Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

El Maestro sa teší, že fanúšikovia prídu aj na tréning. Ich dar na pokutu nepoužije

Futbalisti Spartaka Trnava získali päť majstrovských títulov v bývalom Československu (1968, 1969, 1971, 1972, 1973), v sobotu večer po domácom dueli 8. kola nadstavbovej časti Fortuna ligy s FC DAC 1904 Dunajská Streda (začiatok o 17.00 h) sa pred vypredaným hľadiskom môžu tešiť z premiérového ligového prvenstva v novodobej ére samostatnej SR (od sezóny 1993/1994).

03.05.2018 20:39
Nestor Maestro Trnava TTX Foto: ,
Tréner Trnavy Nestor El Maestro.
debata

Zverenci trénera Nestora El Maestra majú tri kolá pred koncom nadstavbovej časti Fortuna ligy ako líder tabuľky sedembodový náskok práve pred Dunajskou Stredou (61, resp. 54 b.) a ak protivníka zo Žitného ostrova zdolajú, v slovenskom Ríme vypuknú oslavy.

V prípade nerozhodného výsledku sa hráči Spartaka môžu tiež radovať, ale len v prípade, že momentálne tretí tím klasifikácie ŠK Slovan Bratislava (53 b.), ktorý v súčasnosti zaostáva za „andelmi“ o osem bodov, v sobotňajšom súboji nezvíťazí na trávniku Ružomberka.

Bratislavský klub by pri šesťbodovom manku dve kolá pred záverom sezóny ešte nedovolil Spartaku v predstihu oslavovať, pretože má lepšiu bilanciu zo vzájomných stretnutí (z pohľadu Slovana tri víťazstvá, jedna prehra, pozn.).

Radosť futbalistov Trnavy. Budú sa podobne... Foto: TASR, Lukáš Grinaj
Trnava, radosť Radosť futbalistov Trnavy. Budú sa podobne tešiť aj po zápase s Dunajskou Stredou?

„Samozrejme, každý pozná situáciu. Pred sobotňajším duelom s Dunajskou Stredou sme veľmi motivovaní, možno trochu nervózni, ale to nemusí byť zlé. Vieme, čo musíme urobiť, dáme do toho všetko,“ cituje portál trnavskyhlas.sk slová Nestora El Maestra, ktorý ďalej poznamenal:

„Z každého súpera v nadstavbovej časti máme veľký rešpekt. Ako vždy, musíme sa snažiť kontrolovať silné stránky DAC. Tiež musíme odviesť našu prácu. Už na začiatku sezóny som povedal, že Dunajská Streda sa mi ako mužstvo veľmi páči. Ide o mančaft, ktorý druhý rok po sebe výrazne investuje. Prišlo tam mnoho kvalitných a drahých hráčov. Vedie ich veľmi dobrý tréner Marco Rossi, ktorý priniesol novú energiu, víťaznú a bojovnú mentalitu. Všetci vieme, že po Trnave je DAC tímom, ktorý urobil tento rok najväčší progres, čo súvisí aj s dobrou prácou trénera a realizačného tímu. Majú skvelú formu, je to najlepšie mužstvo jari.“

Klub ani 35-ročný rodák zo srbského Belehradu (nar. 25. marca 1983), ktorý má aj britské občianstvo, sa zatiaľ nevyjadrili o prémiách za titul, ku ktorému sú veľmi blízko. „Nikto teraz nemyslí na peniaze. Aj keď asi nejaké budú,“ odľahčil situáciu Nestor El Maestro.

Potešila ho skutočnosť, že by mohol mať v sobotu po zraneniach k dispozícii dvojicu Eldar Čivič – Lukáš Greššák, obaja hráči sa už zapojili do tréningového procesu. V súvislosti s tréningovým procesom jedna zaujímavosť: na piatkový popoludňajší tréning FC Spartak sa chystajú vo veľkom počte fanúšikovia Trnavy, sprístupnená bude západná tribúna.

„V Nemecku býva otvorený takmer každý tréning. Vždy príde veľa priaznivcov. Bežne v piatok nerobíme taktické veci, takže bude pekné, ak ľudia utvoria dobrú atmosféru. Bude to lepšie ako obyčajný tréning,“ skonštatoval trnavský kormidelník, ktorý pôsobil ako asistent v nemeckej (Schalke 04, Hannover, Hamburger SV) a rakúskej lige (Austria Viedeň), či ako mládežnícky kouč v Španielsku.

Pred dvoma týždňami po domácej semifinálovej odvete Slovnaft Cupu so Slovanom Bratislava, v ktorej jeho zverenci nestačili na súpera v rozstrele z 11 m a z finálovej účasti v národnom pohári sa tešili „belasí“, mal Nestor El Maestro neprimerané výroky pre médiá. Členovia disciplinárnej komisie Slovenského futbalového zväzu (DK SFZ) mu za hanobenie pohárovej súťaže pozastavili výkon funkcie na 1 súťažné stretnutie (bol na tribúne v sobotňajšom ligovom dueli na Pasienkoch proti Slovanu, ktorý Trnava prehrala 1:2, pozn.) a potrestali ho aj pokutou 6000 eur.

„Disciplinárna komisia SFZ pri ukladaní disciplinárnej sankcie vzala do úvahy, že previnilec svojimi vyjadreniami v masovokomuni­kačných prostriedkoch poškodil dobré meno SFZ, súťaže Slovnaft Cup aj súpera a porušil princípy Stanov SFZ a Kódexu futbalovej etiky,“ uviedla v stanovisku DK SFZ.

Tréner Trnavy Nestor El Maestro (v strede) pre... Foto: TASR, Lukáš Grinaj
SR futbal FL nadstavba 7. kolo Slovan Trnava BAX Tréner Trnavy Nestor El Maestro (v strede) pre trest sledoval duel so Slovanom len z tribúny.

„Bolo to pre mňa prvýkrát. Neviem, prečo som musel byť na tribúne, ale o.k. Deväťdesiat percent trénerskej práce sa deje pred zápasom, počas stretnutia môžete pomôcť už len limitovane. Myslím si, že keby som stál na čiare, výsledok by bol rovnaký,“ uviedol kouč Spartaka. Pokiaľ ide o pokutu 6000 eur, fanúšikovia Spartaka zareagovali a zorganizovali zbierku na „dar“ pre Nestora El Maestra.

„Čo povie futbalový zväz, musím rešpektovať. Je to len trochu čudné dostať trest za veci, ktoré sa neudiali na ihrisku. Finančná pokuta je veľmi veľká, viac ako zarobím za mesiac. To je, ako keby tréner José Mourinho niečo povedal a potom dostal pokutu 1,5 milióna eur. Chvalabohu, pracoval som veľa rokov dozadu, takže to nebude problém,“ skonštatoval Nestor El Maestro a pre web trnavskyhlas.sk do­dal:

„Od fanúšikov ide o veľmi pekné gesto. Pokutu však určite zaplatím sám. S vybranými peniazmi musíme urobiť niečo pekné pre mládež alebo niečo iné v Trnave.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #Nestor El Maestro