (Rusovom) sme sa zoznámili pri podpise zmluvy. V každom klube je konkurencia. Všade sú dvaja kvalitní, skúsení brankári alebo ako v Trnave talentovaní. Verím, že spolu vytvoríme úspešnú dvojicu, resp. trojicu a bude to fungovať,“ poznamenal Chudý, ktorý v bránke „andelov“ nastúpil do šiestich ligových stretnutí.

Čisté konto si udržal štyrikrát. Dvojicu brankárov doplnia v budúcej sezóne opäť talentovaní Peter Urminský s Dominikom Takáčom, ktorí trénujú s hlavným mužstvom.

Spartak Trnava je futbalový majster Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
Choreografia fanúšikov Spartaka Trnava pred...

Trnavu čaká po zisku prvého titulu v najvyššej slovenskej súťaži premiéra v Lige majstrov. Predstaví sa už v 1. kvalifikačnom kole, ktorého úvodné zápasy sú na programe 10.-11. júla a odvety 17.-18. júla. Meno súpera sa dozvie 19. júna na žrebe vo švajčiarskom Nyone.

debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #Dobrivoj Rusov