Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan nedovolil Trnave oslavovať. Vyhrali aj Trenčín a Žilina

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava zdolali v sobotňajšom derby 7. kola nadstavbovej skupiny o titul vo Fortuna lige na domácom ihrisku FC Spartak Trnava 2:1.

28.04.2018 09:01 , aktualizované: 22:54
FUTBAL-FL: Dunajská Streda - Trenčín Foto: ,
Trenčiansky brankár Igor Šemrinec zasahuje pred Issoufom Bayom z FC DAC 1904 Dunajská Streda.
debata (6)

Hosťom nedovolili radovať sa z majstrovskej trofeje, ktorú by získali v prípade svojho víťazstva. Vedúca Trnava však má aj tri kolá pred koncom sedembodový náskok na druhú Dunajskú Stredu, ktorá rovnako prehrala, tretí Slovan znížil manko na osem bodov.

FC DAC 1904 Dunajská Streda – AS Trenčín 0:3 (0:2)

  • Góly: 28. Paur, 33. Mance, 90.+4 Čatakovič.

    Rozhodovali: Hrčka – Weiss, Ádám, ŽK: Huk, Divkovič – Šulek, Ubbink, Paur, Šemrinec, Čögley, 8886 divákov.

  • Dunajská Streda: Macej – Huk, Šatka, Záhumenský (46. Herc) – Živkovič, Ljubičič, Simon (79. Mervo), Davis – Bayo, Vida (59. Divkovič)
  • Trenčín: Šemrinec – Čögley, Šulek, Kleščík, Skovajsa – El Mahdioui – Ubbink, Paur (88. Van Arnhem) – Gong (71. Beridze), Mance (80. Čatakovič), A­zango

Vladimír Cifranič, tréner Trenčína: „Mne sa lepšie hodnotia zápasy, ktoré hráme vonku. Prišli sme s cieľom nepustiť od začiatku domácich k tlaku, vedeli sme, že tu bude búrlivé prostredie. Po zisku lopty sme sa snažili byť aktívni. Prvý polčas sme využili šance, ktoré sa nám naskytli. Prvý polčas bol vyrovnaný. V druhom polčase sme očakávali tlak, ustáli sme štandardné situácie, podržal nás Igor Šemrinec, hráči bojovali za seba, obetovali sa jeden za druhého. Takto si predstavujem, aby hrali vo všetkých zápasoch, hlavne domácich.“

Marco Rossi, tréner DAC: „Domáca prehra 0:3 sa hodnotí ťažko. Z tohto výsledku sme všetci sklamaní a smutní. Stalo sa nám druhýkrát v tejto sezóne, že nás Trenčín doma porazil. Trenčín má dobrý tím, technických hráčov. V úvode sme mali dve čisté šance, je neuveriteľné, čo sme zahodili. Aj keby sme hrali celý deň, nedokázali by sme skórovať.“

V tradične veľmi dobrej atmosfére patrilo úvodných desať minút domácim futbalistom. Prvú veľkú šancu mal v 6. minúte dunajskostredský útočník Bayo, no sám zoči-voči hosťujúcemu brankárovi Šemrincovi zaváhal. Postupom času hra upadala do priemeru.

V 28. minúte udreli hostia, keď presný center El Mahdiouiho zakončil hlavou presne Jakub Paur a poslal Trenčín do vedenia.

Domácich inkasovaný gól zaskočil a hostia o päť minút skórovali aj druhýkrát. Desley Ubbink vysunul do čistej šance Antonia Manceho a ten sám pred brankárom Patrik Macejom nezaváhal a strelil svoj 10. gól v prebiehajúcej sezóne Fortuna ligy. Domáci hráči mali do konca polčasu dve príležitosti na strelenie kontaktného gólu.

Zápas DAC Dunajská Streda – AS Trenčín sme sledovali online

V 43. minúte najskôr Zsolt Kalmár z 25 metrov delovkou opečiatkoval iba brvno Šemrincovej bránky a v nadstavenom čase prvého dejstva kapitán domácich Marin Ljubičič z bezprostrednej blízkosti hlavičkoval iba do trenčianskeho brankára.

Domáci začali aktívne aj druhý polčas. Veľkú príležitosť mal v 54. minúte opäť Ljubičič, no jeho strelu zblízka vyrazil Šemrinec na roh. V ďalšom priebehu zápasu sa hra vyrovnala, hralo sa v dobrom tempe.

Zápas bol pre divákov zaujímavý aj napriek tomu, že mužstvá si dlhé minúty čistú streleckú príležitosť nevypracovali. V poslednej minúte nadstaveného času sa uvoľnil v domácej šestnástke striedajúci Hamza Čatakovič a uzavrel skóre na 0:3.

Tri góly strelila aj Žilina

MŠK Žilina – MFK Ružomberok 3:0 (1:0)

  • Góly: 30. a 90.+ Mráz, 64. Mihalík. ŽK: 68. Diaz – 52. Kupec.

    Rozhodovali: Marhefka – Ferenc, Špivák, 1508 divákov.

  • Žilina: Volešák – Vallo, Králik, Hancko, Kubík – Káčer, Diaz (72. Pečovský) – Škvarka (77. Bičachčjan) – Jánošík (84. Holúbek), Mráz, Mihalík
  • Ružomberok: Macík – Čurma, J. Maslo (69. Jonec), Menich, Kupec – Qose (57. P. Maslo) – Daniel (46. Gerec), Kostadinov, Takáč, Kunca – Čapek

Adrián Guľa, tréner Žiliny: „Cenné víťazstvo, jednoznačné a zaslúžené. Pomalší vstup do zápasu bol spôsobený naším horším sebavedomím, pretože naposledy sme zápas nedotiahli do víťazného konca. Gól nám pomohol, hra sa otvorila, a potom to bol festival zahodených šancí. Po prvom polčase to mohlo byť 4:1 a mohlo byť rozhodnuté. Chlapci však museli aspoň šliapnuť poriadne na plyn. Rozhodujúca bola šanca hostí, ktorí mohli vyrovnať na 1:1, ale nepremenili ju, naopak, po výborných finálnych prihrávkach sme sa tešili my. Vážime si víťazstvo, je veľmi cenné.“

Norbert Hrnčár, tréner Ružomberka: „Bol to obojstranne útočný futbal s dostatkom šancí na oboch stranách. My sme absolútne zlyhali v koncovke, keď sme v dobrých situáciách netrafili ani bránu. Úvod bol z našej strany dobrý, 20 minút sme mali hru pod kontrolou a dostali sme sa do dobrých možností, potom sa to rozbehalo, domáci premenili šance, a preto zvíťazili. My sa musíme teraz dobre nachystať na utorňajšie finále pohára.“

Hostia šetrili pred utorkovým finále Slovnaft Cup-u viacerých hráčov a oproti poslednej semifinálovej zostave v Žiline spred desiatich dní nastúpili v základe iba so štyrmi rovnakými menami. Napriek tomu mali prvú vážnu príležitosť na gól oni, keď v 7. min. Kunca obaľovačkou trafil spoza šestnástky do ľavej spojnice.

Domáci mali o niečo viac z hry, ale nevedeli sa dostať vo finálnej fáze do presného zakončenia či prihrávky. V 19. min. poslal Káčer v ideálnej pozícii loptu vedľa ľavej žrde, o dve minúty nato odvrátil Macík najskôr nebezpečný center, hostia nedostali loptu do bezpečia, tá sa dostala k Škvarkovi, no proti jeho zakončeniu do stredu brány sa postavil Macík. V 29. min. sa Macík opäť predviedol, keď strelu Káčera pod brvno vytlačil na roh, po ktorom sa dostal k strele Hancko.

Jeho strela sa od odrazila do žrde, od nej do Macíkových nôh a voľný Mráz ju upratal za chrbát bezmocného ružomberského gólmana. Žilinu gól naštartoval, začala byť ešte nebezpečnejšia, ale na Jánošíkov výborný center z pravej strany si v 44. min. nenabehol nik a o minútu neskôr zakončila polčas Mihalíkova šanca po Kubíkovej prihrávke, ktorej v ceste do brány zabránil skvelý Macík.

V úvode druhého dejstva najskôr pohrozil Mráz, ktorého šanca skončila iba tesne vedľa pravej žrde, aby ho na opačnej strane napodobnil Kunca, ktorého krížna strela preletela iba pár centimetrov vedľa ľavej Volešákovej žrde. V 58. mal druhý gól domácich na kopačke Kubík, lenže Macík výborne zasiahol, o dve minúty sa na opačnej strane ocitol v šestnástke osamotený Kostadinov, ale namiesto vyrovnávajúceho gólu z toho bola iba strela tesne vedľa ľavej žrde.

Žilinčania sa dočkali zvýšenia náskoku v 64. min., keď Diaz vysunul do rýchleho protiútoku Škvarku, ten ešte nezištne nahral naľavo a Mihalík zakončil už do prázdnej brány. Žilinčania potom už ovládli priestor na trávniku, veľmi sa do šancí ale nedostávali.

Tempo hry upadlo, hostia sa skôr šetrili na utorňajšie finále so Slovanom a zápas sa len dohrával. V nadstavenom čase však Holúbek prihral v šestnástke Mrázovi, ktorý svojím šestnástym gólom v sezóne uzavrel skóre zápasu na konečných 3:0.

Slovan odložil trnavské oslavy, radosť AS Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Tréner Trnavy Nestor El Maestro (v strede) pre...

Slovan zdolal Trnavu

ŠK Slovan Bratislava – FC Spartak Trnava 2:1 (0:0)

  • Góly: 49. Šporar, 68. Moha – 55. Godál (z 11 m). ŽK: Rabiu, Rundič, Saláta, Šulla – Sloboda, Pehlivan, rozhodovali: Sedlák – Kováč, Galo, 6352 divákov.
  • Slovan: Šulla – Čikoš, Bajrič, Božikov, Rundič – Nono – Hološko (64. Čavrič), Holman (78. Saláta), Rabiu, Moha – Šporar (86. Vittek)
  • Trnava: Chudý – Kadlec, Hladík, Godál, Čonka – Sloboda – Jirka (72. Vlasko), Pehlivan (82. Yilmaz), Čanturišvili (81. Brigant) – Egho, Ofosu

Martin Ševela, tréner Slovana: „Z našej strany to bola celozápasová dominancia, nechýbala ani bojovnosť, dosiahli sme úplne zaslúžené víťazstvo. Mali sme možnosti aj na strelenie viac gólov. Mrzí ma, že sme inkasovali po situácii, keď sme pustili hráča do nášho pokutového územia. Nestratili sme túžbu, je podstatné, že sme naďalej išli za víťazstvom. Je to veľmi dôležité víťazstvo pred pohárovým finále, aj herný výkon mal svoje parametre, je na čom stavať. Potrebujeme ukázať kvalitu, akú v sobotu, a ešte ju zvýšiť. Fanúšikovia prišli vo väčšom počte aj zásluhou trnavských priaznivcov, bolo tam všetko, čo k tomu patrí a s víťazným koncom pre nás, takže som spokojný.“

Pavel Kamesch, asistent trénera Trnavy: „Je známe, v akej pozícii pôsobím, takže nebudem rozpitvávať tento zápas. Gratulujem Slovanu k víťazstvu. Bojovali sme a na budúci týždeň na nás čaká ďalší zápas.“

Trnavčania nastúpili na ihrisku rivala s istotou, že v prípade trojbodového zisku budú oslavovať majstrovský titul. Do vedenia ich mohol poslať Ofosu už vo 4. minúte, jeho prudká strela minula domácu bránku. Na opačnej strane sa neujal pokus Holmana. Hostí na Pasienkoch podporoval plný sektor fanúšikov, no na trávniku nemal v úvode jednoznačnú podporu ani jeden z táborov.

V nasledujúcich minútach bol iniciatívnejší i tvorivejší Slovan, ktorý sa pokúsil o niekoľko centrov, po najnádejnejšom z nich si Holman zle spracoval loptu a nedokázal zakončiť. Spartak vyčkával na svoju šancu a Bratislavčania si museli dávať pozor na prípadné rýchle protiútoky. Krátko pred uplynutím polhodiny hry sa peknou individuálnou akciou na ľavom krídle prezentoval domáci Moha, ktorého technickej strele však chýbalo trocha viac presnosti.

Slovan sa dostal aj do ďalších náznakov príležitostí, ale vybojoval jedine rohové kopy. V zostávajúcom priebehu prvého polčasu neslávila jedna alebo druhá taktika gólový úspech a do šatní sa išlo za stavu 0:0.

Slovan sa ujal vedenia chvíľu po zmene strán v 49. minúte, keď Šporar zužitkoval z bezprostrednej blízkosti prihrávku Čikoša – 1:0. Vzápätí však prenikol do šestnástky „belasých“ Egho a hlavný rozhodca nariadil po zákroku Rundiča pokutový kop, ktorý s prehľadom premenil trnavský kapitán Godál – 1:1. Veľmi rýchlo sa začínalo odznova a Trnavčania cítili šancu rozhodnúť. Nábeh rýchleho Ofosua uhasil Božikov. Ofosu sa zapojil aj do ďalšej akcie, ale neprihral Jirkovi a domáca defenzíva ho odzbrojila.

Bratislavčanom sa v tejto fáze nedarilo a zareagovali striedaním v 64. minúte, keď Čavrič nahradil Hološka. Nátlak Spartaka neskôr pominul a práve striedajúci Čavrič takmer prinavrátil domácim vedenie, jeho zakončenie skončilo nad. V 69. minúte domáci predsa skórovali, po ďalšom centri Čikoša z pravej strany sa prudkým pokusom presadil Moha – 2:1.

Hostia si vypracovali možnosť na vyrovnanie, no Hladík nevyužil center striedajúceho Vlaska. Striedajúci Vittek mohol v závere zvýšiť na 3:1, ale pred prázdnou bránkou sa pošmykol a netrafil loptu. Slovan napriek tomu doviedol stretnutie do víťazného konca a neumožnil Trnave oslavovať na jeho pôde.

7. kolo skupiny o udržanie sa

FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble – 1. FC Tatran Prešov 4:0 (2:0)

  • Góly: 10. da Silva, 27. Harba, 60. Urgela, 89. Cleber.

    Rozhodovali: Pavlík – Somoláni, Bednár, ŽK: Horník – Bartek, 726 divákov.

  • Zlaté Moravce-Vráble: Kováč – Pleva (84. Cleber), Pintér, Horník, Chren – Bariš – Orávik, Bartolomeu (75. Duga), Harba, da Silva – Urgela (69. Šašinka)
  • Prešov: Lukáč – Dzúrik, Luberda, Prikryl, Bartek, A. Leško (31. Katona) – Micherda (57. Streňo), Gatarič, Keresteš, Petko (77. Dupkala) – Hošek

MFK Zemplín Michalovce – FK Senica 1:2 (1:2)

  • Góly: 39. Sulley – 17. Práznovský, 26. Castaneda.

    Rozhodoval: Somoláni, ŽK: Carrillo, Regáli, Bednár, Žofčák – Brašeň, Kováč, Kitambala, Medvedev, 938 divákov.

  • MFK Zemplín Michalovce: Bieszczad – Jankauskas, Bednár, Carrilo, Žofčák – Niši – Kovaľ (46. Regáli), Turík, Antonov (63. Kurminowski), Kolesár (78. Harutyunyan) – Sulley
  • FK Senica: Holec – Villarraga, Práznovský, Ranko – Herrera, Zezinho, Richtárech, Cuadros (63. Kováč), Brašeň – Kitambala (79. Medvedev), Castaňeda (89. Ľupták)

Železiarne Podbrezová – FC Nitra 1:0 (0:0)

  • Gól: 87. Njire.

    Rozhodovali: Glova – Benko, Jánošík, ŽK: Macho, Kóňa, 812 divákov.

  • FK Železiarne Podbrezová: Kuciak – Viazanko, Krivák, Djordjevič, Turňa – Baéz, Sedláček (90. Breznaník) – Bernadina, Tereščenko (57. Njire), Leško – Więzik (72. Liepeš)
  • FC Nitra: Hroššo – Kuník, Niba, Križan, Fabiš – Kóňa, Macho, A. Fábry (82. Charizopulos) – Militosjan (63. Valenta), Vestenický, Kotrík (74. M. Fábry)

Tabuľka Fortuna ligy

    Z V R P S B
1. Trnava 32 20 4 8 41:28 64
2. Slovan Bratislava 32 17 8 7 58:37 59
3. Dunajská Streda 32 16 9 7 46:32 57
4. Žilina 32 17 2 13 63:51 53
5. Trenčín 32 15 6 11 75:47 51
6. Ružomberok 32 10 10 12 36:39 40

    Z V R P S B
7. Nitra 32 11 12 9 33:29 45
8. Michalovce 32 11 8 13 35:34 41
9. Podbrezová 32 11 5 16 29:43 38
10. Zlaté Moravce-Vráble 32 8 7 17 39:52 31
11. Senica 32 6 8 18 29:58 26
12. Prešov 32 5 11 16 22:56 26

Poznámka:

1.-6. miesto skupina o titul
7.-12. miesto skupina o udržanie

6 debata chyba
Viac na túto tému: #AS Trenčín #DAC Dunajská Streda #Fortuna liga