Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

El Maestro: Všetci sme majstri. Od majiteľa po šoféra autobusu

Považujú ho za strojcu trnavského titulu. Rodák z Belehradu, ktorý vyrastal v Londýne a jeho rodina žije momentálne vo Viedni, nemal až doteraz nijaké skúsenosti s prácou hlavného trénera v najvyššej súťaži. V Trnave dostal túto šancu prvý raz a maximálne ju využil.

06.05.2018 11:06 , aktualizované: 16:04
Trnava, radosť, šatňa Foto: ,
Pohľad do šatne Trnavy po zisku majstrovského titulu.
debata (2)

„Som teraz najšťastejší človek na svete,“ vravel Nestor El Maestro, ktorý len pred vyše mesiacom oslavoval 35. narodeniny.

Neskrýval obrovskú radosť z toho, že trnavský Spartak doviedol k titulu po takom dlhom čase. „To, že sa Trnava stala majstrom, je najväčšou senzáciou v doterajšej histórii slovenskej ligy. Verím, že si všetci pamätajú, čo hovorili pred štartom súťaže. To, že pre Trnavu bude nesmierne ťažké sa dostať do prvej šestky, že má nižšiu kvalitu ako v predchádzajúcom roku. Vtedy to bola možno pravda. Ale potom sme urobili všetci spolu neuveriteľnú prácu. Sme všetci majstri, od majiteľa po šoféra autobusu.“

Spartak Trnava je futbalový majster Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
Choreografia fanúšikov Spartaka Trnava pred...

Zdôraznil, že je veľmi hrdý na to, že práve v čase, keď on sedel na trnavskej lavičke sa podarilo majiteľovi klubu získať konečne najcennejšiu futbalovú trofej na Slovensku.

„S majiteľom Vladimírom Poórom mám spoločné to, že ani jeho ani mňa veľa ľudí nemá na Slovensku rado. Ale on investoval do futbalu za 25 rokov nielen veľa peňazí, ale aj srdce. On ľúbi Trnavu.“

Sám seba ocenil ako najmenší a najmenej významný článok aktuálneho úspechu. „Je neuveriteľné, čo dokázali hráči. Treba napísať, aké celý rok podával výkony Godál, Egho, Pehlivan, Greššák, Sloboda, Čanturišvili, Tóth, Kadlec, Čonka a ďalší,“ pokračoval.

Priznal, že keď prišiel do Trnavy, bol dlho nervózny z toho, že polovica mužstva odišla. „Teraz by tu viacerí futbalisti hrali – Schranz, Mikovič, Halilovič, Čogley, Tambe. To všetko boli pre tím dôležití hráči. Môj brat urobil výborný skauting, on to robí lepšie ako ostatní. Dali sme nejako dokopy mužstvo, ktoré fungovalo.“

Obrátil sa aj na novinárov. „Dúfam, že poviete pravdu, mne je to už v podstate jedno, lebo my sme majstri. Ale Trnava nielen získala titul, ale rozbila túto ligu. Boli sme od začiatku do konca lídrom. Veľkých súperov sme nemali. Až na konci bol veľký tlak na nás, aj na mňa.“ Podľa El Maestra to však neplatilo na ihrisku, tam očakával väčšiu konkurenciu. „Rozhodlo sa tri kolá pred koncom, to som nečakal, to je pre mňa neuveriteľné. Myslel som, že to bude veľký boj až do konca. Takto to bolo trochu nudné,“ domnieva sa.

Pred Trnavou sú do konca ligy ešte dva zápasy. „Chceme ich odohrať seriózne, zvládnuť profesionálne. Je to dôležité pre ligu i súperov. Ale pre nás sa liga skončila v sobotu. To už budú vlastne len tréningové stretnutia.“

Predpokladá, že nasledujúca sezóna môže byť už komplikovanejšia. „Slovan už tento rok mal najdrahšie mužstvo v histórii slovenskej ligy. Obhajoba bude pre Trnavu zložitejšia, ale ak tu zostanem, verím, že bude opäť majster,“ uzavrel kouč.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #Nestor El Maestro