Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sezónu dochytá v Trnave. Vantruba prestúpil do českého veľkoklubu

Slovenský mládežnícky futbalový reprezentant Martin Vantruba už má nového zamestnávateľa. Brankár Spartaka Trnava mieri k úradujúcemu českému šampiónovi SK Slavia Praha.

04.01.2018 15:45
Vantruba Foto: ,
Martin Vantruba dochytá sezónu v drese FC Spartak Trnava.
debata

Ešte len 19-ročný gólman, ktorý podpísal so „zošívanými“ zmluvu do 30. júna 2022, však strávi ešte aj jarnú časť tejto sezóny v „slovenskom Ríme“ a pokúsi sa pomôcť „andelom“ k zisku majstrovského titulu.

Slavia predstavila Vantrubu na svojej oficiálnej stránke ako prvú zimnú posilu. „Ide o veľký brankársky talent, dlho ho sledujeme. Som rád, že sme sa na Vantrubovi zhodli aj so skautingom Slavie, ktorý ho tiež doporučil. Martin pravidelne chytá za lídra slovenskej ligy, preto je pre nás dôležité, že v Trnave bude hosťovať až do konca sezóny a naberie ďalšie veľké skúsenosti v boji o titul,“ povedal pre web Slavie riaditeľ pražského klubu Jan Nezmar.

Odchovanec trnavskej Lokomotívy pôsobil v Spartaku od 16 rokov.

„Je to pre mňa veľká česť, že o mňa Slavia prejavila záujem. Mám veľkú radosť, že sa mi podaril prestup do najväčšieho klubu v Česku. Presvedčilo ma predovšetkým to, že Slavia je veľký a výborný klub s ambicióznym trénerom. Jeho futbalové myslenie sa mi páči. Slavia je vo svete značka. Pre mňa je dôležité, že budem naďalej chytať v náročných zápasoch a zbierať skúsenosti, preto sa mi možnosť ešte polročného zotrvania v Trnave veľmi pozdávala,“ uviedla nová akvizícia mužstva z Edenu, ktorá 7. februára oslávi 20. narodeniny.

Martin Vantruba je po Adamovi Jakubechovi (prestúpil do francúzskeho Lille, pozn.) druhým mladým talentovaným brankárom Spartaka Trnava, ktorý získal v aktuálnej sezóne angažmán v zahraničí.

Jeho odchod do Slavie by mohol pootvoriť dvere možnému návratu Dobrivoja Rusova, ktorý skončil v poľskom Piaste Gliwice a nebránil by sa ponuke zo Spartaka.

debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #SK Slavia Praha #Martin Vantruba