Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trenčianska päťgólová šibačka v Žiline, uspel aj Slovan

Po výsledkoch 5:1 a 5:2 padlo v súboji Žiliny a Trenčína opäť šesť gólov. Z výhry sa tešili hostia, ktorí znížili stratu na 'pohárové' tretie miesto v tabuľke.

31.03.2018 11:36 , aktualizované: 18:53
SR Futbal FL 3. kolo skupina o titul  Slovan... Foto: ,
Aleksandar Čavrič (ŠK Slovan Bratislava) a vpravo Šimon Kupec (MFK Ružomberok) v akcii.
debata (1)

Fortuna liga – skupina o titul

MŠK Žilina – AS Trenčín 1:5 (1:3)

  • Góly: 12. Mihalík – 11. a 50. A. Mance, 14. El Mahdioui, 41. a 75. Gong, ŽK: 51. Holúbek, 81. Škvarka – 23. Čögley, 56. Paur.

    Rozhodovali: Ziemba – T. Somoláni, Ádám, 3298 divákov.

  • Žilina: Volešák – Chvátal, Kaša, Hancko (45. Králik), Holúbek – Diaz, Pečovský (74. Bičachčjan), Škvarka – Jánošík, Mráz, Mihalík (53. Kubík)
  • Trenčín: Šemrinec – Čögley, Kleščík, Lawrence, Skovajsa – Gong – El Mahdioui, Paur (76. Beridze), Ubbink, Azango (90. Van Arnhem) – A. Mance (84. Čatakovič)

Považské derby dvoch ofenzívne ladených celkov sľubovalo dobrý zápas a mužstvá to po prvej desaťminútovke, v ktorej viac pohrozili hostia, začali aj napĺňať. V 11. minúte poslal Gong z pravej strany center na bližšiu tyč a Mance hlavičkou otvoril skóre.

Ubehla iba minúta, domáci získali v strede poľa loptu, Škvarka ňou našiel Jánošíka, ten si vytvoril priestor, prihral naľavo voľnému Mihalíkovi a bolo vyrovnané. Lenže rovnovážny stav nevydržal dlho, hostia predĺžili roh až na zadnú tyč, kde stál El Mahdioui a po jeho hlavičke hostia opäť viedli. Trenčania hrali veľmi dobre, v 20. minúte kopali už ôsmy roh a s každým mala domáca obrana na čele s Volešákom problém.

Šošoni odpovedali v 24. minúte priamym kopom Škvarku z hranice šestnástky, ktorý opečiatkoval pravú spojnicu a šancou Mihalíka o dve minúty neskôr, s ktorou si Volešák poradil. Po polhodine hry našiel Holúbek dobre v šestnástke Škvarku, ktorý síce vypálil tvrdý projektil, ale Šemrinec bol dobre postavený a loptu vyrazil. Žilinčania získavali prevahu, v 34. minúte mal gól na kopačke opäť Škvarka, ale Šemrinec proti jeho strele výborne zasiahol.

O minútu Hancko hlavičkou už aj prekonal brankára AS, lenže na čiare stojaci Čögley loptu odkopol do bezpečia. Keď sa zdalo, že domáci majú blízko k vyrovnaniu, predviedli hostia rýchly protiútok, Ubbink zľava nacentroval pred bránu a Gong pohotovo zasunul loptu po tretí raz do brány. V závere polčasu ešte domáci nútene striedali zraneného Hancka za Králika.

Domáci sa nestihli poriadne spamätať z prvého polčasu a v 50. minúte im hostia zasadili ďalšiu gólovú ranu. Ubbink odcentroval z pravej strany do šestnástky, kde Mance predskočil Kašu a hlavou zvýšil na 4:1 pre Trenčín. Žilinčania museli navyše o chvíľu opäť nútene striedať, keď zraneného strelca ich jediného gólu nahradil Kubík.

Hostia si pohodlne strážili svoj náskok, v 55. minúte sa do lopty oprel Gong, lenže Volešák tentoraz jeho pokus reflexívne zneškodnil. Domáci boli bezradní, hra sa im nedarila, kazili veľmi veľa a keď sa aj dostali pred bránu hostí, alebo kopali rohové kopy, nevedeli z toho nič vyťažiť. V 75. minúte našiel Ubbink perfektnou prihrávkou Gonga, ten sa zbavil v šestnástke Králika a strelou k ľavej žrdi zvýšil už na 5:1 pre hostí.

Desať minút pred koncom sa pripomenula aj Žilina, keď striedajúci mladík Bičachčjan zakrútil dobre loptu z priameho kopu, ale Šemrinec ju dokázal vytlačiť na roh. V 88. minúte Mráz vypálil z hranice 16-tky na bránu, ale lopta opečiatkovala iba brvno trenčianskej brány. Majstrovská Žilina tak doma utŕžila poriadny debakel, keď prehrala 1:5.

Adrián Guľa, tréner Žiliny: „Zápas sa lámal v prvom polčase. Boli sme nedisciplinovaní pri štandardkách, defenzívnych aj ofenzívnych, pretože keď dáme na 1:1 a máme štandardku, nemôžu ísť súperovi hráči dvaja na jedného z vlastnej polovice. Naivita v určitých herných situáciách nás pripravila o lepší výsledok. Chalani boli v prvom polčase schopní ísť do súpera tak, že pri vyššej produktivite by to bol šialený zápas s iným skóre. Takto to bol šialený zápas, ale s jasnou prevahou Trenčína. Aj za stavu, keď sme prehrávali o dva góly, sa s tým dalo niečo urobiť, ale nesmieme si streliť hneď v úvode polčasu jednoduchý gól. Ten nás zlomil a zápas sa len dohrával. Snažili sme sa ešte riskovať, ale dostali sme ďalší gól z rýchlej kontry. Dostali sme lekciu z produktivity a z dôrazu vo vlastnej šestnástke.“

Vladimír Cifranič, tréner Trenčína: „Zápas sa mi hodnotí dobre, pretože sme vysoko vyhrali, ale treba povedať, že prehra je pre domácich krutá. Využili sme šance, ktoré sa nám naskytli, v polovici prvého polčasu, keď mala Žilina viac z hry, nás pri jej šanciach podržal brankár Šemrinec. Ustáli sme tlak a v druhom polčase sme takticky súboj uhrali. Hral sa otvorený futbal, oba tímy chceli vyhrať, padlo veľa gólov, bolo veľa brejkových situácií, zápas sa musel páčiť.“

Slovan vydrel výhru

Fortuna liga: Slovan - Ružomberok Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Slovanista Moha a vpravo Ján Maslo (MFK...

Slovan Bratislava proti MFK Ružomberok potvrdil úlohu favorita a zvíťazil 1:0. O jediný presný zásah sa postaral v 50. minúte Aleksandar Čavrič.

ŠK Slovan Bratislava – MFK Ružomberok 1:0 (0:0)

  • Gól: 49. Čavrič.

    ŽK: Rundič – P. Maslo, rozhodovali: Hrčka – Bobko, Galo, 1080 divákov.

  • Slovan: Šulla – Sekulič, Bajrič, Božikov, Rundič – De Kamps, Holman (83. Savičevič) – Čavrič (75. Hološko), Rabiu (72. Nono), Moha – Šporar
  • Ružomberok: Macík – P. Maslo, J. Maslo, Jonec, Kupec (57. Pikk) – Qose, Ľupták – Daniel, Gešnábel (80. Takáč), Gál-Andrezly – Haskič (66. Čapek)

Hneď v 2. minúte sa po Holmanovej akcii ocitol v prvej príležitosti Šporar, ktorého strelu vyrazil ružomberský brankár Macík. Domáci pokračovali v úvodnej aktivite a do pokutového územia hostí poslali niekoľko nebezpečných prihrávok. Šporar sa zásluhou toho dostal aj do ďalšej možnosti, s jeho tečovaným pokusom si opäť poradil Macík.

Ešte bližšie k otváraciemu zásahu bol o pár minút neskôr Čavrič, ktorý si v šestnástke zasekol protihráča a technickou strelou trafil vzdialenejšiu žrď ružomberskej bránky. Hostia hrozili jedine z občasných protiútokov, Šulla v bránke Slovana neinkasoval po zakončeniach Daniela ani Gešnábela, pokus Haskiča po centri P. Masla z pravej strany zblokoval Bajrič.

Macík na opačnej strane zlikvidoval ďalšiu strelu Šporara. Hra v celom prvom polčase sa odvíjala od snahy Slovana otvoriť skóre, ktorá sa gólovo nenaplnila ani po prihrávke Čavriča a zakončení Holmana, a mužstvá išli do šatní za stavu 0:0.

Prvú šancu po zmene strán mal domáci Moha, jeho pokus sa neujal a nepochodili ani Rabiu so Šporarom. Síce si položili Macíka, ale akciu prekombinovali a hosťujúca defenzíva stihla zabrániť gólu. Bratislavčania sa predsa len dočkali v 49. minúte, keď Čavrič prestrelil Macíka – 1:0. Na ťahu boli Ružomberčania, no naďalej sa museli najmä brániť.

Zmeniť to chceli po takmer hodine hry, Qose potiahol po ponúknutej výhode loptu na ľavej strane a odcentroval na Gešnábela, ktorého volej pohotovo zneškodnil Šulla. Rovnako ďalšia príležitosť hostí prišla z ľavého kraja, Gál-Andrezly opäť našiel Gešnábela, ten už nevypálil tak presne ako o pár desiatok sekúnd skôr.

Po nevyužitých možnostiach Ružomberka sa pripomenul Slovan, Moha si vo vzduchu spracoval prihrávku od Čavriča a veľmi pekným pokusom roztriasol brvno. Hostia potrebovali s pribúdajúcim časom útočiť s viacerými hráčmi, čo poskytovalo priestor na domáce protiútoky. Ani jeden z tímov si do záverečného hvizdu nevypracoval vážnejšiu šancu a Slovan si postrážil tesné víťazstvo.

Martin Ševela, tréner Slovana: „Z našej strany bol solídny vstup do oboch polčasov. Bol v našej réžii, škoda nevyužitých šancí, mohli sme byť efektívnejší. Podarilo sa nám streliť rozdielový gól, som spokojný s víťazstvom, ale v niektorých fázach sme súperovi nechali priestor, aby sa dostal do zápasu. Dôležité je rozvlniť sieť a nie rozozvučať brvno. To, s čím som nebol spokojný, si rozoberieme. Keď je rozdiel jednogólový, súper stále cíti šancu a všeličo sa môže stať aj v nadstavenom ča­se.“

Norbert Hrnčár, tréner Ružomberka: „Futbal bol otvorený z oboch strán, mužstvá si vypracovali dosť šancí. Slovan dal jeden rozdielový gól, ak chceme pomýšľať na úspech, musíme hrať odvážne a sebavedomo. Bez gólu ťažko uhráte vonku nejaký priaznivý výsledok, efektivita z našej strany bola nulová. Pokiaľ by sme dali gól, mohol byť zápas pre nás zaujímavejší.“


Tabuľka Fortuna ligy

    Z V R P S B
1. Trnava 32 20 4 8 41:28 64
2. Slovan Bratislava 32 17 8 7 58:37 59
3. Dunajská Streda 32 16 9 7 46:32 57
4. Žilina 32 17 2 13 63:51 53
5. Trenčín 32 15 6 11 75:47 51
6. Ružomberok 32 10 10 12 36:39 40

    Z V R P S B
7. Nitra 32 11 12 9 33:29 45
8. Michalovce 32 11 8 13 35:34 41
9. Podbrezová 32 11 5 16 29:43 38
10. Zlaté Moravce-Vráble 32 8 7 17 39:52 31
11. Senica 32 6 8 18 29:58 26
12. Prešov 32 5 11 16 22:56 26

Poznámka:

1.-6. miesto skupina o titul
7.-12. miesto skupina o udržanie

1 debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #AS Trenčín #Fortuna liga