Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tittel o Saparovi: Rozhodol sa správne. Zbytočná kauza ma prekvapila

Futbalisti fortunaligového MFK Ružomberok, po jeseni 5. tím tabuľkového poradia, v pondelok vstúpili do zimnej prípravy na jarnú časť aktuálnej sezóny. Informuje o tom web MFK.

08.01.2018 22:30
Dušan Tittel Foto: ,
Dušan Tittel.
debata

„Príprava bude kratšia a o to intenzívnejšia. Dúfam, že dobrá k tomu, aby sme boli na jar úspešní,“ povedal tréner Norbert Hrnčár. Jeho zverenci počas zimnej prípravy odohrajú sedem prípravných zápasov.

Najskôr ich čakajú tri súboje v domácich podmienkach a na umelej tráve – proti tímom MFK Tatran Liptovský Mikuláš (12. 1.), FC Lokomotíva Košice a českému MFK Vítkovice (zhodne 19. 1.). Od 22. 1. do 2. 2. absolvuje „Ruža“ sústredenie v Chorvátsku a počas neho tri prípravné stretnutia, termíny a súperi ešte nie sú známi.

„Preto sme to tak riešili, aby sme zmenili prostredie a, predpokladám, našli dobré terény. Dúfam, že počasie nám bude priať,“ uviedol ružomberský kouč. Generálkou na jarnú časť Fortuna ligy pre Ružomberok bude duel na pôde pražského klubu Bohemians 1905, ktorý sa uskutoční 10. februára.

Na prvom tréningu tiež bol jeden nováčik – 20-ročný český zakončovateľ. „Prišiel sem mladý talentovaný útočník zo Sparty David Čapek. Otestujeme ho a podľa toho sa rozhodneme,“ skonštatoval Hrnčár, doplnil ho športový a marketingový riaditeľ klubu Dušan Tittel: „Máme rozpracované niektoré varianty, ktorých hráčov by sme doplnili. Samozrejme, ešte to je predčasné. Rokovania medzi klubmi intenzívne prebiehajú, tí hráči majú platné kontrakty so svojimi klubmi. Máme predstavu, že by nás posilnili minimálne dvaja hráči.“

Tittel sa vyjadil aj na margo 26-ročného stredopoliara FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble Róberta Gešnábela: „S hráčom a jeho materským klubom komunikujeme, keďže má ešte rok platnú zmluvu. Myslím si, že typologicky by sa nám hodil do koncepcie nášho klubu. Strelecky sa mu na jeseň vo ViOn-e mimoriadne darilo a tak by som bol osobne rád, keby sa nám ho podarilo získať. Samozrejme, je to na rokovaniach klubov. Musíme však rešpektovať, že má platný kontrakt.“

Na prelome rokov bola v Ružomberku témou číslo jeden situácia okolo klubovej legendy Mareka Saparu, ten napokon ukončil svoju aktívnu kariéru a bude pôsobiť ako funkcionár.

„Musím sa priznať, že ma prekvapila táto úplne zbytočná kauza. Keď som prišiel do klubu v roku 2015, tak som Markovi povedal, že raz ma nahradí na poste športového riaditeľa. Marek v pokoji a bez emócií prehodnotil, či má ešte význam pokračovať v aktívnej činnosti ako profesionálny futbalista. V klube chceme dávať väčší priestor naším mladým talentovaným hráčom ako Bobček, Madleňák, Kudlička, Kmeť a ďalším, ktorí majú potenciál hrávať v A-tíme v budúcnosti. Musíme im otvoriť dvere kabíny A-mužstva nielen tak, aby sa mohli zapájať do tréningového procesu, ale aby aj hrávali. Aby nastúpili najskôr na päť, neskôr na desať minút. To je tá cesta, ktorou chceme ísť,“ povedal Tittel a doplnil:

„Viem, že niekedy je to na úkor starších hráčov, ale iná cesta, žiaľ, neexistuje. Marekovi bola ponúknutá práca v klube, a preto k dohode aj veľmi rýchlo prišlo. Chápem, že Marek mal ešte stále ambíciu hrávať, ale myslím si, že sa rozhodol správne, aj keď viem, že ukončiť kariéru nie je ľahké. V klube je doma, a tak jeho nové manažérske pôsobenie je vítané. Verím, že sa bude aktívne podieľať na výchove nových Saparov.“

Dušan Tittel tiež dodal, že všetci hráči majú platné kontrakty s klubom a klub do tejto chvíle nedostal žiadnu oficiálnu ponuku na prestup niektorého z hráčov.

V Ružomberku vedia, s čím budú spokojní na konci sezóny, prezentoval to Tittel: „Keď zopakujeme úspešný minulý ročník, skončili sme na peknom treťom mieste. Konkurencia je, samozrejme, veľká. Máme podobnú štartovaciu pozíciu ako vlani, a tak verím, že sa dobre pripravíme a úvod súťaže zvládneme tak, aby sme boli úspešní. Predovšetkým – nie je dôležité, či skončíme druhí, tretí alebo štvrtí. Dôležité je, aby mal klub smerovanie, aby sa nám podarilo naplniť to, čo chceme a čo sme už pred dvoma rokmi povedali, že chceme robiť. Priznám sa, že ma prekvapili tie útoky, ktoré boli zo strany niektorých osôb na koncepciu klubu. Myslím si, že medializovaná kritika bola účelová a neobjektívna. Filozofia klubu je jasná: postupne napredovať v každej oblasti a dobre reprezentovať mesto a región Liptova.“

Hráči, ktorí sa zúčastnili na prvom tréningu MFK Ružomberok v úvode zimnej prípravy:
Brankári: Matúš Macík, Ivan Krajčírik
Hráči v poli: Dominik Kružliak, Ján Maslo, Milan Ferenčík, Matúš Kmeť, Mário Almaský, Peter Gál-Andrezly, Dalibor Takáč, Dominik Kunca, Nermin Haskič, Matej Kochan, Šimon Kupec, Štefan Gerec, Michal Jonec, Peter Maslo, Jakub Kudlička, Matej Čurma, Jozef Menich, Erik Daniel, Marek Zsigmund, Artur Pikk, David Čapek

Pozn.: Kristi Qose a Tihomir Kostadinov sa k mužstvu pripoja v utorok 9. 1., Matej Madleňák neabsolvoval prvý tréning pre chorobu.

Program zimnej prípravy fortunaligového MFK Ružomberok:

  • 12. januára: MFK Ružomberok – MFK Tatran Liptovský Mikuláš (II. liga) /13.00/
  • 19. januára: MFK Ružomberok – FC Lokomotíva Košice (II. liga) /11.00/
  • 19. januára: MFK Ružomberok – MFK Vítkovice (ČR-II. liga) /14.00/
  • 22. januára – 2. februára: sústredenie v Chorvátsku (tri prípravné stretnutia proti prvoligistom)
  • 10. februára: Bohemians Praha 1905 (ČR) – MFK Ružomberok

Tabuľka Fortuna ligy

    Z V R P S B
1. Trnava 32 20 4 8 41:28 64
2. Slovan Bratislava 32 17 8 7 58:37 59
3. Dunajská Streda 32 16 9 7 46:32 57
4. Žilina 32 17 2 13 63:51 53
5. Trenčín 32 15 6 11 75:47 51
6. Ružomberok 32 10 10 12 36:39 40

    Z V R P S B
7. Nitra 32 11 12 9 33:29 45
8. Michalovce 32 11 8 13 35:34 41
9. Podbrezová 32 11 5 16 29:43 38
10. Zlaté Moravce-Vráble 32 8 7 17 39:52 31
11. Senica 32 6 8 18 29:58 26
12. Prešov 32 5 11 16 22:56 26

Poznámka:

1.-6. miesto skupina o titul
7.-12. miesto skupina o udržanie

debata chyba
Viac na túto tému: #Marek Sapara #MFK Ružomberok #Dušan Tittel